Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:55
missa04
Abone

Şiilik nedir? tam olarak neye inanırlar? ibadet şekilleri nasıldır?

Şiilik nedir? tam olarak neye inanırlar? ibadet şekilleri nasıldır?

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar Şiilik nedir? Şiilik tam olarak neye inanırlar? Şiilikte ibadet şekilleri nasıldır? Soruları hakkında cevaplar verir misiniz ?


Cevap: şiilik nedir? tam olarak neye inanırlar? ibadet şekilleri nasıldır?

Ebu Ducane
ŞİİLİK NEDİR?
Şia lugatta grup, cemaat, bir insanın taraftarları ve yardımcıları manasına gelir. Terim olarak Şîa , Hz. Muhammed’in vefatından sonra Ali bin Ebî Tâlib ve oğullarını halifelik (imâmet) için en lâyık kişi olarak gören ve onu nass (vahiyle) ve tayîn ile meşrû halife kabul eden, ondan sonraki halifelerin de onun soyundan gelmesi gerektiğine inanan toplulukların müşterek adı olmuştur.
Şiiliğin doğuş zamanı hakkında değişik görüşler bulunmaktadır. Bunlardan bazıları şöyledir.
Şii kaynaklar, bu fırkanın, Hz. Muhammed’in (asm) sağlığında doğduğunu ve daha o zamanlar, Hz. Ali’nin (ra) üstünlüğünü kabul ederek onun tarafını tutanların bir topluluk olarak Ali Şiasını meydana getirdiklerini ileri sürerler.
Bazı yazarlar da Şiiliğin, Hz. Muhammed’in (asm) vefatını takiben Hz. Ali’nin (ra) meşru halife olduğu talebiyle, baştan sona siyasî bir hareket olarak başladığını söylerler.
Bir kısım yazara göre ise Şiilik, siyasî bir hareket şeklinde, Hz. Osman’ın (ra) şehit edilişinden sonra ortaya çıkmıştır.
Erken devir müelliflerinden biri, Şiiliğin siyasî hareket olarak Hz. Ali’nin (ra) halifeliği sırasında ve özellikle Cemel ve Sıffîn vakalarından sonra ortaya çıktığını ileri sürerler.
Çağdaş yazarlardan biri ise, Hz. Ali’nin (ra) şehit edilmesinden ve cemaatin yani o günkü Müslüman topluluğunun Muaviye’ye bey’atından sonra ortaya çıktığını söyler.
Şiilerin ibadeti
Şiiler, açık ayetlere ve Hz. Peygamber’in (sav) sahih hadislerine rağmen, namazı 5 vakit yerine, 3 vakit olarak kılmaktadır. Hz. Peygamber’in can tehlikesi ve hacc gibi istisnai durumlarda bazı namazların bir arada kılınabileceğine ilişkin ruhsatı varken, Şiiler bunu ruhsat olmaktan çıkarıp dinin esası haline getirmiştir. Şiiler maalesef İslam’ın beş şartından biri olan beş vakit namazı da tahrif etmiştir.


Cevap: şiilik nedir? tam olarak neye inanırlar? ibadet şekilleri nasıldır?

Darusselam
şiilik nedir? tam olarak neye inanırlar? ibadet şekilleri nasıldır?

şiilik hak olan dört mezhep dışında sapık bir mezheptir.
inaçları:Kuranı-kerimi hz.Osman değiştirdi diyorlar(haşa ve kella).Birçok ayeti inkar ediyorlar
Hazreti ömere lanet etmek zikirden ve kuran okumaktan daha sevabdır diyorlar(Haşa)
Hz.Ali yi sevenlere günah zarar veremezmiş.
Ehli sünnete ümmeti melune diyorlar
Hazreti Ebubekre ve hazreti Ömere bir kere lanet etmek yetmiş ibadet gibi diyorlar(haşa)
Hazreti Rukiye ile Ümmügülsüm hazreti Osman ile evlendiler diye rasulullahın kızı değildirler diyorlar(haşa)
Hazreti Ebubekir ve hazreti Ömer münafık idiler diyorlar(haşa ve kella)
İster Yahudi ister hristiyan olsun hazreti Ali yi seven cennete girecekmiş(haşa)
Sahabeleri sevenler ise müslümanda olsalar cehenneme gidecekmiş(haşa)
Sünnete düşman oldukları için sünnet kelimesine lanet ediyorlar.
Ehli sünnet Yahudi ve hristiyandan daha kötüdür diyorlar(haşa)
Hazreti Ayşe ile hazreti Hafsaya günde 5 kere lanet farzdır diyorlar(Haşa)
Her hacda minada hz.ebubekir ile hz.ömer taşlanır diyorlar(haşa)
Hz.Ömer ölünce melekler 3 gün kimseye günah yazmamış diyorlar.
Birşeye başlarken besmele yerine halifelere lanet ediyorlar(HAŞA)
Yemek ve içmek namazı bozmaz diyorlar.
Cihad ibadet değildir diyorlar.
Muta nikahına caiz diyorlar.
Taharetlenen su temiz diyorlar.
Çıplak namaz kılınır diyorlar.

Okudunuz mu?  Şeytan Tüyü tabirinin gerçeklik payı varmıdır?

Hz.Ali ye kurban olsunlar biz sünniler Hz.Ali yi onlardan daha çok seviyoruz.


Cevap: şiilik nedir? tam olarak neye inanırlar? ibadet şekilleri nasıldır?

siilik
Ya insaf iftira bunlar siilerin muctehidleri ehli sünnetin deyer verdiyi kisilere kufru yasaklamislar namazı isteyen 5 defa isteyen 3 defa kila bilir kuranin tahrif edildiyine inanmiyorlar kimseye kufru ibadet olarak kabul etmiyorlar ben de siayim ve bunlar iftira Allah islah etsin ne diyeyim Allah’a hevale ediyorum iftira atan her kesi bilib bilmeden konusmayin mahserde hesab var kardesim yazmiyacaktim ama dayanamadim artik


Kayıtsız Üye
Sunnilikte bırının imamı imam şafii birinın imam henefi birinın imam hembeli yada imam malıkıdır alevi yada şiilikte de imam alıdır bundan daha dogal ne olabılır konuyu carpıtıp saptırmanın bı anlamı yokkk…


Kayıtsız Üye
Şiilik, İslam maskesiyle İslam’a saldırmaktır

Şia, İslam değildir; Hz. Ali’nin adını ve Ehl-i Beyt sevgisini istismar etmeyi metot edinmiş bir dindir. Şiilik, İslamiyet’in içine sokulmuş kanser tümörü gibidir. İslamiyet’in rağmına büyümekten başka hareket kabiliyeti de yoktur. İslam tarihinde Şia’nın yol açtığı zararları, hem ilahiyatçılar hem de tarihçiler tek tek ortaya koymaktadır.

Okudunuz mu?  Boşanmak kader midir?

İran, tarih boyunca itikadi ve siyasi açıdan, daima İslam ümmetinin aleyhine çaba sarf etmiştir. Hz. Peygamber’i ve Kur’an-ı Kerim’in ayetlerini eksiklikle suçlayacak ölçüde çarpık itikada sahip olan Şiiler, İslam ümmetine karşı, yeri geldiğinde Haçlılarla ittifak kurmuş, yeri geldiğinde Moğollarla anlaşmıştır. Şii İran’ın, tarihi boyunca ne gayrimüslimlere karşı bir tek savaşı vardır, ne de İslamiyet onlar eliyle bir metrekare toprak fethetmiştir.


halilcan
her şiiyim diyene kafir denmez diye biliyorum, her aleviyim diyene denmeyeceği gibi. Karsındaki kisinin tam olarak neye inandıgını bilmek lazım. Aleviyim der namaz kılar bu bizdendir, aleviyim der namaz yerine şarkılı türkülü güya ibadet eder bu bizden değildir.


Kayıtsız Üye
sagol halilcan kardes bizi anlayan birisi cikti nihayet.Allah seni korusun


Kayıtsız Üye
Ben de şiayım ve dediğiniz çoğu şeyle alakası yok şia olmanın yok çıplak namaz kılınırmış halifelere küfür etmek sevapmış uyduruyorsunuz


Kayıtsız Üye
bu iftiralarla nereye varacaksiniz acaba? sunlara bak ya,sehabelerden bazilarini kabul etmedigimiz için atilan iftiralara bak,dudak ucurtan turdendir. Allah goruyor,yalniz ona hevale etmek gerekir sizi.ey sialar,dogru yolunuzdan sapmayinnnnnn


Kayıtsız Üye
bende şiayım ve Hz.Ali aşığıyım,mazlum Hüseyin aşığıyım ve söylediğimiz hiçbir şeyle alakası yok şiilikin karalama kampanyası başlatılmış gibi ve ayrıca Şiiler sadece Hz.Ali değil peygamberimizin soyundan gelen herkese canı gönülden aşıktır birçok kızımızın adı gülsüm birçok kızımızın adı Fatıma kimi zehra,zeyneptir rugayyedir ve yaradılanı severiz yaradandan ötürü kin beslemeyiz siz ehli sünnetlerde ve Müslümanım diyen lere şiiliği ateşperetlerden putperestlerden aşağı düşürmüşsunüz vAllahi hesabını veremezsiniz ahirette müslümanlıkta gönül kırmak haramdır neden biz şiirleri kötü gösterip gönlümüzü incitiyorsunuz.Allah aşığıdır şiilik ve Allah aşkı içinde Onun sevdiklerini seçmektir elhamdülillah.Allahummesalli ala Muhammed ve ali Muhammed ve aliyyen veliyyullah ve evcil ferecehum ve ferecenabihim


Kayıtsız Üye
şiilerde musluman, onların ibadet şekli ne olursa olsun. onlarla Allahın arasındaki bişey,, her söylentiyede inanmamak lazım,bana göre bu şii sunni ayrımcılığını batılılar buyutuyor Müslümanları birbirine kırtırtmak istiyorlar iranın siyasi tavrı şiilerin tavrı olarak kabul edilmemeli


Kayıtsız Üye
Allah size akıl fikir versin şiilik islamın ta kendisidir. Bunlar nasıl iftiralar böyle. Bende şiiyim ve bu yazdıklarınızın hiç biri doğru değil. Allah size bunların hesabını soracaktır. Bırak sahabelere küfretmeyi saygıyla hazret ibaresini kullanıyorum ben ve çevremdekiler. Allah akıl versin.

Okudunuz mu?  Türk Kürt İle Evlenebilirmi ?

Kayıtsız Üye
Şialara soruyorum siz gerçekten hz ebu bekir, Osman, Ömer ve diğer sahabeleri sevmiyor musunuz? Hayır ise neden? Sadece şia/ şii olan kardeşlerim cevap versin lütfen..


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar bunların hepsi politika bunları kafanıza takmayın (O yönetecek yok bu yönetecek) ister şii ister sünni olsun, boşverin. Siz size ALLAH tarafından emredilenleri uygulayın yeter. Herkesin ibadeti kendine. İyi alevide vardır kötü alevide vardır aynı iyi sünni ve kötü sünni olduğu gibi. Her koyun kendi bacağından asılır


Kayıtsız Üye
sünnü nədir,şiə nədir.hamımız əlhəmdullah müsəlmanıq.şiələrə niyə yalan yerə bu qədər böhtan,şər atılır.məndə şiəyəm gündə 5dəfə namaz qılıram.Allaha və onun rəsuluna ibatət edirəm.Hz Əlini və onun soyundan olan bütün imamlarımızı sevir və onların ümmətindənəm.heç kimi lənətləmirik.Allaha və onun rəsuluna salavat çəkirik.butun müsəlmanlar bizə əzizdi.qardaş və bacılarımızdır.xahiş edirəm heç kim bilmədiyi şeyi damışmasın.Allah hər şeyi görür və bilir.


Kayıtsız Üye
Allah cc kimin neye nasıl inandığını görüyor biliyor boşuna dil dökmeye gerek yok isteyen istediği gibi inansın uygulasın önemli olan nasıl bilindiğimiz değil nasıl inandığımız Allah cc ya inanıyosanız içiniz rahat olsun


Darusselam
< Allah cc kimin neye nasıl inandığını görüyor biliyor boşuna dil dökmeye gerek yok isteyen istediği gibi inansın uygulasın önemli olan nasıl bilindiğimiz değil nasıl inandığımız Allah cc ya inanıyosanız içiniz rahat olsun
>

inanacağımız ve amel edeceğimiz şeyler bellidir. kur,an ve sünnet dışına çıkmayın.derim.


Kayıtsız Üye
esselamu alekyum

öncelikle şunu söylemek istiyorum ben bir şiayım ve müteesifane yalnışlarla dolu bir sayfayı okumakatayım şuan, burada paylaştığınız eğer bilinçsizlikten kaynaklanıyorsa yalnış eğer bilinçli olarak yazılmışsa iftiraların bazılarına cevap vermek istiyorum.
ilmin dili avam dilinden farklı olmalıdır,
Hakikati öğrenmek istiyen ve tahkik ehli de muhakkak objektif ve tarafsız olmalıdır gere şia olsun gerek sunni hatta farklı dinler bu gerçek değişmez…

şiilik hak olan dört mezhep dışında sapık bir mezheptir.
inaçları:Kuranı-kerimi hz.Osman değiştirdi diyorlar(haşa ve kella).Birçok ayeti inkar ediyorlar
Hazreti ömere lanet etmek zikirden ve kuran okumaktan daha sevabdır diyorlar(Haşa)
Hz.Ali yi sevenlere günah zarar veremezmiş.
Ehli sünnete ümmeti melune diyorlar
Hazreti Ebubekre ve hazreti Ömere bir kere lanet etmek yetmiş ibadet gibi diyorlar(haşa)
Hazreti Rukiye ile Ümmügülsüm hazreti Osman ile evlendiler diye rasulullahın kızı değildirler diyorlar(haşa)
Hazreti Ebubekir ve hazreti Ömer münafık idiler diyorlar(haşa ve kella)
İster Yahudi ister hristiyan olsun hazreti Ali yi seven cennete girecekmiş(haşa)
Sahabeleri sevenler ise müslümanda olsalar cehenneme gidecekmiş(haşa)
Sünnete düşman oldukları için sünnet kelimesine lanet ediyorlar.
Ehli sünnet Yahudi ve hristiyandan daha kötüdür diyorlar(haşa)
Hazreti Ayşe ile hazreti Hafsaya günde 5 kere lanet farzdır diyorlar(Haşa)
Her hacda minada hz.ebubekir ile hz.ömer taşlanır diyorlar(haşa)
Hz.Ömer ölünce melekler 3 gün kimseye günah yazmamış diyorlar.
Birşeye başlarken besmele yerine halifelere lanet ediyorlar(HAŞA)
Yemek ve içmek namazı bozmaz diyorlar.
Cihad ibadet değildir diyorlar.
Muta nikahına caiz diyorlar.
Taharetlenen su temiz diyorlar.
Çıplak namaz kılınır diyorlar.

Okudunuz mu?  Ortaklık bozmak ile ilgili sorular

YUKARIDAKİ YAZIYI YAZAN KARDEŞİME;
1-ŞİAHALİFELERE KÜFRÜ DEĞERLİ GÖRMÜYOR HATTA HARAM OLARAK SAYIYOR.
şianın dini lideri ve taklit merceğimiz Seyyid Ali Khamanai:Sunni kardeşlerimizin değerlerine ve halifele küfür ,hakaret … hiç bir surette caiz değildir ve haramdır.
Bilinçli olan hiçbir şia halifelere ve sunni kardeşlerimize küfür etmez
küfür eden kısım ya şia adı altında israiliyattan açılan gulat guruplarını yapmış olduğu şeydir ki şia mehebinin aslı olan "şia devazdeh imam "de bu davranış haramdır ve şiddetle kınanır

2-HZ.ALİYİ SEVMEK ŞİAYA GÖRE CENNETE GİRME VESİLESİ DEĞİL
Tabiki Hz.Ali(AS)sevmek kutsal ve güzeldir bu sadece şialar için değil bütün islam alemi arasında kabul edilen bir gerçektir.şiaya görede amelsiz sevginin bir önemi yok eğer Allah dostları gibi yaşamıyorsa hayatı günahla doluyosa ve ağzıyla HZaliyi seviyorum diyorsa bu gerçek sevgi değildir ve hiç bir surette cennete ulaştırmaz.

ehli sünnet kaaynağından:
Taberi, Ümm’ül müminin Ayşe’den şöyle nakleder:
Babam, sık sık Ali’nin çehresini seyreder, hayranlıkla ona bakardı. Bir gün Baba, Ali’nin yüzüne neden o kadar bakıyor, onu hayranlıkla seyrediyorsun? diye sordum. Kızım, Resululah’ın (s.a.a) Ali’nin simasını seyretmenin ibadet olduğunu buyurduğunu kendi kulağımla duydum. dedi. (Riyaz’un Nezire c:2 s:219) Aynı konuda diğer Ehl-i sünnet eserlerinde 20’ye yakın rivayet vardır).

Okudunuz mu?  Abdest tutamama ve özür durumu

3-ŞİA EHLİ SUNNETE MELUN DEMEZ VE ŞİAYA GÖRE SUNNİRE MÜSLÜMANDIR

Hiç bir şia suni kardeşlerimize melun demez kafirlikle itham etmez bu işi yapanlar Allah şahit ki cehaletlerinden yapıyorlar ve bunu şia mezhebine yüklemek doğu değil zira şia mezhebinin aslında kesinlikle böyle bir şey yoktur
kıblemiz bir,kitabımız bir (bağzıları şianın kuranı farklı diyor bu yalnıştır bizim okuduğumuz kuranın sizinkilerden hiç bir farkı yok)yaşamaktan hedefimiz hepimizin hedefi hakkıyla kul olmak Allahı hakkıyla tanımak ve insan-ı kamil olmak,peygamberimiz ……

4-ŞİA
bizler sunnilere düşman değiliz benim şiadan daha fazla sunni arkadaşalrım var ve çok samimi çok içteniz birbirimize karşı aramızda ihtiram var
sunni kelimesini kulanmaktan asla çekinmeyiz hatta sunni olmak peygamberin sünnetini ihya etmek anlamına geliyorsaa bizler iftiharla diyebilir ki bizlerde sunniyiz çünkü bizim mektebimiz de resulAllah(sa)ın sünnetinden ayrı değildir

5-NAMAZDA YEMEK VE İÇMEK
SİA taklit merceği sistaniye göre: Namazda, "namaz kılmıyor" denecek şekilde yemek veya içmek. Namaz esnasında namaz kılmıyor denecek şekilde, bir şey yer veya içerse; ister bilerek olsun veya unutkanlıktan dolayı olsun namazı batıl olur.

6-CİHAT ŞİANIN FURU-U DİNİ DİR

Yani sunnilere göre imanın şartının yerine geçen usul-i din ki şianın iman şartlarıdır ondan sonra gelen furu dinden birtanesidir ve şiaya göre cihadın çok büyü önremi ve yeri vadır

İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: Cihat, Allah’ın özel evliyaları için açtığı cennetin kapılarından bir kapıdır. Cihad takvanın elbisesi, Allah’ın koruyucu muhkem bir zırhı ve sağlam bir kalkanıdır.(23

……..


Kayıtsız Üye
Ben şiayım. Bu konuşmalarda yazılan şeyler tamamen karalama kampanyasından ibarettir. Birbirinden neredeyse temele yakın konularda ayrılan dört mezhebe hak demek, sonrasında hakkın bir olduğunu söylemek , insanların yapmadığı şeylerle onları böylesine karalamanın müminlik dahilinde yer aldığını düşünmüyorum. Aman kardeşlerim araştırıp soruşturmadan günah alıp kendinizi ibadetlerinizi ve Allah’a olan aşkınızı lekelemeyin


Kayıtsız Üye
Siii kardeslerim anlasilan sizleri yanlis taniyorlar
ozaman bizleri bilgilendirirmisiniz bizlerden farkiniz ney bizleri bir birimizden ayird eden hususlari aciklarsaniz sevinirim benim kizim siii birisiyle evlenmek istiyor biraz bilgilenmek isterim saygilar

Okudunuz mu?  Top Sakal Dinen Uygun Mu?

Kayıtsız Üye
Bunlar nedir ya. şiiliği en ince ayrıntısına kadar bilirim ama bunların hiçbiri şiilikte yok. gerçekten çok yazık


Kayıtsız Üye
Allah sizleri ıslah etsin Müslüman âlemini korusun Kur’an la sünnetle ispat edilmiş namaz ibadetini nasıl saptırıyorsunuz Hz Ömer Hz Osman Hz Aişe’ye nasıl lanet ediyorsunuz asıl onlara lanet edenlere lanet olsun soyları kurusun


Kayıtsız Üye
Bence Şii de Allah’a kul Sünni de Allah’a kul olmak için uğraşıyor birbirimize dusman olmayalım batı devletlerinin oyununa gelmeyelim bizler bir birimizi sevelim ve her yerde bir birimizi savunalim yoksa bir birimizi tuketiriz kâfirlere yardım etmiş oluruz bir Sünni olarak dusuncem bu


Kayıtsız Üye
yuce Allahin adi ve yadiyla
Allahin rahmeti tum ahlibeyte ve tum sahabeyi jelile ve kerimenin uzerine olsu.
aziz kardeslerimi azicik kitab okumaya ve azicik tahkik etmeye davet ediyorum .
ben bir sie olarak arkadaşimizin yazdiklarinin tamamini yalanliyorum .
biz namazı 3 vakitte ama tipki sunni kardeslerimiz gibi 5 ayri namaz olarak kilariz.
ayetullah seyyid ali khamenei sunni kardeslerimizin itikat vede degerlerine lanet veya herhanki bir cesaret etmeyi haram ve gunah bilmistir.
biz sunnati seviyoruz ama peykamberin sünnet ve uyguladiklarini ve unaniyoruz ki peygamber efendimiz ve ahlibeytolmasumun sünnetiyle yasamak lazimdir.
hasa hasa kuran tahrif edilmemistir ve tahrifte edilemez cunku Allahu taala kendisi kurani kerimde onu koruyajagina soz vermisdir.
en son sozum bu ben bunlari bir dakka google da searcvh ederken gördüm ve istedimki bu yalan yanlis ve nifak ve asyrilik la dolu olan bu metin ummeti Muhammedi mustafaya zarar ve ziyan vermesin simdi universideden yaziyorum ve bunu katiyetle diyorum ki tum seksen milion iran halkida benin gibi düşünüyorlar.
lütfen lutfen lutfen
yalan yanlis her bilgiye inanmayin ve sialik la ilgili tahkik edin eğer yanlissa rad edin eğer dogruysa sia olun ve eğer hak olmadina inanirsaniz benide ghakka davet edin lütfen .
sunnin itikadina gore hem ali hakdir hem onunla harp eden muaviye hem hasan imamdir hem muaviye meger milionlarca muslumanin halifeligi küçük bir vazifemidir ki Allah ve resulu onu hice saysin siz gidin lütfen bir sakife jeryanina bir bakin gorejeksiniz ki tamamen kalkinma ve olundurulmus bir hale getilimis bir sekilde ve akil ve mantiktan uzak olarak birinci halife olmusdu.
Allahumme salli ala Muhammedin ve ali muhammad
ben seyyed jelaleddin esmaeily tebrizden

Okudunuz mu?  Ehlibeyt soyundan gelenler

Kayıtsız Üye
Ben sunniyim fakat Caferi bir arkadaşın hz Aişe anamıza iftira ettiğini Hz ebubekir ve Ömere hakaret ettiğini biliyorum bu konu hakkında ne diyeçeksiniz ayfınlatırmısımız


Kayıtsız Üye
Şiiler müslüman deyil eğer müslüman olsalardı bugün halepte mazlum çocuklara kadınlara işkence yapmazdı vahşice öldürmezdi öldürdüğü kişide müslüman hiç müslüman müslümanı öldürülmü şiiler öldürüyor sünniler sahip çıkıyor kimin müslüman olduğu belli oluyor büyük kitap kuran ne diyor bir mümini öldüren tüm insanlığı öldürmüş sayılır diyor ve bu cani zalimler üç yaşında beş yaşında çocukları katlediyor Allah vicdan versin kalplerine zalimler için yaşasın cehennem


Kayıtsız Üye
Hz Ali ra bizim basimizin tacidir fakat hz ebubekir hz ömer hz osman hz aise validemiz bu mübarekleri nasıl tenkid edersiniz namaz beş vakitken uc vakite indirmek birakin ya uymayin su yahudi soylarina Allah için islam dini merhamet dinidir şuan su siilerin yaptigi merhametsizlikten anlaşılıyor ki bozuk bir mezhep yapmayin türk vatandaşı olan kardeşlerim siz osmanlinin torunlariyken bozmayin kendinizi ne olur gelmeyin oyuna ne olur vatan elden gidiyor din elden gidiyor yapmayin Allahim bizi vatanimizla imtihan etme senin dinini degistirmeye calisanlara fırsat verme Ya Rabbi.. AMİNNN AMİN AMİN Ya Rabbi sen bizim dinimizi ve namusumuzu din düşmanlarinin ve vatan hainlerinin ayaklari altina alinmasindan muhafaza eyle islami aziz eyle din islam düşmanlarini zelil eyle sapmaktan saptirmaktan saptirilmaktan muhafa eyle.. AMİN AMİN AMİN…


Kayıtsız Üye
soru: şiiler hz osman ve hz ebubekir e lanet eder mi, küfür eder mi?
rasulün onlar hakkındaki sözlerinden şiilerin haberi var mı?rasul onları seviyor muydu, kötü mü iyi mi olduklarını bilmiyor muydu?
soru: rasulün hanımı onun zevcesi , sevdiği ise ona lanet etmek kötü konuşmak doğru olur mu?
bence de çıplak namaz kılmıyorlardır, bazı şeyler mantığa ters zaten , ama sahabeden olanlara küfür de, küfürdür be arkadaş.

Okudunuz mu?  Kuranı kerimde kaç mekki kaç medeni ayet vardır?

Kayıtsız Üye
Tr yapilan ibadetiniz le irandaki bir degildir. Bizde ibadetlerin tümü normaldir, iranda ayni anlayisla ibadet yapilmiyor… Ayinlerine bakin anlarsiniz…


Kayıtsız Üye
Nasıl olurda 5 vakit farz namaz 3 vakit kılınabilir muta nikahı nasıl caiz olabilir ve hz ebu Bekir le hz ömer gibi büyük sahabilere nasıl dil uzatabilirsiniz


Kayıtsız Üye
Yahu arkadaş ne cahil insanlarsınız ben görüp tanımadığım birine iftira atmaktan Yüce Allah’a sığınırım. Nasılböyle kolay iftiralar yorumlar yapiyorsunuz. Siz hiç hadisi şeriftemi okumuyorsunuz. Allah (c.c) birdir. Hepimiz O’nun kullarıyız. Herseyi bilen gören O’dur. Benden size bir insani tavsiye hiç kimseyi inancından ve ırkından dolayı karalamayın. Ben bu yaşıma kadar çok insan tanıdım ama kimseyi dinine mezhebine derisine göre ayırmadım Allah rızası için sevdim tanıdım. Hepimiz insanız en başta hatalarımız olacak eksiklerimiz olacak FARKLILIKLARIMIZ olacak ama ayırıp kayırmak hiçbir Allah kuluna yakışmaz. İslamiyet hoşgörü ve sevgi dinidir. Hidayet ve ikram sadece Yüce Allah’ın izniyledir. Bırakın bu şeytani vesveseleri herkesi sevin sevilin.


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar ben şunu biliyorum ki Osmanlı ne zaman kafirin üzerine sefere çıksa şii olan iran devleti arkadan saldırdı.ya arkadaşım cihad yapıyor o devlet kafirlerle niye İslam devletine saldırıyorsun ? siyasi krizler olabilir bu yüzden savaşlar çıkabilir buna itirazım yok fakat kafirlerle savaşan bir İslam devletine neden arkadan saldırırsın ve neden bunu her zaman tekrarlarsın ? Bugün tarihçiler Osmanlı fetihlerini avrupa ordularından çok İran devletinin engellediğini söylerler.ama atalarım geri döndüğünde ise kaçacak delik ararlar hep.şii kardeşlerim hakaret olarak algılamasın ben tarihi gerçekleri söylüyorum ve internetten açıp bu dediklerimi araştırabilirler.Cennet mekan atam YAVUZ SULTAN SELİM İran seferine çıktığında Şah İsmail karşısına çıkamıyor.Yavuz ordusundan 50000 kişiyi Sivasta bırakıp mektup yazıyor ordumun haşmetinden ve kalabalığından korktuğun için kaçıyorsan 50000 askerimi Sivasta bıraktım.Çaldıran ovasında tatarlar Osmanlıya ihanet edip İranlı şiilerin yanında savaşa giriyor.Tüm bunlara rağmen sonuç ne oluyor ? kesin Osmanlı zaferi.çünkü ALLAH hakılıyı haksızı şüphesiz bilendir.


Kayıtsız Üye
Omer osman ebu bekirde koyuyorsunuz cocklarina degilmi hacca gittiğinizde sialar tükürmuyorlar halifelerin kabirlerine gunde 5 vakit kiliyorsunuz degilmi hiçbir gayri muslim devletiyle savasiniz varmi tarihte yok olamaz ama musluman devletleriyle masAllah sayisiz bende şiıyim deyipte kenfinizi masum gostermeyin sizin islamla muşlumanlikla alakaniz yok siz müslümanların içine sokulmus bir tefrikasiniz Allah hidayet etsin size

Okudunuz mu?  Misvak ağacının meyvesi hakında bilgi ve yararları

Numan
ya kardeşim bu şiiler kötü değildir Resule kitaba sahabiye inanan bizim gibiler kardeşimiz ve müslüman dir onlarin içindede bizim içimizdeki işid gibi sapkın inançlilar var mesele bu


Kayıtsız Üye
şiilik ve alevilik islam dinini yıkmak için cıkmıs sapkın inanclardır hz hasani zehirleyen hz hüseyini katleden hz osmanı bogazını kesenlere vs vs bakın arastırın hep bunlar cıkar altından yazıklar olsun böyle insanlara bizim yüzlerini bile göremedigimiz özlem le yaad ettigimiz mübarek insanlara hiç acımadan peygamber peygamber torunu Allah dostu demeden savas acmıslar. Şu unutulmamalı Allahın vaadidir islam kuran peygamberimiz kıyamete dek korunacaktır suda unutulmamalı ki Allah dostuna savas acan Allah savas acmiştır Allah biz inananlara yardım etsin güc kuvvet versin insAllah bende davacıyım hak deyip batılı savunandan.


Kayıtsız Üye
Kardeş öyle yazmışsınızki karşımda olsaydınız alnınızdan öperdim vesselam. Bilgi edinilmek isteniyorsa gidin bilgili imamlardan edinin, her hocadanda değil. İnternetten ise resmî kaynaklara bakınız, bu tip sayfalarda herkez fikrini yazıyor bilgilerini değil…


Kayıtsız Üye
Ben sunniyim ama bu denilenlere katılmıyorum yani şiilik kotu yada iyi olsada burda bir taraflık var bir inanc var peygamber efendimiz her dine saygi duyardi biz insan ogluna bu saygisizlik dusmez kotu bir şey olsada sialık bu kadar kati konusulmasi doğru degildir ben sii olsam sen beni sunnu yapmak istesen olmam neden biliyor musun cunku hiç objektif konusmuyorsun bir taraf secip onu yargiliyorsun yanlis yaziyorsunuz o kadar yazi okudum sizin kadar kotuleyen gormedim


Kayıtsız Üye
Bu yazı tamam uydurma yakın yazarlar uzak yazarlar diyerek başlayabilirsiniz ama uydurms yıllardır gendi yaratığınız hayalle uydurma oynama tiyatroya kendiniz inandınız kendi nesliniz inandı hiç bir zaman alevi yada diğer adı şiiler peygamber(sav) ve dört halifeye ne küfür ne ikinci pilan a almışlardı sayenizde islam dininde asırlardır ikilik yaratmışınız sırf islam dini yok olsun diye ikiliği atalarınız çıkardığı bariz bir şekilde belli yok nalet ederler yok cıplak namaz kılarlar yok peygamberi sevmezler atalarınız iyi bir fitneci yoz bir kuşak tı yezit islam dini bu yozlar sayesinde yok edemedizse de ikiye bölmüştür

Okudunuz mu?  Tahrimen Mekruh ile Haram arasındaki fark nedir ?

Kayıtsız Üye
Bende sorarım sana ey kardeş hak diye adlandırdığıniz ki hak sadece Allah tir Allah in dedigi dır . Kuranda söylemediğini söylüyor hak diye 4 mezhep uyduruyosunuz kuran dışında din getirdiniz sanırım. … O hak dediginiz mezhep lerin kurucularından biri olan Ebu Hanife nin ilmi öğrendiği alım kimdi ? Öğretmeni kimdi .. ( İmam Caferi Sadk) ve yine sorarım ey kardeş hocanız kabul ettiğiniz kişinin hocası İmam Caferi sâdık sa Onun yolundan gidenlere attığınız bu iftiralar nedir .. komik oluyorsunuz yapmayin


Kayıtsız Üye
Şialar arasında yaşauan bir sünni olarak üzülererek söylüyorum ki müslümana yakışmayan iftiralar var. Doğrularda var. Peygamberin eşi Hz. Ayşeye atılan küfürlere şahit oldum.Ey sünniler ve şialar Kuran hakikattir. Tarih politikalarla yazılır. Allah akıl vermiş.


Kayıtsız Üye
Allah resulü varken onun damadını ondan daha üstün tutmak da ne oluyor? İşte sapkınlığın ilk başladığı nokta burası…


Kayıtsız Üye
Yazdıklarınıza amenna ben şunları bilmek istiyorum. Neden namaz kılmıyorsunuz ki İslamın şartıdır. Neden ramazan orucu tutmuyorsunuz? Neden çoğunlukla gusül abdesti almıyorsunuz?


Kayıtsız Üye
Teşekkürler kardeşim birleştirici düşüncelerinden dolayı Allah sizlerden razı olsun
Yaradan Allah’a Peygamber efendimiz Muhammed Mustafa’ya ve Kur’an’a kayıtsız şartsız iman edenler kardeşimizdir


Ozzy
Gerçekten sen ne kullanıyorsun, nasıl bir kafa ile yazdın bunları. Tiner çeken senden daha aklı başında davranır. İnşAllah, Allah yoluna, islam yoluna girer, hakka girmeyi büyük günah sayan hidayete erersin


şii mezhebi neye inanır, şiilik nedir, şiiler neye inanır

Bu kategoride yer alan Hz. Zülkarneyn kıssası hakkında yeni bir yorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şiilik nedir? tam olarak neye inanırlar? ibadet şekilleri nasıldır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.