Anasayfa
4 Ağustos 2021, 4:18
Gusul
Yönetici

Gusül Abdestini Sünnetleriyle Beraber En Kısa Şekilde Nasıl Alabilirim?

Gusül Abdestini Sünnetleriyle Beraber En Kısa Şekilde Nasıl Alabilirim?

Kayıtsız Üye
ıyı Gunler Hocam Gusul Abdestını Sunnetlerıyle Beraber En Kısa Sekılde Nasıl Alabılırım?benım Gusul Abdestı Almam Yarım Saatı Buluyor Bundan Dolayı Bazen Bana Agır Gelıyor Rabbım Affetsın Bundan Dolayı Esımle Bıraz Problem Yasıyoruz


Cevap: Gusül Abdestini Sünnetleriyle Beraber En Kısa Şekilde Nasıl Alabilirim?

imamhatipli42
Eşinin temizliği problem etmesi şaşılacak bir durum ‘Temizlik imandandır’ hadisi şerifini unutmamak gerekir. Eşine temizliğin ve gusül abdestinin öneminden bahset kardeşim.

Buyur kardeş o zaman sünnet olan gusül.

Rasûlullah (s.a.s.), cünüplükten yıkanmak istediği zaman ilk önce namaz abdesti gibi bir abdest alır, bilâhare yıkanırmış. Nitekim Hz. Âişe (r.a.), Peygamberimizin boy abdesti alışını şöyle anlatıyor:

“Peygamber (s.a.s.) cenabetten yıkanmak istediği zaman, ellerini yıkamayla başlardı. Sonra namaz için abdest alır gibi bir abdest alırdı. Sonra ellerini suya sokup, saç diplerini oğuştururdu, bilâhare avuçları ile üç defa başına su dökerdi. En sonunda suyu tüm vücuduna dökerdi.” (Buharî, Gusül, 1)

Okudunuz mu?  Gusülde Burna Su Çekmek

Abdestte ve gusülde, lüzûmundan fazla su kullanmak isrâf olup, harâmdır. Peygamber efendimiz, yaklaşık 875 gr. su ile abdest alır, 4.2 litre su ile guslederdi.


Yanıt: GUSUL

Kayıtsız Üye
Hocam eşim boyabdestini sorun etmiyor uzun sure banyoda kalmamdan dolayi problem oluyor Sonucta ELHAMDULILLAH HEPIMIZ MUSLUMANIZ eşim 20 dk cikiyorsa ben 30-40 dakikada cikiyorum cevabiniz için ALLAH razı olsun

Okudunuz mu?  Gusül abdestini doğrumu alıyorum sizce ?

Soru: GUSUL

Hoca

Önce vücutta kirlik varsa gider sonra abdest al, sonra bütün vücud ıslanacak şekide suyu 3 defa üzerine dök.. hepsi 10 dk:)
eğer vesvese varsa, şeytandan olduğu için takmamalısın.

keşke güsül abdestini uzatan sebebi de yazsaydın o zaman daha güzel yardımcı olurduk. kardeş temel sebebi yazmamışsın.


Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm hocam cevabınız için Allah razı olsun.Banyoda ilk önce sabunlanıp kirlerden kurtuluyorum sonra niyet edip namaz abdestini alıp tüm azalarımı üç kere yıkıyorum üç kere başıma üç kere sağ omuz sonra sol omuzumu yıkayıp göbek ve kulak deliklerimi yıkayıp bunları yapınca zaten tüm vücudum ıslanıyor ama yinede bir iki kere tüm vücuduma düşü tutuyorum tüm vücudumada mı üç kere tutmalıyım o zaman daha uzun sürüyor.birde abdest alırken saçma şeyler aklıma geliyor onları düşünmemek için şehadet getiriyorum abdest alırken olurmu? BU SİTEDEN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM ALLAH RAZI OLSUN HERKESTEN

Okudunuz mu?  Gusül Abdesti Alırken Tırnak Kesmek

Kayıtsız Üye
Sorularımın Hepsine Cevap Verdiğiniz için Teşekkür Ederim. Aklıma Gelen Düşünceler Günlük Olaylar Ve Şeytanın Aklıma Gelmeyecek Şeyler Düşündürmesi Vesveseleri Mantıksız Herşeyin Aklıma Gelmesi Vesvese.birde Bir Önceki Mesajımda Anlattığım Boy Abdestini Alış Şeklim Olur Mu Cevabınız için Allah Razı Olsun?

Okudunuz mu?  Boy abdesti sırasında

Kayıtsız Üye
Teşekkürler. Çok iyi kısa sürede alabiliriz 🙂


Kayıtsız Üye
Selamün alekum
ben boy abdesti alırken çok uzun sürüyor avret yerlerimin temiz olup olmadıgı konusunda vesvese giriyorum

ayrıca tırnaklarımızın içini yıkamalımıyız


Kayıtsız Üye
Hocam ben ilk olarak avret yerlerini temizliyorum abdeste hazir hale gelebilmek için dua ediyorum Allahım senin rızan için temizlenmek istiyorum nolur beni temizle yarabbim diyerek sonra euzu besmele çekerek niyet ediyorum ellrrimi iyice yikiyorum sonra avret yerlerimi yikiyorum. Sonra namaz abdesti aliyorum ve baştan ve sag omuz sol omuz yikiyorum her defasinda ovarak sizce aldigim abdest doğru mudur.

Okudunuz mu?  Yara üzerinde birikip taşmayan kan abdesti bozar mı?

Kayıtsız Üye
Ben osman hocam selamünaleyküm ?


Kayıtsız Üye
selamın alyküm ALLAH [c.c) dostları gusül abdesti alırken aklıma günlük yaşadığım olaylar ve ayıp şeyler geliyor gabest kabul olurmu hocam ? ZAMANINIZI ALDIYSAM KUSURA BAKMAYI


klav
Akıldan geçen şeyler gusle engel olmaz.


ahmet1313
selamlar ben güsül abtesti nazıl almalıyım hocam niyyet nazıl getirilir ve cünüplükte aydn şeymidir


arifselim
Selamun aleykum kardeşim. İnsanı cünüp yapan durumlardan kurtulmak yani temizlenmek için yıkanmaya gusül denir. Gusül, yıkanmak demektir. Tam olarak gusül almak için farzları ile sünnetlerine dikkat ederek almalısın. Bunları kısaca şu şekilde izah edebiliriz:

Okudunuz mu?  Misafirlikte gusül alamıyorum.

Guslün Farzları:
1- Ağıza su alıp boğaza kadar çalkalamak.
2- Burna su çekmek ve burnu yıkamak.
3- Tepeden tırnağa bütün vücudu, ıslanmayan yer kalmayacak şekilde yıkamak.

Guslün Sünnetleri:
1- Gusle Besmele ve niyet ile başlamak.
2- Avret yerini yıkamak ve bedenin herhangi bir yerinde pislik varsa onu temizlemek.
3- Gusülden evvel abdest almak.
4- Abdestten sonra, önce başa, sonra sağ omuza, sonra sol omuza su dökmek, bu işlemi aynı sıralamayla üç defa tekrarlamak.
5- Guslederken çok fazla veya çok az su kullanmaktan kaçınmak.
6- Kimsenin göremeyeceği bir yerde yıkanmak.
7- Tenha bir yerde yıkanılsa bile, avret yerini açmamak.
8- Guslederken konuşmamak.
9- Gusül bitince bedeni bir havlu ile kurulamak.
10- Gusülden sonra çabucak giyinmek.

Okudunuz mu?  Kulak ameliyatı oldum nasıl gusül alınır

Kayıtsız Üye
Gusül abdesti alırken banyoda çok uzun süre kalıyorum. Vücudumun heryerine su gitmesinden emin olmak için. Ama bazen emin olamıyorum acaba bu vesvesemidir? Gusül abdesti alırken en fazla ne kadar süre banyoda kalınmalıdır?


arifselim
Gusül için ortalama süre genelde 10 dakika veya en fazla 15 dakikadır. Su döktüğü halde acaba ıslandı mı ıslanmadı mı demek vesvesedir. Bunları fazla kafana takma. Güzelce farz ve sünnetlerini yerine getir ve çık.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm arkadaşlar gusül abdesti alırken saçlarımı yıkamada sorun yaşıyorum 1 saat kadar zaman alıyor saclarimi yikamak için en az 40 dakika harcıyorum saçlarımı oksuyarak yıkıyorum ama yine de su gidip gitmediğini farkedemiyorim suyla bogusuyorum resmen hep vesvese kalıyor

Okudunuz mu?  Gusül esnasında avret yerlerine dokunmak gusle mani midir?

Kayıtsız Üye
Gusül abdesti alırken önce niyet ettim cünüplüğümden arınmaya diyip avret yerimizi 3 kere yıkasak sonra boy abdesti almaya niyet edip ellerimizi 1 kere yikayip ağzımiza burnumuza su verip tüm vucudumuzu yıkadıktan sonra ayaklarımızı yikasak guslümuz kabul olurmu yada ayaklarimizi yikamasak zaten yıkanınca su iniyor ayaklarimiza sadece yukardan su tutsak ovcalamasak olurmu ve kafamızı mest etmesek kulaklarımizi yikamasak cünku ben çok vesvese yapiyorum saatlerce banyoda duruyorum yada bana net olarak ne yapmam gerektiğini yazarmısınız kısaca gusül nasıl alın sirayla yazarmisiniz bayanım ve artık gusül almak benim için olum geliyor.

Okudunuz mu?  Gusul abdesti aldıktan sonra namaz abdesti alınması gereklimi,alınmadığı takdirde gusül geçersizmi?

Kayıtsız Üye
Gusul abdesti alırken banyoda ayaklarımıza sadece fiskiye ile su tutsak olurmu illaha ovclayıp yıkamamızmı gerekiyor banyo küçük oturacak yer yok ayakta ayakları kaldirip yikamak zor oluyor bazen dusme tehlikesi yasiyorum nasıl yapmak gerek cevap yazarmisiniz

Ayakları illa elimizle ovcalayarakmı yıkamamız gerekiyor yoksa fıskıye ile ayağımızın altina ve ustune su tutsak da olurmu


mum
Su püskürterek yıkanabilir yeterki her yer yıkanmış/ıslanmış olsun. Ovalamak şart değildir, sünnnettir.

Okudunuz mu?  Alçılı iken isteyerek cünüp olmak

gusül abdesti nasıl alınır kısaca, kısa yoldan gusül abdesti, gusül abdesti uzun sürüyor

Bu kategoride yer alan Rüyamda ihtilam olmadım ama sabah kalkınca biraz ıslaklık vardı gusül almam gerekir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusül Abdestini Sünnetleriyle Beraber En Kısa Şekilde Nasıl Alabilirim? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.