Anasayfa
29 Ağustos 2022, 13:19
missa04
Abone

Ayak altına kına yakmak günahmıdır

Ayak altına kına yakmak günahmıdır

Kayıtsız Üye
Ayakaltına kına yakmak günah mıdır ? Dinimizde göre ayak altına yapılan kına günah mıdır ?


Cevap: ayak altına kına yakmak günahmıdır

Desert Rose
Günah değildir detay için okuyunuz.

Boya malzemesi olarak kına kullanımını Allah Rasulü’nün teşvik ettiği bilinmektedir. Bir hadiste şöyle buyurulur: Saçın beyazlığını değiştirmek için kullandığınız şeylerin en iyisi, kına ve keten bitkisidir (Ebû Dâvud, Tereccül, 18; Tirmizî, Libâs, 20; Nesaî, Zîne, 16; İbn Mâce, Libas, 32; Ahmed b. Hanbel, V, 147, 150, 154, 156, 169).

Okudunuz mu?  Besmelenin okuyuşu nasıl? nerede besmele çekilir?

Diğer yandan Hz. Peygamber’in bir yerinde sivilce veya cerahatlenmiş bir çıban çıksa, bunun üzerine kına sürdüğü nakledilir (bk. İbn Mace Tıbb, 29). Bu duruma göre, Rasûlüllah (s.a.s)’ın kınayı cildin tedavisi için kullandığı anlaşılmaktadır. Enes b. Mâlik, Hz. Ebû Bekr’in saçını kına ve ketenle, Hz. Ömer’in de yalnız saf kına ile boyadığını nakletmiştir (Yusuf el-Kardâvî, a.g.e., 103).

Okudunuz mu?  Allah'ın İsimlerini Koymak Günah mı?

Erkeklerin süs için el ve ayaklarını kınalaması mekruhtur. Kadınların el ve ayaklarını kınalaması ise caizdir. Erkek veya kadının beyaz saçı sarı veya kızıl renge boyaması müstehap görülmüş, siyaha boyamaları ise sağlam görüşe göre, caiz görülmemiştir. Boya malzemesi olarak kına ve vesîme denilen, boya sanayiinde kullanılan bir bitkinin tercih edilmesi tavsiye edilmiştir (İbn Âbidîn, Reddü’lMuhtâr, Terceme, Ahmed Davudoğlu, İstanbul 1982-1988, XV, 378, XVII, 314).

Okudunuz mu?  Salavat Allahümme Salli Ala Seyyidina Muhammed demek değil mi

El, ayak veya başa sürülen kınanın katı olan malzemesi temizlendikten sonra deri veya saçlarda bıraktığı renk suyun nüfûzuna engel değildir. Bu yüzden abdest veya gusle mani olmaz (İbn Âbidîn, a.g.e., l, 224).


Cevap: ayak altına kına yakmak günahmıdır

Kayıtsız Üye
Sorumun cevabini alamadim ben ayaklarim çok yandigi ve nasirlandigi için yakiyorum tedavi amacli erkek olarak bu durum nedir

Okudunuz mu?  Melekler lanet eder mi?

Cevap: ayak altına kına yakmak günahmıdır

Darusselam
tedavi amaçlı olsun veya olmasın el ve saça ayağa kına yapmak günah değildir.


Kayıtsız Üye
Erkeklerin süs için el ve ayaklarını kınalaması mekruhtur. Kadınların el ve ayaklarını kınalaması ise caizdir. Çünkü kına ziynet esyasidir. Belirli hastalık rahatsızlık için yakılan kinanin hiç bir günahı olmadığı gibi zararı da yoktur ve caizdir.

Okudunuz mu?  Peygamberimizin Terbiye ile ilgili hadisleri

duzgunomer
Erkek için beyazlayan saça kına yakmak caiz. Peki erkek durduk yere, beyazlaşma olmadan saçını kına ile boyasa yine caiz mi?


mum
Erkek veya kadın her zaman saçına sakalına kına yakabilir dini bir engel yok


Kayıtsız Üye
Erkekler hangi parmaklarına kına yakmalıdır

Okudunuz mu?  İmam hutbeye çıkmadan önce müezzinin okuması gereken dua nedir?

Ensar
Erkeklerin gelenek olarak kına sürdükleri yeri sağ elinin serçe parmağıdır. Ancak şunu söylemeliyiz ki parmağa kına sürmek sadece bir adet ve gelenekten gelmektedir.
Dini yönü ise erkeklerin eline ve ayağına süs amaçlı sürmesi mekruh olarak sayılır.


ayağa kına yakmak günah mıdır, ayağa kına yakmak, ayaga kina yakmak gunahmi

Bu kategoride yer alan Şafi mezhebine göre hayız kanı müddeti başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ayak altına kına yakmak günahmıdır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.