Anasayfa
7 Mayıs 2021, 13:58
Sure Ayet
Yönetici

Kehf Suresi’nin Cuma geceleri okunması halinde dubeyleye şifa olunacağı bildirilniş. Burada geçen dubeyle ne demektir?

Kehf Suresi’nin Cuma geceleri okunması halinde dubeyleye şifa olunacağı bildirilniş. Burada geçen dubeyle ne demektir?

Misafir
Kehf Suresi’nin Cuma geceleri okunması halinde dubeyleye şifa olunacağı bildirilniş. Burada geçen dubeyle ne demektir?


Cevap: Kehf Suresi’nin Cuma geceleri okunması halinde dubeyleye şifa olunacağı bildirilniş. Burada geçen dubeyle ne deme

Ecrinim
Değerli kardeşimiz;

Okudunuz mu?  Yaratanların en gűzeli ayeti

Dubeyle; bedenin herhangi bir yerinde özellikle de iç organlarda çıkan ve genellikle öldürücü olabilen kütle (UR/HABİS UR) anlamına gelir.

Kehf Suresi’ni, cuma gecesi ve gündüzü okumanın çok faziletli olduğuyla ilgili hadisler vardır. Örneğin:

"Cuma gecesi Kehf suresini okuyan, Kıyamette, yerden göğe kadar bir nurla aydınlanır. İki cuma arasında işlediği (küçük) günahlar da affolur." (Değişik rivayetler için bk. et-Terğıbü ve’t-Terhib, Kitabu’l-Cuma, 1/512-513)

Okudunuz mu?  Kainatın Yaratılışı ile İlgili Ayetler

Ancak teşvik için yapılan bu rivayetleri değerlendirirken bazı noktalara dikkat etmek gerekir.

Kehf Suresi hakkında rivâyet edilen diğer hadislerden ikisinin anlamı şöyledir:

"Sahâbeden Üseyd b. Hudayr, Kehf sûresini okumuştu. Evinde de bir atı vardı. Bu sırada at ürkmeğe, deprenmeğe başladı. Bunun üzerine (Üseyd) ‘Yâ Râb! Sen âfetten emin kıl.’ diye dua etti. Hemen onu duman gibi bir şey, yahut bir bulut kapladı. Sonra (Üseyd) bu olayı Hz. Peygambere (asv) anlattı. Rasûlüllah (asv), "Oku ey kişi. Çünkü o bulut gibi görünen şey Sekine’dir. Kur’ân dinlemek için yahut Kur’ân’ı yüceltmek için inmiştir." buyurdu. (Buhârî, Menâkıb, 25; Buhârî, Fedâilu’l-Kur’ân, 11; Tirmizi, Fedâilu’l-Kur’an, 6).

Okudunuz mu?  Yasin süresinin ölüye ne faydası var?

Hz. Peygamber (asv) şöyle buyurmuştur:

"Kim, Kehf sûresinin evvelinden (bir rivayette sonundan) on âyet ezberlerse, Deccâl’den korunmuş olur." (Müslim, Müsâfirûn, 257; Ebû Dâvud, Menâhim, 14; Tirmizi, Fiten, 59; İbn Mâce, Fiten, 33).

s.i.e

Bu kategoride yer alan Naziat suresinin fazileti nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kehf Suresi’nin Cuma geceleri okunması halinde dubeyleye şifa olunacağı bildirilniş. Burada geçen dubeyle ne demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.