Anasayfa
9 Ağustos 2021, 3:06

Kürtaj Yaptırmak Caizmidir?

Kürtaj Yaptırmak Caizmidir?

Şema
Kürtaj Yaptırmak Caizmidir?

Erkeğin spermi ile kadının yumurtası birleştikten, embriyo oluştuktan ve ana rahminde tutunup beslenmeye başladıktan sonra -ki, bu aşılanmadan kısa bir süre sonra olmaktadır- bu varlık (cenîn) insandır, onun bütün özellikleri ceninde belli olmuş, belirlenmiştir; onu almak, kürtaj yapmak insan öldürmektir ve asla caiz değildir. Kırkbeş gün, 120 gün sonraki durumlar, rahimdeki varlığın değişim safhalarından bazılarıdır, bu değişim/gelişim safhaları olmadan da o canlıdır ve insandır. Mesela hadis ve fıkıh kitaplarında, bir rivayette kırk beş, diğerinde 120 gün sonra cenine “ruhun üflenmesi”nden söz edilmiştir; bu ruhtan maksat can değildir; çünkü cenin (rahimdeki çocuk) bundan önce de (baştan beri) canlıdır. Bu üflenen ruh, mahiyetini insanların bilmediği ilâhî bir katkıdır. İnsanı insan yapan ve öldükten sonra da varlığı devam edecek olan unsur “nefis”tir, bu nefis insanla beraber yaratılır ve devamlı gelişir; iyi olur, kötü olur. Ruha gelince, bu üfürülmeden önce de, ölüm ile vücudu terk ettikten sonra da -onun dışında kalan- varlık insandır ve ona (rahimde iken canlı, öldükten sonra ölü) insan olarak bakılır, böyle muamele edilir.

Prof.Dr.Hayreddin KARAMAN


Cevap: Kürtaj Yaptırmak Caizmidir?

suleymanemre166
Ya bence kürtaj ile sokaktaki bir adamı öldürmek arasında hiççç bir fark yoktur

Okudunuz mu?  Boylama ne işe yarar ?

Yanıt: Kürtaj Yaptırmak Caizmidir?

mumsema
< Ya bence kürtaj ile sokaktaki bir adamı öldürmek arasında hiççç bir fark yoktur >
süleymanemre166 kardeşim
“bence” diye bilmen için fıkıh alimi/profesörü olman lazım
fetvaları işin ehline bırakıp, bilmiyorum demek en güzelidir.


Soru: Kürtaj Yaptırmak Caizmidir?

İnşirah
Bebeğin sakat doğacağı tıbben bilinse aldırılmasında beis var mıdır?

Okudunuz mu?  Hz. Adem'in boyu ne kadardı?

Soru:
Ana rahmindeki bir ceninin 2,5 – 3 aylık veya daha ileri bir gebelik döneminde, eğer tıbben bedenen sakat doğacağı bilinse, bu çocuğun aldırılmasında beis var mıdır? Hem bedenen hem de zihinsel olarak sakatlık durumunda hüküm yine aynı mı olur?

Cevap:
Kadının yumurtası erkeğin spermi ile aşılandıktan, rahim duvarına tutunarak beslenmeye başladıktan sonra artık her şeyi (cinsiyeti, boyu, rengi…) belirlenmiş ve zaman içinde ortaya çıkacak olan bir çocuk (insan) vardır. Bu çocuğa (rahim içinde iken adı cenîndir) yapılacak işlem ile doğmuş çocuğa yapılacak işlem arasında -cinayet ve günah bakımından- önemli bir fark yoktur. İslam ceza hukukunda cenînin düşmesine sebep olanlar tazminat öderler; bu da gösteriyor ki, orada cansız veya belirsiz bir et parçası yoktur, bir insancık vardır. Doğmuş bir çocuğu bedeninde veya zihninde bir özür var diye öldürmek caiz olmadığı gibi cenîni de bu sebeple öldürmek caiz olmaz. Müminler ahirete de inanırlar; bu dünyada değil bir sakat insana, hayvana bile yapılan hizmetin ecri, sevabı, ahirette güzel karşılığı vardır. Bir tek istisna, rahimde kaldığı veya doğurulduğu takdirde annenin kesin olarak ölmesi durumudur; ancak bu durumda cenînin alınması caiz görülmüştür.

Okudunuz mu?  Cemre Düşmesi Nedir

Prof.Dr.Hayreddin KARAMAN


elçi islam
arkadaşlar önce kız çocukları diri diri gömülüyordu.şimdi gömülme yok ama sokağa çıktığınızda gençlerimiz,insanlarımız yaşarken gömülen birer insan olmuşlar neyazık ki.kürtaj eşittir kız çocuklarının diri diri gömülmesi……………….. o kız çocukları cennete gidecek ama bizim gençlerimiz nereye gidecek……………..


tdm77
Çok özür dileriz. aynı anda çok yere yazdıgım için oluyor… hakkınızı helal edin.

Okudunuz mu?  Annesi olmayana ne denir?

İKTİBAS
Yaralı Mele kardeşimizin yaptığı alıntı da diyor ki;

Hz Peygamber (sas)’in, ruhun cenine dört aylık iken üflendiğini bildiren hadisinden (Buhârî, Bedü’l-Halk, 6) hareketle bu süreden önce ceninin kürtaj edilebileceği yönünde bir görüş varsa da bu isabetli değildir.

Lakin son bilimsel verilere göre çocuğun anne karnına düştüğü andan itibaren kalp atışı gözlemlenebiliyor. Dolayısıyla hayati tehlike ve bazı riskler dışında Kürtaj asla caiz değildir, haramdır. Çocuğun sakat doğma ihtimali de olsa hatta bu kesin dahi olsa asla caiz değildir.

Bu kategoride yer alan Gayr-i müslimlerin kestiği yenir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kürtaj Yaptırmak Caizmidir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.