Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:17
missa5
Abone

Dünya ahiretin tarlasıdır

Dünya ahiretin tarlasıdır

cevdet24
nereden bulucam bulamıyorum


Cevap: dünya ahiretin tarlasıdır

Muhammed
Bu dünya çalışıp çabalama Ahireti kurtarma yeridir.Kimimiz iyi işler yapar mükafatını alır, Kimimiz kötü işler yapar cezalandırılır.Kısaca bu anlama geliyor.

Dünya ahiretin tarlasıdır hadisinin anlamını açıklarmısınız.

Biz Müslümanlar öldükten sonra dirileceğimize, dünyada yaptıklarımızdan dolayı hesaba çekileceğimize ve mümin olarak iyi işler yapmışsak cennete, günahkâr olmuşsak cehenneme gideceğimize inanıyoruz. İnanmış olan kişiler cezalarını çektikten sonra cehennemden çıkarak cennete gireceklerdir. Allah Teala dilerse günahkâr Müslümanları affederek hiç cehenneme sokmayabilir. Fakat inançsızlar daima cehennemde kalacak ve ceza göreceklerdir.
Burada bahsettiğimiz iman, ibadet ve güzel işler vs. hep bu dünyada yapılan şeylerdir. Cennete gidenler dünyada yaptıkları bu güzel işlerden dolayı ödüllendirilmiş olacaklardır.

Okudunuz mu?  Aldatılan kocanın hakkını helal Etmemesi

İnançsızlık, haksızlık, zulüm ve günahkârlık da bu dünyada insanların yaptıkları kötü işlerdir. Böyle kişiler de cehennemde cezalandırılacaklardır. Bu, aynen tarlasını zamanında eken, bakımını yapan ve mahsulünü zamanında kaldırarak pazara süren ve yemesi için yeteri kadarını ayıran kişinin kışın rahat etmesine benzer. Tarlasını ekip biçmeyen ve kışa hazırlık yapmayan kişiler de aç kalacaklardır. Durum bu şekilde değerlendirilirse, dünyanın niçin ahiretin tarlası olduğu anlaşılır.

Okudunuz mu?  Sevgili olanların helallik istemeleri

Allah’u Teala bu hususta kur’an-ı kerim’de mealen şöyle buyurmaktadır: Her kim zerre nispetinde hayır yaparsa mükafatını her kim de zerre nispetinde şer işlerse cezasını görecektir. Dolayısıyla dünya kişinin ahirette gideceği yeri belirleyen mekandır.
Yangında ölen şehit mi olur? Gerçek şehitlik inanmayanlara karşı sırf Allah’ın dini ve onun rızası için savaş meydanında savaşırken öldürülen Müslüman’a verilen bir unvandır ki gerçek şehitlik de budur. Bu kısım insanlar Kur’an’ın ifadesi ile diri olup ölmemiş kimselerdir ama biz bunun farkında değiliz. Bu şehitler ahirette cennetlik olup Müslümanlara şefaat edecek müminlerdir.

Okudunuz mu?  Peygamberimizin başından geçen mucizeler

Şehitlik bu olmakla beraber bu mertebe de olmasa da şehitliğin başka şekilleri de vardır. Sevgili Peygamberimiz hadis-i şeriflerinde bunlardan bir kaçını yanarak ölen, suda boğulan, göçük, çığ, toprak veya bina altında kalan, veba gibi salgın hastalıklardan vefat eden, gurbette veya ilim yolunda ölen, doğumda vefat eden kadın… Şeklinde sıralamıştır. Bu şehitler sınıfı İslam inancında hükmen şehit olarak kabul edilmektedir.
Bundan hareketle yanarak ölen kimse mümin ise hükmen şehittir.

Okudunuz mu?  Cennet Ne Zaman Yaratıldı? Hz. Adem Cennete mi Yaratıldı?

Melekler Allah’a isyan ederler mi? Nurdan yaratılan ve insandan tamamen farklı olan melekler Allah’a isyan etmezler. Hangi iş için yaratılmış iseler o işi yaparlar. Daima Allah’a ibadet ve itaat ederler.

Nitekim Kur’ân’da bu hususa şöyle işaret edilmektedir: Üzerlerinde hâkim ve üstün olan Rablerinden korkarlar ve emrolundukları şeyleri yaparlar. , Şüphesiz Rabbin katındaki (Melek)ler O’na ibadet etmekten büyüklenmezler. O’nu tesbih ederler, yalnız O’na secde ederler
Dolayısıyla melekler Allah’a isyan etmeyen her daim Allah’a iman ve kulluk eden varlıklardır.

Okudunuz mu?  İslamda suçu yüze vurmak ve yüzleştirmek

Kadınlar neden orucu kaza ediyor da namazı kaza etmiyor? Kadınların doğum, ay hali gibi durumlarda namaz kılması, oruç tutması, Kur-an’ı okuması dinen caiz görülmemiştir. Bu özürleri geçtiği zaman da namazı kaza etmekte sorumlu değillerdir. Ancak orucu kaza etmeleri kendilerine farzdır.
Bu durum öncelikle taabbudi yani Allah’ın bildirip de bizim hikmetini bilmediğimiz bir meseledir.

Fakat İslam fıkıhçıları bunu şöyle yorumlamaktadır: Namaz ibadeti her gün, her hafta, her ay ve her yıl kesintisiz bir şekilde vardır. Kadının da bu özrü hemen hemen her ay vuku bulmaktadır. Dolayısıyla bu namazı onlara kaza ettirmek biraz zor gelebilir. Bundan dolayı da namazın kazası emredilmemiştir. Ama oruç ibadeti senede bir ay olduğundan ve her zaman erişme imkanı olmayabileceğinden kazası kadınlara farz kılınmıştır.
Devamlı yolcu olan bir kimse Ramazan orucunu nasıl tutar? İslam dini, Ramazan ayında oruç tutamayan hasta ve yolcuların sonradan şartların düzelmesi halinde kaza etmelerini emreder. Mazeret ne kadar devam ederse şer-i ruhsat da o kadar devam eder.

Okudunuz mu?  Amenerrasulü Türkçe Yazılışı

Bu durumda olan kimseler 1 sene veya 10 sene sonra mazeretleri ortadan kalkınca, zamanında tutamadıkları Ramazan oruçlarını kaza ederler. Nitekim Kur’an-ı Kerim’de mealen şöyle buyrulmaktadır: "Sizden bir kimse yolcu veya hasta olursa oruç tutmadığı günler sayısınca daha sonra diğer günlerde tutsun."
Devamlı olarak uzun yola giden kaptan ve sürücüler de dilerlerse yolculuk hallerinde oruçlarını tutarlar, dilerlerse yolculuk dönüşünde kaza ederler. Her iki durumda caizdir.

Okudunuz mu?  Kalıcı bir izi kapatmak için dövme yaptırmam uygun olurmu?

Ancak orucu tutmak yolculuk halinde de olsa tutmamaktan daha faziletlidir. Ramazandan sonra kaza edilen oruçlar hiç bir şekilde ramazan ayında tutulmuş oruçlar gibi faziletli olmaz.

Günün AyetiEy iman edenler birbirinizin kusurunu araştırmayın.
Günün HadisiAllah kendisine dua edilmesini ve duada ısrarcı olunmasını ister. Günün SözüHiç bir insana rastlamadım ki onda öğrenilecek bir şey olmasın. Alfred de Vigny Günün DuasıYa rabbi bela ve musibetleri hakkımızda hayırlı kıl. Bizi başına gelen felaketlere sabreden kullarından eyle.
Bunları Biliyor muyuz?Eda etmek nedir?Dinî veya hukukî bir görevin usulüne uygun bir şekilde zamanında yerine getirilmesini ifade etmektedir. Günün NüktesiBe adam dilin dönüp de diyemedin mi?Sahabelerden bir zat hastalanır, Hz. Peygamber ziyaretine gider. Sahabeyi solgun ve bitkin gören efendimiz sorar: Ey kardeşim sana ne oldu?

Okudunuz mu?  Eşim ateist olarak öldü, cennette onu görebilecek miyim ?

Sahabe cevap verir:
Allah’a şöyle dua ettim. Allah’ım ahirette çekeceğim azabı bana bu dünyada ver. Ettiğim bu duadan sonra da böyle hastalandım.
Hz. Peygamber sahabeye kızar ve der ki:
Be adam dilin dönüp de diyemedin mi: Allah’ım bana bu dünyada da iyilik ve güzellik ver. Ahrette de iyilik ve güzellik ver, bizi ateşin azabından koru.

Bu kategoride yer alan Dinimizde ümitsizlik yoktur başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dünya ahiretin tarlasıdır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.