Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:17
missa5
Abone

Temizlikte nelere dikkat etmeliyiz?

Temizlikte nelere dikkat etmeliyiz?

Kayıtsız Üye
temizlikte nelere dikkat etmeliyiz?


Cevap: temizlikte nelere dikkat etmeliyiz?

Ebu Ducane
Temizlik; en güzel tanımı şu şekilde yapılabilir; Sağlığa zarar verecek, her ortamlardan korunmak için yapılacak, uygulamalar ve alınan temizlik önlemlerinin tümü temizlik olarak tanımlanır.
Her kişi yada her insan kendi temizliğinden sorumludur. Çocuk yaşlarda anne, baba veya öğretmenler tarafından çoğu zaman bizzat yapılarak öğretilen temizlik uygulamalarının, çocukluktan sonra bireyin kendisi tarafından yapılması gerekmektedir.
Örneğin; tuvaletten sonra ve yiyeceklere dokunmadan önce ellerin yıkanması bir alışkanlık olmalıdır. Her gün yapılan işler arasında banyo yapma bir başka temizlik uygulamasıdır.
Temizliğin sadece görünür kirlenme olduğunda yapılması yeterli değildir. Örneğin; uykudan uyanınca yüzün yıkanması, çamaşırların değiştirilmesi, gündelik temizlik uygulamalarıdır.
Su ve sabun olmadan temizlikten bahsetmek olası değildir.
Modern toplumlarda kişisel temizlikte en fazla kullanılan malzemelerin başında su ve sabun gelmektedir. Bunun yanı sıra banyo süngerleri, lifleri, diş fırçaları, el ve ayak temizliği ile vücut temizliğinde kullanılan fırçalar, tırnak makası ilk akla gelen temizlik araçlarıdır. Bunların tümü başkalarıyla paylaşılmaması gereken, kişisel temizlik araçlarıdır.
Başta kişinin kendi sağlığı olmak üzere, başkalarının da sağlığını korumanın en önemli aracı temizliktir. Sadece beden temizliği değil, kullanılan her şeyi ve her ortamı temiz tutmak da temiz olmanın gereğidir.

Temizlikte kullandığınız kimyasallara (temizlik ürünlerine) dikkat
Temizlik yaparken kullandığınız kimyasallar, size ve cildinize zarar verebilir.
Merdiven altı diye tabir edilen, insan saglığını direkt tehdit eden kimyasalları çoğumuz ucuz diye almaktayız ama bir gerçeği gözden kaçırıyoruz.
Kalite belgeleri ve markası olmayan temizlik ürünleri sağlığınızı tehdit etmekte kalmıyor sizi ve sevdiklerinizi kanser riski ile tehdit ediyor.
Çoğunlukla ev hanımlarının kullandığı bulaşık detarjanı, çamaşır suyu, kireç sökücü ve sıvı ovma maddesi seçiminde çok dikkatli olunması gerekiyor.
Uzmanlar, kullandığımız sıvı el sabununun bile kanserojen olduğunu markası belli olmayan ürünlerin alınmaması gerektiğinde uyarıyor.
Ofisinizde yapılacak temizlikte,
Çalışma masalarınız, ofisteki oturma gruplarınız, duvarlar, cam ve çerçeve, kitaplıklar, dolaplar ve ofisinizde bulunan her yer ve herşey temizleniyor.
Belirlenecek periyodlarda cam temizliğiniz ve genel temizlikleriniz yapılıyor. Ofislerde hijyenin en önemli olduğu yerlerden biri tuvaletlerdir.
Bu sebeple ofislerdeki tuvaletlerin temizliğine ayrıca önem gösterilmelidir.

Okudunuz mu?  Avret yerini görmek guslü gerektirir mi

temizlikte nelere dikkat etmeliyiz, temizlik yaparken nelere dikkat etmeliyiz, saglik yiyeceklerin temizliğinde nelere dikkat etmeliyiz

Bu kategoride yer alan İslamda kurban bayramı varmıdır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Temizlikte nelere dikkat etmeliyiz? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.