Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:43
missa09
Abone

En büyük cihad nedir?

En büyük cihad nedir?

Kayıtsız Üye
Büyük cihadın nefs ile yapıldığını, kafire karşı savaşmanın küçük cihad olduğunu duydum bazı yerlerden.
Bir Müslüman kafire silahla saldırırken zaten nefsiyle de mücadele etmiyor mu? Ölüm korkusu, açlık, uykusuzluk ve daha bir çok sıkıntı çekip nefsine savaş açmıyor mu? Nefsi insana boş ver geri dön der o da nefsine uymayıp hem nefsiyle hem de düşmanıyla savaşmıyor mu? Allah yolunda öldürülmek en faziletli amellerin başlarında onun da en faziletlisi savaşta ölmek değil mi? Nasıl oluyor da kafirle savaşan küçük cihad yapmış oluyor? Lütfen cevap verin.

Okudunuz mu?  Deri giymek caiz mi?

Yorum: En büyük cihad nedir?

mum
En büyük cihad nefisle cihattır ifadesi, nefisle mücadelesinin zor olduğunu ifade etmek içindir. Yokda en büyük cihad Allah için kafirlerle çarpışmaktır.
Nice müslüman genç biliyorum sabah namazına cemaatle namaza gel deriz gelmez, uykusunu Allah için bölmez ama cihad denince giderim der 🙂

Okudunuz mu?  Melekler nerelere giremez?

Yorum: En büyük cihad nedir?

Omer Faruk
Ben de seni cevaplayan kardeşime bir ek yapayım. En büyük cihat cimri için Allah için vermektir. Nefsine düşkün için en büyük cihat nefsinin dediklerini yapmamaktır. Genç delikanlı için en büyük cihat şehvetine karşı savaşmaktır. Yaşlı için en büyük cihat ölüm korkusuna kapılıp mal yığma ile savaşmaktır. Şeker hastası için en büyük cihat sağlığını tehdit eden şekere karşı koymaktır. Sigara tiryakisi için enbüyük cihat tiryakiliği ile savaşmaktır. Herhalde bu örnekler cihad’ın küçüğünü büyüğünü anlatmaya yeter. Allah’a emanet olun.

Okudunuz mu?  Mezara neden çiçek ekilir?

Yorum: En büyük cihad nedir?

Kayıtsız Üye
Senin derdinin caresi Suriyede.
Gidiyorsun orda tam senin istediğin türde ki cihad oynu oynaniyor hemen katilabilirsin.
Durduk yere gidip birilerine savaş açmak neymiş gör. Noluyorda durduk yere birilerini öldürmeye kalkıyorsun hasta filan olman lazım .

Bu kategoride yer alan İlk inen kutsal kitap hangisidir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

En büyük cihad nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.