Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:33
Siirler
Yönetici

Mükellef Nedir

Mükellef Nedir

Ahmet Nazlı
İnsanlar, yaşadıkları hayat bağlı olarak yaşları itibari ile gelişim gösterirler. İslami esaslara göre Mükellef kavramı vardır ve bu durum yetişkinliğe geçme dönemi açısından son derece önemlidir.

Mükellef, ergenlik dönemine erişmiş yani yaşları artık akıl ve anlama yaşına tamamen gelmiş olanlara verilen bir addır. Mükellef kişiler, artık tamamen ergenliği aşarlar ve hayatlarını anlamlandırmaya başlarlar. Bu bakımdan da Mükellef olan kişiler, Müslümanlığın tamamen farkına varan ve bu bakımdan da artık kendi yapmak istediklerini anlamlı bir şekilde hareket ederek yapan olgun insanlar olurlar. Bu nedenle de, ergenliğini tamamlayanlar akılları başlarına gelen ve düşündükleriyle davranışları oturmuş olan akıllı kesim insanlar olurlar. Mükellef olan kişiler, çevresinde olup bitenleri çok rahat algılarlar ve bu bakımdan aileleri yada arkadaşlarının dedikleri yanlış ise eğer yada onlara yanlış gelirse bunu yapmazlar.

Okudunuz mu?  Dal rüzgarı affetse de...

Mükellef olan kişiler, hayatlarında artık sadece kendilerini benimserler yani kendi düşünceleri doğrultusunda hareket edip yine kendi kendilerine kararlar alma yaşına erişirler…


Cevap: Mükellef Nedir

melle
Kısaca mükellef nedir kime denir?

Akıllı ve ergen olan müslümana mükelelf denir. Mükellef demek sorumlu demektir.
Ergenler Allah’a itaat etmekle sorumludurlar.

Okudunuz mu?  Her Müslümanda Olması Gereken 40 özellik !!..

mükellef nedir, Efkali mükellef ne demektir kısaca

Bu kategoride yer alan Kıyamet ne zaman kopacak? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mükellef Nedir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.