Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:18
missa01
Abone

Meleklerin Görevleri

Meleklerin Görevleri

Kayıtım yok
Arkadaşlar,tüm meleklerin görevleri nelerdir acaba???Açıklayıcı,kısa ve öz…Şimdiden tşkrlr


Cevap: Meleklerin Görevleri

mumsema
< Arkadaşlar,tüm meleklerin görevleri nelerdir acaba???Açıklayıcı,kısa ve öz…Şimdiden tşkrlr >
tüm melekleri bilemeyiz, sadece bize bildirilen meleklerin görvlerini biliriz.

buyur:

forumduasi.com/meleklere-iman/7572-meleklerin-gorevleri-ve-cesitleri-nelerdir.htmlMeleklerin görevleri ve cesitleri nelerdir?

forumduasi.com/meleklere-iman/7569-buyuk-melekler-ve-gorevleri.htmlBüyük Melekler Ve Görevleri


Cevap: Meleklerin Görevleri

Hoca
Meleklerin görevleri ve çeşitleri nelerdir?
Meleklerin temel görevleri, Allah’a kulluk etmek; O’nun emirlerini yerine getirmektir. Melekler görevleri açısından bir kaç gruba ayrılır. Melekler yüklendikleri görevler itibariyle farklı isimlerle anılmışlardır. Bunlardan dördü, büyük melek olarak bilinmektedir: Cebrâîl, Mikâîl, İsrâfîl ve Azrail. Bilinen diğer melekler de şunlardır: Münker-Nekir (Ölümden sonra, kabirde sorguyla görevli melekler), Kirâmen Kâtibin/Hafaza (İnsanların amellerini yazmakla görevli melekler), Hamele-i Arş (Arşı taşıyan melekler), Hazin (Cennet ve cehennemde bekçilikle görevli melekler), Zebânî, Mâlik (Cehennemde görevli melekler), Rıdvân (Cennette görevli melekler), Mukarrabûn ve İlliyyûn (Allah’a çok yakın ve onun katında üstün mevkie sahip melekler).

Okudunuz mu?  Ölmüş bir insana kurban kesmek olur mu?

Cevap: Meleklerin Görevleri

vgcycyj
Mikail

Dört büyük melekten biri olup, tabiat olaylarını düzenlemekle görevlendirmiştir Kelime olarak, "Allah’ın küçük ve sevgili kulu” anlamina gelen Mikail Kur’an’ın bir yerinde Cebrail ile birlikte geçmektedir: "Her kim, Allah’a, meleklerine, peygamberlerine, Cebrail’e ve Mikâîl’e düşman olursa bilsin ki Allah da inkar edenlerin düşmanıdır” (Bakara, 2/98)

Okudunuz mu?  Neler farzdır? konu başlığı altında maddeler halinde cevaplar

İsrafil

Allah’ın emri ile kıyamet kopacağı zaman sûra üflemekle görevlendirilen İsrafil, dört büyük melekten biridir Bir hadiste İsrâfil, sahib-i karn (sûr’un sahibi, borunun sahibi) olarak isimlendirilmiştir (Tirmizî, Kıyamet, 8) İsrafil sûr’u iki defa üfleyecektir Birinci defa üfürdüğünde göklerde ve yerde bulunan her şey yok olacaktır: "Sûr’a üfürüleceği ve Allah’ın dilediği kimselerden başka, göklerdeki herkesin, yerdeki herkesin korkuya kapılacağı günü hatırla Hepsi de boyunlarını bükerek O’na gelirler” (Neml 27/87); "Sûr’a bir defa üfürülünce, yeryüzü ve dağlar kaldırılıp birbirine bir çarptırılınca, işte o gün olacak olmuş (kıyamet kopmuş)tur” (Hakka, 69/13-15) İkinci defa üfürdüğünde, bütün insanlar tekrar dirilecek ve mahşer yerinde toplanmak üzere sevk edileceklerdir: "Sûr’a üfürülür Bir de bakarsın kabirlerden çıkmış Rablerine doğru akın akın gitmektedirler” (Yasin, 36/51)

Okudunuz mu?  Birisinin günahını yalanla örtmek günahmıdır ?

Azrail

Dört büyük melekten birinin ismi olup, insanların canını olmakla görevlidir Bu melek Kur’an ve sahih hadislerde, Azrâîl ismiyle değil, melekü’l-mevt (ölüm meleği) şeklinde geçmektedir "De ki: Sizin için görevlendirilen ölüm meleği canınızı alacak, sonra Rabbinize döndürüleceksiniz” (Secde 32/11) Her insanın canını almakla görevli bir ölüm meleği vardır Azrâîl bu meleklerin başıdır: "Nihayet birinize ölüm geldiği vakit (görevli) elçilerimiz onun canını alır ve onlar görevlerinde kusur etmezler” (En’am, 6/61, A’raf, 7/37)

Okudunuz mu?  Azgınlıktan nasıl kurtulunur, azgınlıktan kurtulmanın yolları nelerdir?

Kayıtsız Üye
cavap ne kısa olsun din dersin için benimiçin çok önemli lütfen yardım edin lütfen şimdiden teşekkürler


Kayıtsız Üye
Vahiy meleği Hz. Cebrail
Cebrail (aleyhisselam) dört büyük melekten biridir. Allah tarafından peygamberlere vahiy getirmekle görevlendirilmiştir. İsmi Kur’an’da üç yerde Cibrîl olarak geçmektedir. Ayrıca Cibrîl âyetlerde ruh rûhenâ rasûlün kerîm rasulü rabbik ruhu’l-emin ruhu’l-kudüs gibi isimlerle de zikredilmektedir. Bir hadiste ise bunlara ilâveten en-Nâmus diye isimlendirilmektedir.

Okudunuz mu?  Sübhaneke duasının fazileti

Kıyamet meleği: Hz. İsrafil
Bu meleğin adı Kur’an’da açıkça geçmez. Âyetlerde yalnızca sura üflenileceğinin haberi verilir. Adı hadiste dört büyük meleğin içinde zikredilir. İsrafil (aleyhisselam) sûra iki defa üfleyecek ilkinde kıyamet kopacak ikincisinde ise tekrar diriliş meydana gelecektir.

Ölüm meleği: Hz. Azrail
Görevi ölüm vakti gelenlerin ruhunu teslim almaktır. Kur’an’da ölüm meleği adıyla ifade edilmiştir.

Okudunuz mu?  Sağlam kafa sağlam vucutta bulunur sözünün anlamı

Kirâmen Kâtibîn melekleri
İnsanın sağında ve solunda görevli olarak bulunan iki meleğin adıdır. Sağdaki iyi iş ve davranışları soldaki ise kötü iş ve davranışları tespit etmekle görevlidir. ‘Hafaza melekleri’ adı da verilen bu melekler kıyamet günü hesap sırasında yapılan işlere de şahitlik edeceklerdir.

Okudunuz mu?  Sık kullanılan arapça kelimeler

Kâinattaki hadiseleri idare eden melek:
Hz. Mikâil Dört büyük melekten biri olup Allah tarafından kâinattaki tabii olayların ve yaratıkların rızıklarının idaresine vasıta kılınmıştır. İsmi Kur’an’da sadece bir âyette geçer.


Kayıtsız Üye
bana yararı oldu teşekkürler


Kayıtsız Üye
ben örendim ki izrafil,azrahil ,cebrail ve mikail büyük melekler. azrail can alan melek diye dudum

Okudunuz mu?  Ezberlemek için yemek duası

isim yok
siz olmasaydınız biz ne yapardık


Kayıtsız Üye
Madde halinde olsa iyi olurdu


Kayıtsız Üye
faydalı buldum teşekkürler


meleklerin görevleri

Bu kategoride yer alan Kocam oruç tutmuyor abdest almıyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Meleklerin Görevleri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.