Anasayfa
14 Ocak 2024, 12:03
missa3
Abone

Çok Huzursuz Ve Mutsuzum

Çok Huzursuz Ve Mutsuzum

Kayıtsız Üye
SELAMUN ALEYKUM HERKESE Ben normalde gusül gerektirecek bir durum olmasa bile aklıma gelen bazi dusuncelerden dolayi sanki gusül abdesti alacakmisim gibi hissediyorum ama seytandan oldugunu bilerek abdest almiyorum ´seytanin vesvesesine uymamak için artik banyoya girmeye korkuyorum o derece yani icim çok huzursuz ve mutsuZum ben ne yapiyim?


Cevap: Cok Huzursuz Ve Mutsuzum

Fetva Meclisi
Değerli kardeşimiz butür vesveselere kulak asmayınız. size şöyle bir misal verelim düşünün bir hırsız hiç boş eve girermi? elbette girmez. Şeytan ibliside boş kalbe girmez şeytan sizin kalbinize girip imanınızı bütür vesveselerle sizden çalmaya kalkışıyor. Bu sebeb ile sizlere tavsiyemiz imanınızı şeytan pisliğine kaptırmayınız. kalın selametle…


çok mutsuzum 🙁

blab
merhaba umarım soruyu yanlış yere sormamışımdır çünkü ilk defa fln kullanıyom
öncellikle 16 yaşındayım ben bir hata edip özelliklede bu 1- buçuk yıldır vatanıma türkiyeye fln hakaret ediyodum ciddi ciddi şehitlerle fln bildiğin dalga geçiyodum içimi içtemsizce bir nefret bürüdü ve en garip olan olay ise eskiden koyu bir ülkücüydüm ama yaşımın verdiği arzularla böyle bir yola saptım emin olun başıma gelmeyen kalmadı ve sonuç olarak çok pişman oldum şu aralar çok kötüyüm o an bunları nasıl yapabildim şaşırıyorun bildiğin kanıma şeytan girdi ve ben çok pişmanım bu akşam balkonda YÜCE ALLAHA ve ŞEHİTLERİMİZE dua edip onlardan özür diledim onlara olayları anlattım ve o anda gökte uçan bir kuş gördüm beyazdı sanırım rengi ve çok güzel süzülüyodu dua ederken ona bakıyodum sanki bir melek görmüş gibi oldum başım fln döndü anlatılcak gibi bişey değil bayılıcak gibi oldum ama sorun şu ki ben sürekli şeytanın vesveselerine mahruz kalıyorum bana içimden şehitler senin gibisini neden affetsin sana acıyolar zaten cehenneme gidiceksin fln diyo ağlıyorum çok kötüyüm ciddiyim şeytanın vesveseleri her an oluyo bende yeni bir başlangıç yapmak istiyorum çünkü ben böyle birisi değilim sanki birileri beni kontrol ediyomuş gibi hissediyorum bedeni değilde kararlarımı duygularımı ele geçiriyo vesveseler verip beni kışkırtıyo ben böyle birisi değilim olmadımda şey sizce napmalıyım cidden şehitler beni affetmiyomudur sizce nolursunuz cvp verin ölmek üzereyim…!

Okudunuz mu?  Allahümme salli alâ Seyyidinâ tıbbıl-Kulûbü ve devâihâ ve âfiye: Bu Dua Nın Tercümesini Bilen varmı?

Yorum: Çok Huzursuz Ve Mutsuzum

bbgbbg
Kardeşim sen tövbeni içtenlikle etmişsin.Gerisini Allah(azze ve celle) bilir.Sen içinden gelen tövben kabul olmaz yada tövben kesin kabul oldu gibi vesveselere kulak asma.Allah(cc) neyi affedip affetmiyecrğine kendi karar verir biz kalpten samimi tövbemizi ettikten sonra gerisini Allah’a(cc) bırakalım.
O beyaz güvercinde melek değildir.Tabiki Allahu Teala sende güvercin vesilesiyle bir çağrışım oluşturmuş olabilir tabi ama melekleri bu dünyada göremeyiz.
Kardeşim ülkücüleri severiz Allah(cc) kitap peygamber vatan diyen insanlar.Ama senin gibi gençlerin ülkü ocaklarındaki gençlere örnek olması lazım.Malesef son dönemde ağızda küfür,elde sigara,insanları döverek zulmeden,karı-kız kovalayan ülkücüler meydana çıktı.Bunlar Ülkü Ocakları davasına terstir."Hedef Turan Rehber Kur’an" "Kanımız aksada zafet İslamın" slogalarının hakkını veren ülkücüler görmek istiyoruz artık.İşte sen gibi gençler namazla,oruçla diğer ibadetlerle ve güzel ahlakla diğer ülkücü kardeşlerimize örnek olun inşaAllah.Bu günden sonra senin görevin bu olsun.Sende kılıyorsan namazlarını aksatma,kılmıyorsan nefsini yenip bugün bismillah de kardeşim.Allah(azze ve celle) yardımcın olsun.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken kan akması

cpuslayer
Kardeşim şu tevbeyi yap. Yaptıktan sonra da aklına ne gelirse gelsin affedildiğini bil biiznillah. Şeytanın sana vesveselerine kapılıpta affedilmediğini düşünürsen Allah’ ın Gaffar ismini küçümsemiş gibi olursun. Allah o kadar rahmet sahibidir ki sen ne yaparsan yap affeder. bunu unutma. O aklına gelen düşünceler tamamen şeytandan onu dinleme. önem vermezsen o düşüncelere söner gider zamanla zaten. Namazlarını da kıl bu arada. Felak nas surelerini de bolca oku.

Okudunuz mu?  Hac İbadetinin Bireysel Ve Toplumsal Faydaları

Allah’ ım kızgınlık ve öfkeyle üzüntü ve kederle, bilerek veya bilmeyerek, kalben ve dil ile Vatanıma, Milletime, Şehitlerimize, hayata, yaşamaya, insan olma şerefime, varolmaya, yaratılışıma, kadere, kaderime, kederime, anne babama, eşime, eşimin anne babasına, kardeşlerime, eşimin kardeşlerine, evlatlarıma, arkadaşlarıma, akrabalarıma, komşularıma arabama, tanıdığım tanımadığım insanlara, evime, anne babamın evine ve malına mülküne, arabama, malıma, mülküme, eşimin anne babasının evine, malına, mülküne ve yaradılan herşeye yapmış olduğum tüm türlü türlü isyan, şirk, lanet, beddua, kahır, sitem, intizar, küfür ve tüm kötü sözlerimden ve bıktım bu hayattan, bıktım iş yapmaktan, bıktım bu işlerden şeklindeki tüm bıktım sözlerimden, kınamalarımdan, iftiralarımdan, dedikodularımdan, yalanlarımdan, yalan yeminlerimden, adaklarımdan, hor görmelerimden, eşime asi olmaktan ve zulmetmekten, eşime ve ailesine ve tanıdığım tanımadığım insanlara kin gütmelerimden, senin verdiğin evladı istemeyerek isyan etmekten ve şirk koşmaktan, malımı mülkümü paramı israf etmekten, gösteriş yaparak şirke girmekten, kendimi beğenerek kibirlenmekten, başıma gelenleri kendi nefsimden bilmeyerek kendi nefsimi temize çıkarmaktan ve tüm kibirlenmelerimden, elim, dilim, gözüm, kulağım, burnum, ayağım ve tüm azalarım ile işlemiş olduğum tüm zulümlerimden, taciz, tecavüz, sapıklık ve zina günahlarımdan, namaz kılmamaktan, oruç tutmamaktan, zekat vermemekten, emrettiğin tesettüre tam olarak riayet etmemekten ve erkeklerin göz zina yapmasına sebeb olmaktan ve onların zina günahlarını almaktan, yapılan zulme sessiz kalarak zalimlere taraftar olmaktan, bilerek veya bilmeyerek faiz sistemine destek olmaktan, insanların faize girmesine sebep olmaktan, faiz yemekten ve yedirmekten, cünüb halde bulunmaktan, besmelesiz cinsel ilişkiye girmekten, şarkılardaki isyan ve şirk sözlerini ve tüm kötü sözleri söylemekten, haram yemekten, içmekten, yedirmekten ve içirmekten, haksız kazanç sağlamaktan, kul hakkına girmekten, tevbe ettiğim halde arınamadığımı düşünmekten, Senin Rahmetinden ümit kesmekten, İsmin içinde tecelli eden tüm isim ve sıfatlarına isyan edip şirk koşmaktan, tevbe ettiğim halde affolmadığımı düşünmekten, saydığım ve sayamadığım, hatırladığım ve hatırlayamadığım tüm günahlarımdan ve benim, eşimin, soyumun ve zürriyetimin, eşimin soyunun ve zürriyetinin ve gelmiş, geçmiş ve gelecek tüm Ümmet-i Muhammed’ den bu günahları işleyenler adına dahi ben sana Yarattığın zerreler adedince binler kere binler;

Okudunuz mu?  Allah resimli duvar kağıtları

Tevbe ettim estağfirullah Ya Gaffar, Ya Settar, Ya Tevvab, Ya Hayy, Ya Kayyum, Ya Kuddüs, Ya Mütekebbir.(100 kere) Ya Rabbi sen beni ve bütün Ümmet-i Muhammed’ i işlemiş olduğum ve oldukları günahlarım ve günahlarından arındır. Amin.

Yarabbi ben üzerinde hakkım olan herkese hakkımı helal ettim, helal ettim, helal ettim. Şahit ol Yarabbi, Şahit ol Yarabbi, Şahit ol Yarabbi. Amin.
Yarabbi bana verdiğin hayat, ana, baba, kardeş, eş, ev ve tüm nimetler için sana sonsuz hamdü senalar olsun.
Yarabbi bana, anama, babama, eşime, evlatlarıma, eşimin ailesine ve tüm Ümmet-i Muhammed’ e razı olduğun tam hidayeti nasip eyle amin.

Okudunuz mu?  Hadis soruları: ahad hadis örnekleri bulamıyorum burada sadece ahad hadisi açıklıyor?

blab
çok teşekkür ederim hepinize artık herşeye yeniden başlıyacağım sizin sayenizde ve yüce Rabbimin izniyle bütün yanlışlarımın farkındayım ve ben doğru yolu bulmak istiyorum Rabbim bize merhamet etsin bu soruyu başka bir siteyede sordum yemediğim hakaret kalmadı hep küfür ettiler bağırdılar ama siz bana yardımcı oldunuz küfür etmediniz bana yardımcı oldunuz
bu devirde gerçek Müslüman bulmak çok zor derdini paylaşamıyosun
artık kalbimdede huzur var bu sefer doğru yoldayım bu sefer Rabbimin Yolundayım ama tabi biraz moralim bozuldu diğer sayfadaki hakaretleri görünce :/ Allah yardımcınız olsun abilerim ablalarım 🙂

Okudunuz mu?  Muhabbet kuşu besleme

aysem@
iyi akşamlar arkadaşlar öncelikle sizden rica ediyorum lütfen beni önyargıyla dinlemeyin zira fazlasıyla mutsuzum.Ben 17 yaşındayken bundan 10 sene önce bir hata yaptım erkek arkadaşım aleviydi ailen seni bana vermez benim olursan vermek zorunda kalır dedi ben bu günaha girmek istemedim ama silah var kendimi vururum burada dedi dinletemedim çok korktum cahildimde bir hata yaptım sonrasında hayatı zindan etti bana tehditler hakaretler intihar bile etmek istedim sonra zar zor kurtuldum tövbe ettim namazıma başladım birdahada bu hatayı yapmadım kimseyle Allah beni affetsin diye hala yalvarıyorum ama çok korkuyorum birini sevmek mutlu olmak istiyorum ama beni kabul etmez kimse diye herkesten kaçıyorum ama eğer birini seveceksemde bunu dürüstçe anlatmak istiyorum çünkü eşim olacak insanı kandıramam yalanla bir evlilik başlamaz dürüstçe anlatırım ama çok korkuyorum bu durum beni mahvediyo nasıl rahatlarım nasıl sakinleşirim bana yardımcı olurmusunuz Allah razı olsun helinizden inşAllah.

Okudunuz mu?  Ticarette okunacak dualar

İmam -ı Şibli
Allah affeder içten gelen tövbeleri sen yeterki tövbeye ve ibadete devam et


Kayıtsız Üye
Hayırlı akşamlar. Ben genç bir kızım Allah’a şükürler olsun elim ayağım tutuyor ve çok güzel bir şekilde yaratılmışım da. Hayatımda bir erkekle yüz yüze konuşmuşluğum bile olmadı onca yıllık okul hayatıma rağmen elhamdülillah. Ailemi üzücek bir şey yapmadım bugüne kadar, hep onların rızasını aldım, kaplerini hep hoş tuttum. Ama bunlara rağmen kendimi çok yalnız ve çok mutsuz hissediyorum. Çok duygusal biriyim ölüm haberlerine dayanamıyorum insan olsun, hayvan olsun.. Şu an yazarken bile ağlıyorum. Ailemin acısını görmemek için rabbime hep yalvarıyorum onlardan önce ölmek için. Bu aralar içimden hep ölüm geçiyor sanki ölücekmişim gibi. Hatta kalbimde ağrılar fark ediyorum bu son zamanlarda. Bu dünyadan ayrılmayı çok istiyorum bir yandan da korkuyorum. Bu yaşımda hayattan bu kadar yorulmuşken ileride nasıl dayanırım bilmiyorum.. Evlenmek zaten aklımın köşesinden bile geçmiyor çünkü erkeklerden iğrenme derecesine geldim. Asla birine güvenebileceğimi zannetmiyorum, bu devirde temiz veya hiç kimseyle çıkmamış kız yokken erkeği nasıl olsun ? Her şeyi yapıp edip sonra günahsız biriyle evlensinler oh. Ben böyle birini istemem ve istemiyorum. Bu dünyaya karşı çok negatifim artık böyle insanlarla aynı dünyada nefes alıp vermek bile istemiyorum. Haksız mıyım ve günaha mı giriyorum ben bu çaresizliğim yüzünden ?

Okudunuz mu?  Sakal Meselesine Fetva Emini Ali Rıza Efendinin Cevabı Nedir?

bbgbbg
Kıstasınız günaha girip girmeme değil de tövbe edip etmeme olmalı.Örneğin bir örnek tövbe ile Rabbine dönerse artık umuyoruz ki ilk günki gibi temizdir.Sakın evlenmemeyi düşünmeyin.Ne olursa olsun çocuk sahibi olmak çok kıymetli birşey.Kendinize bir hayat arkadaşı edinmek güzel bişey.Siz bilirsiniz tabiki.

Okudunuz mu?  Namazda 1 adım geri gelmek namazı bozar mı

Kayıtsız Üye
Sorun hayat arkadaşı edinip edinmemek değil de doğru kişinin olmadığına inanmak. Yanlış anlamayın kendimi büyük görmüyorum ama kendim gibi biriyle evlenmek isterim. Çok kıskanç biriyim, ileride eşimin geçmişini kıskanacak kadar. Zaten insan bir kere ve ömürlük sevmeli ama çok nadir böyle bir devirde. Evlenmek pek önemli değil (şimdilik en azından) zaten annem ve babam da sürekli sen gidersen ne yaparız diyorlar. Asıl sorun anlattığım gibi hep bir huzursuzluk mutsuzluk var içimde, git gide içime kapanıyorum..

Okudunuz mu?  Ebu Cehil kim tarafından öldürüldü ve nasıl öldü ?

Tacizin tevbesi , Istismarın tevbesi olur mu , Istismarın tevbesi

Bu kategoride yer alan Uykuya dalamıyorum ne yapmalıyım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çok Huzursuz Ve Mutsuzum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.