Anasayfa
29 Eylül 2021, 18:59

Küçük erkek çocuğuna veya erkek bebeklere altın takmak caiz midir?

Küçük erkek çocuğuna veya erkek bebeklere altın takmak caiz midir?

İsrâ
Küçük erkek çocuğuna veya erkek bebeklere altın takmak caiz midir?

Bildiğiniz gibi altın takınmak erkeklere haramdır. Delili de Hz.Ali (r.a)dan gelen şu hadisdir: ”Resûlullah (s.a.v.) bir miktar ipek alıp sağ avucuna koydu, bir miktar da altın alıp sol eline koydu sonra da: ”Şu iki şey ümmetimin erkek kısmına haramdır” (Ebû Dâvûd; libas, 14 (4057) Nesâi; Zinet, 40)
Büluğa ermeyen erkek çocukların altın takınmaları ise mekruhtur. Çünkü erkeğe altını haram kılan nas, (kendisinden hüküm çıkarılan ayet veya hadis) erkeklerin bütününü kapsadığı gibi, nas’da, büluğ kaydı da yoktur. Bu işin sorumluluğu, altını çocuğa takan ve taktıran kadın ve erkeğe âittir. Giyilmesi ve içilmesi haram olan bir şeyi başkasına giydirmek ve içirmek de haramdır. Çünkü biz müslümanlar, çocukları Allah’a itaate alıştırmak ve kötülüklerden korumakla emrolunduk. (İbn-i Abidin, 6/362)

Okudunuz mu?  Süt kardeşler arasındaki tesettürün ölçüsü nedir?

Cevap: Küçük erkek çocuğuna veya erkek bebeklere altın takmak caiz midir?

şaf_ak
vay be bebek olunca altın takılır hatta bazı yerlerde özellikle erkek çocuğuna daha fazla altın takarlar…ama mekruhmuş…dikkat edelim inşAllah..

Allah cc razı olsun…


erkek bebeğe altın künye takılır mı, erkek bebeklere altın künye takmak, erkek cocugun altin takmasi

Bu kategoride yer alan İlk şehit edilen peygamber kimdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Küçük erkek çocuğuna veya erkek bebeklere altın takmak caiz midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.