Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:24
missa9
Abone

İmamı gazalinin kadın hakkında görüşü nedir?

İmamı gazalinin kadın hakkında görüşü nedir?

Kayıtsız Üye
İmamı gazalinin kadın hakkında görüsü nededir? kadınları nasıl tanıımlıyor teşekkür ederm


Cevap: İmamı gazalinin kadın hakkında görüsü nededir?

Hoca
İmam Gazali’nin Arapça İhya’sında böyle bir bilgiye rastlayamadık. Yalnız şöyle bir ifadesi vardır:

Okudunuz mu?  Beyin Kanamasından Sonra Yaşanan Yutkunma Problemi

Bazı Araplar şöyle diyorlarmış: Ennane(sürekli inleyen-şikâyette bulunan), Mennane(kocasının başına kakan), Hannane(önceki kocasına veya ondan olan çocuğuna karşı aşırı düşkünlük gösteren), Haddake(her şeye göz diken/ güzel gördüğü her şeyi almaya kalkan), Berrake(sabahtan akşama kadar kendini süslemekle meşgul olan/veya küsüp çoluk-çocuğuyla yemek yemeyip tek başına yiyen), Şeddake(yani çok konuşan, geveze) kadınla evlenmeniz doğru olmaz. (İhya, 2/38).

Okudunuz mu?  İmam hutbeye çıkmadan önce müezzinin okuması gereken dua nedir?

– İslam’da kadınların hiç dışarıya çıkamayacaklarına dair bir kural yoktur. Ancak lüzumsuz yere gece-gündüz çarşı-pazar dolaşmaları da uygun değildir. Kocasının rızası dairesinde hareket etmesi önemlidir. Ailenin huzuru ve güveni için önemlidir. Yoksa kadın ticaret de yapar, -İslamî şartlara uygun ortamlarda- okul da okur, muallime de olur, doktor da olur ve hakeza.

Okudunuz mu?  Allaha nasıl teşekkür etmeliyiz?

Ey Peygamber! Eşlerine, kızlarına ve mümin kadınlara söyle: Ev dışına çıktıkları zaman dış elbiselerini üzerlerine salıversinler. Böyle yapmaları onların iffetli tanınmaları ve kendilerine sarkıntılık edilerek incitilmemeleri yönünden en uygun bir davranıştır. Allah gafurdur, rahîmdir/çok affedicidir, merhamet ve ihsanı boldur. (Ahzab, 33/59) mealindeki ayette kadınların -tesettüre riayet ederek- ev dışına çıkabilecekleri hususu açıkça ifade edilmiştir.

Okudunuz mu?  Güzel Ahlak ve kötü ahlak Hadisleri

Cevap: İmamı gazalinin kadın hakkında görüsü nededir?

Kayıtsız Üye
İhya kaçıncı cilt ve sayfa bende 4Cildi var yardımcı olursanız sevinirim Konu Kadınlar koyun gibidir ile ilgili teşekkür ediyorum.


imam gazali kadın 8 sıfatlıdır, gazaliin kadın hakkınsaki görüsleri, imam gazali kadinlar hakkinda

Bu kategoride yer alan Zevk suyu akınca cünüp olunurmu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İmamı gazalinin kadın hakkında görüşü nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.