Anasayfa
19 Ocak 2023, 4:02
missa05
Abone

Tevbe İstiğfar Duası

Tevbe İstiğfar Duası

enankPelePedy
Tevbe ve istiğfar duası arapça olarak ihtiyacım var bana Tevbe İstiğfar Duası paylaşabilir misiniz ?


Cevap: Tevbe İstiğfar Duası

esin-ti
İstifar duaların en güzel en büyüğü resim
Tevbe İstiğfar Duası

Tevbe İstiğfar Duası


Cevap: Tevbe İstiğfar Duası

Hoca
اَللّهُمَّ اَنْتَ رَبِّي لاَ اِلهَ اِلاَّ اَنْتَ خَلَقْتَنِي وَ اَنَا عَبْدُكَ وَ اَنَاعَلَي عَهْدِكَ وَ وَعْدِكَ مَا اسْتَطَعْتُ اَعُوذُ بِكَ مِنْ شَرِّ مَا صَنَعْتُ اَبُوءُ لَكَ بِنِعْمَتِكَ عَلَيّ َوَ اَبُوءُبِذَنْبِي فَاغْفِرْلِي فَاِنَّهُ لاَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ اِلاَّ اَنْتَ بِرَحْمَتِكَ يَا اَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ.

Tevbe istiğfar Duası
Arapçası ve türkçe okunuşu

Okudunuz mu?  Helallik alma nasıl olur, isteyerek helallik verdiğini nasıl anlarız?

Allahümme ente Rabbi lâ ilâhe illâ ente. Halegtenî ve ene ğabdüke ve ene ğalâ ahdike ve vağdike mestedağtü eğûzü bike min şerri mâ sanağtü ebûü leke bir niğmetike ğaleyye ve ebûü bir zenbî feğfirlî feinnehû lâ yeğfiruzzünûbe illâ ente. Bi rahmetike yâ erhamer rahimîn.

Okudunuz mu?  Kurban ibadeti hakkında hadisler

Cevap: Tevbe İstiğfar Duası

imam
Seyyidül İstiğfar Duası

"Allahümme ente Rabbî lâ ilahe illâ ente halaktenî ve ene abdüke ve ene alâ ahdike ve vâ’dike mes’tetâtü eûzü bike min şerri mâ sanâtü ebû’ü leke bi-nîmetike aleyye ve ebû’ü bizenbî fağfirlî zünûbî feinnehû lâ yağfıruz-zünûbe illâ ente bi’rahmetike yâ erhamer’râhimîn”
Ma’nâsı: "Allah’ım! Sen benim Rabbimsin Senden başka (ibâdete lâyık) hiçbir ilâh yoktur Ancak sen varsın Beni sen yarattın Şüphesiz ben senin kulunum Gücüm yettiği kadar, Zât-ı Ecelli âlâna verdiğim sözde durmağa çalışıyorum Ya Rabbi! işlediğim günahların şerrinden sana sığınıyorumBana lütuf ve ihsan buyurduğun nimetleri ikrar ve itiraf ediyorum, günâhlarımı da itiraf ediyorum Yâ Rabbi! Beni mağfiret buyur (günâhlarımı bağışla), zira senden başka günâhları bağışlayacak (mağfiret edecek, af edecek) yoktur”

Okudunuz mu?  Samet ismi günah mı?

Peygamber Efendimiz "Her kim, bu duâyı inanarak sabahleyin okur da o gün akşama çıkmadan ölürse o kimse cennetliktir Her kim de akşamleyin okur da, sabah olmadan (sabaha çıkmadan) ölürse o kimse cennet ehlindendir (Cennete girecektir)” buyurdular Buhari


Hoca
tevbe istiğfar duası arapça yazılışı

Okudunuz mu?  Sabun yutmak zararlımıdır

Tevbe İstiğfar Duası

Resimli tövbe istiğfar duası


Darusselam
Tövbe istiğfar adı verilen bu büyük istiğfar tövbe duasını her gün sabah akşam okurum


Darusselam
İstiğfar duası nedir? kısaca

İstiğfar, işlenilen günahlardan ve hatalardan dolayı Allah’tan af ve mağfiret niyaz etmek demektir. Kur’an-ı Kerîm’de işledikleri kötülüklerden pişman olup tövbe-istiğfarda bulunanlar övülmektedir (Âl-i İmrân, 135). Kaynaklarda istiğfar duası adında özel bir dua yoktur. Ancak içeriği bakımından istiğfar anlamı taşıyan pek çok dua vardır. Hz. Peygamber (s.a.s.)’in seyyidü’l-istiğfâr (istiğfârın en güzeli) diye nitelediği dua şöyledir: Allah’ım! Sen benim Rabbimsin! Senden başka hiç bir ilâh yoktur. Beni sen yarattın. Ben Senin kulunum; gücüm yettiği kadarıyla Senin ahdin ve va’din üzere bulunuyorum. Yaptığım fenalıkların şerrinden Sana sığınırım. Üzerimde olan nimetlerini itiraf ederim; günahımı da itiraf ederim. Beni bağışla; çünkü Senden başka hiçbir kimse günahları bağışlamaz. (Buhârî, Daevât, 2).
Aslında kişinin Rabbine yönelerek içinden geldiği gibi dile getirdiği her türlü bağışlanma duası zaten bir istiğfardır.

Okudunuz mu?  Kurana el basmak nasıl bozulur

tevbe istiğfar duası, tevbe istiğfar duası arapça, tövbe duası arapça

Bu kategoride yer alan Peygamberimizin soy ağacı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tevbe İstiğfar Duası Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.