Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:24
sizden96
Abone

Müslüman olmak isteyen birine öncelikle ne söylemek gerekir? ne yapmak lazım?

Müslüman olmak isteyen birine öncelikle ne söylemek gerekir? ne yapmak lazım?

nurgulnaz
Selamün Aleyküm.benim hristiyan bir arkadaşım var.ona ilk önce bir müslüman olarak kendimi,daha sonra islamı sevdirmeye çalıştım.beni çok sevdiği için islamı da araştırmaya karar verdi.Kurandan önce İslam ve incil arasındaki farkları anlatan bir kitap verdim eline..okudu ve çok etkilendi..
daha sonra kendisini alelen tevhid dinine davet ettim.araya giren ve kendisini müslüman olarak tanıtan diğer arkadaşımız eğer kelime_i şahahadet getirirse hem hristiyan arkadaşımın hem benim çok büyük günaha gireceğimizi idda etti.çok sinirlendim ve kendisinden daha sonra gerekçe istedim.bana hristiyan arkadaşımızın guslü olmadığını dolayısıyla Allahın adını ağzına alamayacağını söyledi.en basit örneği peygamberimiz (s.a.v) insanları dine davet ederken önce tevhidi dile getiriyor ve şahadet getirmelerini istiyordu bildiğim kadarıyla.yanlışsam beni düzetin lütfen. şimdi aynı kişi gelip okumak için bizden kuranı istese veremeyeceğiz bu mantıkla çünkü guslu yok.medet arkadaşlar.mümkünse kurandan ayetlerle bana doğru yolu gösterin..


Cevap: el-cevap yardım edin

DZALBAY
Senin o muhterem arkadaşın apaçık bir cinayet işlemiş…Bir Müslümanı öldürmüş…Peygamber sav efendimize gelip biat eden veya İslamı seçtim diyenler,hep gusül abdesti alarak mı geliyorlardı?Allah o hristiyana hidayeti vermiş de,bir de o arkadaşına verse keşke…Guslü olmayanın Allah cc adını ağzına almayacağı hangi kaynakta yazılı,o arkadaşına bir soruver de bize de söylesin…

Okudunuz mu?  Tecvidli kuran öğrenmek.?

İnsan,cünüp iken bile mecbur kaldığında,ağzını yıkayıp,besmele çekip,yemek yiyebiliyor…

Bu mevzu için Kurandan örnek gösterilecek ayete filan hiç gerek yok kardeşim.Pişmiş aşa su katmaya da gerek yok…

Sen gene o hristiyanı davetine devam et derim.

Selam ve dua ile,Allah cc yardımcın olsun.


Yanıt: el-cevap yardım edin

Rüyet-iTaksîr
Omer, Hz.Omer r.a. olmadan önce Peygamberimizi s.a.v elinde kılıcı görmeye gelirken gusül alıpda mı gelmişti ne saçma mantık bu. Adam guslu bilse zaten hristiyan değil müslümandır.

Okudunuz mu?  Rüyada birinin boyunun uzaması

Hristiyan bir adama Allah c.c. dan Peygambermizinden s.a.v Kuran dan önce guslu mu öğreticez. Allah c.c. Allah c.c….

Bende Hristiyanlar arkadaşlarıma Kuran hedıye ettım ıngılızce ama Arapcasıda var. Ne deyım ben onlara gusül mu al deyım. Dakka bır gol bır, hele bır dur onunda sırası gelıcek elbet…

Yalnızca tek soyledıgım lütfen bel ustunde tutun bunuda saygıdan oturu şeklinde anlattım…


Soru: el-cevap yardım edin

Hoca
< Selamün Aleyküm.benim hristiyan bir arkadaşım var.ona ilk önce bir müslüman olarak kendimi,daha sonra islamı sevdirmeye çalıştım.beni çok sevdiği için islamı da araştırmaya karar verdi.Kurandan önce İslam ve incil arasındaki farkları anlatan bir kitap verdim eline..okudu ve çok etkilendi..
daha sonra kendisini alelen tevhid dinine davet ettim.araya giren ve kendisini müslüman olarak tanıtan diğer arkadaşımız eğer kelime_i şahahadet getirirse hem hristiyan arkadaşımın hem benim çok büyük günaha gireceğimizi idda etti.çok sinirlendim ve kendisinden daha sonra gerekçe istedim.bana hristiyan arkadaşımızın guslü olmadığını dolayısıyla Allahın adını ağzına alamayacağını söyledi.en basit örneği peygamberimiz (s.a.v) insanları dine davet ederken önce tevhidi dile getiriyor ve şahadet getirmelerini istiyordu bildiğim kadarıyla.yanlışsam beni düzetin lütfen. şimdi aynı kişi gelip okumak için bizden kuranı istese veremeyeceğiz bu mantıkla çünkü guslu yok.medet arkadaşlar.mümkünse kurandan ayetlerle bana doğru yolu gösterin.
>

yöntemin iyi kardeşdevam et. o arkadaşım dediğin şeytanın ta kendisidir (şeytanın oyuncağıdır). onu dinleme. Allah hidayet versin. amin.

Okudunuz mu?  Ayıp sapık şeyler hayal etmek orucu bozar mı

nurgulnaz
Allah razı olsun gerçekten içimi ferahlattınız.. ama ne yazıkki ben alim değilim cahile laf anlatamıyorum.. hristiyan arkadaşımın niyeti varsa bile o tartışmamızı gördükten sonra bende olsam bir kere daha düşünürdüm.daha kendi aramızda dini tartışır durumdayız.bi hristiyana ne verebiliriz bilmiyorum.yani onu davet ettiğim andaki araya bir girişi vardı görmeliydiniz.büyük cehalet.dua edin Allah rızası için.. ümmete bir kişi dahe eklenmesi için..


sevgiii
işAllah arkadaşım.hiristiyan arkadaşını müslüman yapabilirsin ve işAllah diğer arkadaşınada doğru yolu gösterebilirsin.Allah’ım yar ve yardımcın olsun.s.a.

Okudunuz mu?  Çocuk olması için okunacak dua var mı?

_ay ışığı_
Amin inşAllah. Aksini söyleyene asla kulak asma ne olursa olsun o da müslüman olmak istiyorsa elbette ki kelime-i şahadet getirmesi gerekir.. Müslüman olduktan sonra elbet öğrenir gusül abdestini. Sakın şüpheye düşme gayet doğru yoldasın bildiğini uygula 😉 Allah yardımcın olsun kolay gelsin 🙂


hicret622
"İmam olmanız, sizi fetvaya cüretkâr yapmasın. İşi ehline havale edin. İnsanların günahını taşımayın."

Okudunuz mu?  Tarikat nedir? tarikatin ne demek olduğunu ve neden var olduğunu öğrenmek istiyorum

Bu arkadaşınıza söylemeniz gereken bir hocanın tavsiyelerinden sadece biri. İmamlar için bu tavsiye varken bizler için nasıl olmalı gerektiği açıktır.

Buna benzer bir hadise duymuştum. Japonyada bir grup insan Müslüman olmak isteyip oradaki bizden makamlara başvurmuşlar. Bizimkilerin daha ilk adımdaki hatası şu: Hanefi mezhebine mi bağlı olacaklar Şafi mezhebine mi… Yaşam tarzlarına göre kendilerince daha iyi olacak diye tartışmaya girilince bunu gören Japonlar bu ne deyip geri adım atmışlar!

Bunun için yapılması gereken açık ve net cevap ise: Tartışmaktan haklı da olsan haksız da olsan uzak dur! Selam de geç…
Enes b. Mâlik (r.a.)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: "Geçersiz ve boş olan yalan söylemeyi kim terk ederse Cennetin etrafında bir köşk yaptırılır. Kim de haklı olduğu halde münakaşayı ve tartışmayı terk ederse Cennetin ortasında bir köşk yaptırılır. Kim de ahlakını güzelleştirirse ona da Cennetin en yüksek bölgesinde bir köşk yaptırılır.” (İbn Mâce, Mukaddime: 5) Tirmizî: Bu hadis hasen olup Seleme b. Verdan’ın, Enes’den yaptığı rivâyetiyle bilmekteyiz.

Olayın özüne gelince bir insana ilk emir Müslüman olmasıdır. Müslüman olmadan önce namaz kıl oruç tut gibi farzlara geçilmez. Müslüman olmayan bir kişinin bu ibadetleri ne amaçla yaparsa yapsın imanı olmadığı için kabul olmaz. Gusül de Müslümanın üzerindeki emirdir, Müslüman olmadan önce aldığı gusül normal bir banyodan öte değildir. Dine girmeden amele geçilmez.

Okudunuz mu?  Dinimizde üzülmenin ölçüsü nedir?

< İnsan,cünüp iken bile mecbur kaldığında,ağzını yıkayıp,besmele çekip,yemek yiyebiliyor… >
Mecbur kaldığında demişsiniz. Doğrusu ise mecbur olmasa da yiyebilir. Cünüp olan kimse Kur’an-ı Kerim’e dokunamaz, namaz kılamaz. Elbet ilk fırsatta güsül alınması güzeldir. Ama hadiste belirtilen eğer ilk yemek yiyecekseniz bölgenin temizliğini yapıp normal abdest aldıktan sonra yeyin buyurulmuştur. Ancak güsülün alınması için geçen süre bir namaz vaktini geçirecek uzunlukta olmamalıdır, yani namaz kaçmadan güsül alınmalıdır.

Okudunuz mu?  Resmi nikah kıymadan dini nikah kıyılır mı

Esselamü ala menittebeal Hüda.


Kayıtsız Üye
Kardeşim selam aleyküm..bu hristiyan arkadaşına verdiğin kitabın adı nedir acaba? benim de böyle bir tanıdıgım var ama çok zorlanıyorum bana da yardımcı olur musunuz bu konuda. Allah razı olsun


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm
Benim bir gayrimüslim bir kız arkadaşım var ve ben onunla ciddi düşünüyorum onu müslüman yapmak ve dinimize davet etmek istiyorum . Bu mümkünmüdür ve mümkünse onunla evlenebilirmiyim? Cevap verirseniz sevinirim.

Sinan Hasan


Kayıtsız Üye
Tabi neden olmasın islam dinine geçtiği anda müslüman olur sonra anlatılır islam dinine ait olan mevzular .. olabilir .

Okudunuz mu?  12 Yaşında İken Orucumu Bozdum Ne Yapmalıyım...

Kayıtsız Üye
Allah kendisine şirk koşulmasını kesinlikle affetmez. Bunun dışındaki günâhları dilediği kimseler için affeder. Allah’a ortak koşan kimse büyük bir günah (ile) iftira etmiş olur." (Nisâ, 4/48) Musluman olmak isteyen birisine bu ayeti okuyunuz. islam dini gelmeden önce mekkede musrikler 5 vakit namaz, 1 ay ramazan orucu tutar zekat verirler, hac yaparlardi. islam bu ibadetlerin sadece Allah’a yapilmasini istemektedir. Araci kabul etmez. Allah bize şah damarindan daha yakindir. mezhep, tarikat ve cemaatler islamin tahrif etme adina seytanin sagdan yaklasmasidir. omrunde tek birkez secde etsende bunu sadece Allah’a et. tek bir dua etsende bunu Allah’a yap. peygamberimizde dahil olmak uzere kimsenin yuzu suyu hurmetine isteme. kitabimiz kur-an in yarisi musriklere hitap eder.gunumuzde putmu var deyip kuranin yarisini luzumsuz ilan edenler var. oysaki naksibendi, imam rabbani vs. hurmetine Allahtan dilenen yardim mekkeli musriklerin lat’in hurmetine Allahtan istenilen yardimdan farki yoktur. unutmayin boyut olarak bizden bir ust boyuttaki lanetli iblis size ilahi olarak yaklasmaktan cekinmeyecek. siz doğru yolda sanarsiniz kendinizi ama sizi saptirmista sizin haberiniz bile olmaz. şirk hz ademden beri insanligin kronik hastaligidir. şirkin milyonda 1 yanina yaklasmayin.alim diye niteledigimiz kisilerin ilminden istifade ediniz ama sizi mezheplere bolmeye tesvik ediyorsa itaat etmeyiniz, Allah adina hukum veriyorsa itaat etmeyiniz. tavsiyeleri hukum oluyorsa uzak durunuz. Allah insanliga son suzunu kur-an la soyledi
şirkten uzak dur ve zulmetme. Allah tahrif edilmis dini yasayan toplum uzerine kurani gonderdi ve o toplum deger yargilarini islama maal etmektende uzak durun. kuranin indigi topluluktaki çok eslilik ve evlenme yaslarini kuranin hukmuymus gibi algilamayin.
kuranin inis sirasina gore kurani turkce okuyun. ve musluman olmak isteyene kelimei sehadetin kafi oldugunu ve kendi toplumun ahlaki degerlerine ve insanligin ahlak ve toplum degerlerine saygili olmasini isteyin.
selam ve saygilarimla.
musluman muslumanin kardesidir.

Okudunuz mu?  Dedikodu gıybet

müslüman olmak için yapılması gerekenler, musluman olmak için ne yapmali, müslüman olmak için ne yapmalı

Bu kategoride yer alan İngilizce Kur-an meali VE TEFSİRİ başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Müslüman olmak isteyen birine öncelikle ne söylemek gerekir? ne yapmak lazım? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.