Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:04
Sozler
Yönetici

Peygamberimiz Hz. Muhammedin söylemiş olduğu; güneşi sağ elime ayı da sol elime verseniz vAllahi ben davamdan vazgeçmem

Peygamberimiz Hz. Muhammed’in söylemiş olduğu; güneşi sağ elime ayı da sol elime verseniz vAllahi ben davamdan vazgeçmem

Kayıtsız Üye
Peygamberimiz Hz. Muhammed’in söylemiş olduğu; güneşi sağ elime ayı da sol elime verseniz vAllahi ben davamdan vazgeçmem, sözünün kaynağı nedir?


Cevap: Güneşi sağ elime, ayı da sol elime verseler sözü hadis mi? kaynağı nedir?

Galus
"Bunu bilesin ki, ey amca! Güneşi sağ elime, ay’ı da sol elime verseler, ben yine bu dinden, bu tebliğden vazgeçmem. Ya Allah, bu dini hâkim kılar, yahut ben bu uğurda canımı veririm."

Okudunuz mu?  Önyargı İle İlgili Özlü Sözler

Yıkılmayan bir iradeye sahib Resûl-i Kibriyânın davasını haykırmaktan asla vazgeçmeyeceğini anlayan Ebû Talib; "Yeğenim benim," diyerek boynuna sarıldı ve "işine devam et, istediğini yap. VAllahi, seni asla herhangi bir şeyden dolayı kimseye teslim etmeyeceğim" diye konuştu. Bu söz verişten sonra, müşrikler de Ebû Talib’in yeğenini her şeye rağmen koruyacağını ve asla yalnız bırakmayacağını kesinlikle anladılar. (bk. Sîretu İbn Hişam, 1/266; İbnu Seyyid’n-nas,Uyunu’l-eser, 1/132; İbn Kesir, es-Sîretu’n-Nebeviye, 1/474; Beyhakî, Delail’u’n-Nübüvve-şamile- 2/63; Taberî, 2/218-220)

Okudunuz mu?  Hz. Ali aşk sözleri

güneşi sağ elime ayı sol elime verseler, bir elime ayı bir elime güneşi verseler, sağ elime güneşi sol elime ayı verseler

Bu kategoride yer alan En güzel cuma mesajları başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamberimiz Hz. Muhammedin söylemiş olduğu; güneşi sağ elime ayı da sol elime verseniz vAllahi ben davamdan vazgeçmem Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.