Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:23
Namaz
Abone

Tehecüt namazı kaç rekattır nasıl kılınır

Tehecüt namazı kaç rekattır nasıl kılınır

Kayıtsız Üye
Tehecüt namazı kaç rekattır Tehecüt namazı nasıl kılınır Tehecüt namazı hakkında bilgi verir misiniz ?


Cevap: tehecüt namazı kaç rekattır nasıl kılınır

Darusselam
Tehecüt namazı kaç rekattır, nasıl kılınır?

Yatsı namazından sonra , daha uyumadan veya bir miktar uyuduktan sonra, kılınacak nafile namaza gece namazı denir. Bir miktar uyuduktan sonra kalkılıp kılınırsa Teheccüd adını alır. Teheccüd namazı iki rekettan on iki rekata kadardır. İki rekatta bir selam verilmesi daha faziletlidir. (Muhammed Bin Abdullah Hanî, Âdâb, s. 264)

Okudunuz mu?  Sabah namazı imsaktan 45 dk sonra mı kılınmalı ezan okununca hemen kılınabilir mi?

tehecut, teheccüd namazı kaç rekattır, tehecüt namazı

Bu kategoride yer alan Namazda baskalari duyacak sekilde gülersen abdest bozulur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tehecüt namazı kaç rekattır nasıl kılınır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.