Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:06
missa7
Abone

Gelin ve Damat duası

Gelin ve Damat duası

Kayıtsız Üye
Gelin ve Damat duasına ihtiyacım var Gelin ve Damat duası için örnek dua paylaşabilir misiniz ?


Yorum: Gelin ve Damat duası

Hakan
Gelin Duası, bir erkek, evleneceği gün, gelinin güvey evine getirilişi sırasında, özel dualar okutur. Gelin baba evinin kapı eşiğinden ilkin sağ ayağını atarken "bismillahirrahmanirrahim" deyip önüne bakar, kapıdan bir kaç adım ayrıldıktan sonra son kez baba evine dönüp bakar, içinden hakkını helal et, deyip güvey evine yönelir. Bu arada komşu kadınların yaşlılarından biri, gelinin arkasından üç kulhuvAllah ile bir "elham" okuyup geline doğru üfler. Cenabı Allah evlenecek çiftlere huzur, mutluluk ve iman nasip etsin diyerek gelin duasına geçelim.

Okudunuz mu?  Yaşıtlarım sürekli geziyor, eğleniyor ben çalışıyorum

damat duası, gelin damat duası, damat katma duası

Bu kategoride yer alan Cinlerden korunmak için okunacak dualar okunmalıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gelin ve Damat duası Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.