Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:40
missa96
Abone

Kuranda kerem ismi geçiyor mu

Kuranda kerem ismi geçiyor mu

Kayıtsız Üye
selamün aleykum bir sorum var kuranda kerem ismi geciyor mu ne anlami var.islamda kerem ismi ne ifade ediyor cevaplandirirsaniz sevinirim.


Cevap: Kuranda kerem ismi geciyor mu ?

Abdullatif
Bakara(198)
(Hac mevsiminde ticaret yaparak) Rabbinizin lütuf ve keremini istemekte size bir günah yoktur. Arafat’tan ayrılıp (sel gibi Müzdelife’ye) akın ettiğinizde Meş’ar-i Haram’da Allah’ı zikredin.Onu, size gösterdiği gibi zikredin. Doğrusu siz onun yol göstermesinden önce yolunu şaşırmışlardan idiniz.

Okudunuz mu?  İmam ile nasıl röportaj yapılır,hangi sorular sorulur?

Al-i İmran(171)
(Şehitler) Allah’ın nimetine, keremine ve Allah’ın, mü’minlerin ecrini zayi etmeyeceğine sevinirler.

Tevbe(75)
İçlerinden, "Eğer Allah bize lütuf ve kereminden verirse mutlaka bol bol sadaka veririz ve mutlaka salihlerden oluruz" diye Allah’a söz verenler de vardır.

Tevbe(76)
Fakat Allah lütuf ve kereminden onlara verince, onda cimrilik ettiler ve yüz çevirerek dönüp gittiler. kuran.gen.tr/?x=s_main&y=s_middle&kid=1&sid=9

Okudunuz mu?  Hicret konulu hadisler

kerem isminin anlamı, kerem isminin kurandaki anlamı, kerem kuranda geçiyormu

Bu kategoride yer alan Küskünlein arasını düzeltmek ve sevabı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kuranda kerem ismi geçiyor mu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.