Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:07
sizden04
Abone

Tuvaletten çıktıktan sonra bir akıntı geliyor

Tuvaletten çıktıktan sonra bir akıntı geliyor

Kjkteam
Selamunaleyküm arkadaşlar tuvaletten çıkınca sanki bir akıntı gelir gibi oluyor ve her seferinde açıp bakmam gerekiyor ve bu beni rahatsız ediyor açıkcası baktığımda bir şey çıkmıyor ama genede hep böyle oluyor acaba bulaşsa da namaz kılmaazmıyım çünkü ben gözlük kullanıyorum görmem pek iyi deil açıyorum kiloduma bakıyorum kilodumdada bişey yok yada ben göremiyorum ama olsa miniminnacık bir sey olcak bulassa yani ama her seferinde bakmamk zorunda kalıyorum bulaşmasın diye namazımı kılabileyim diye acaba bu sorun neden vesvese mi yoksa bende mi problem var ama baktıgımda bisey çıkmıyor ve o sıvı gelmesin diye tuvalette çok ugrasıyorum küçük abdestimi yaptıktan sonra temizlenirken eğer ben biraz zorlarsam geliyor hemen bende temizliyorum ama nerdeyse her zorlamamda geliyor ve çok oyalanıyorum acaba bu sıvı yanlıslıkla falan bulassa namazıma mani olurmu ?

Okudunuz mu?  Dedikodu ile ilgili soru

Cevap: Tuvaletten çıktıktan sonra bir akıntı geliyor

goldenman1
Ya tesadÜfe bak olamaz bÖyle benzerlİk aynisi bendede oluyor! Tamamem benİ anlattin!! Bende İdrar geldİ falan saniyorum bakiyorum hİÇbİŞey bulamiyorum ve nedense bu genellİkle abdestlİ İken oluyor.. Hakkaten nedİr bunun nedenİ!!


Cevap: Tuvaletten çıktıktan sonra bir akıntı geliyor

Searhalu
Soru: Küçük tuvaletimizi yaptıktan ne kadar sonra abdest almak gerekiyor. Bazen sızma oluyor, abdeste zarar verir mi?
Cevap:

Okudunuz mu?  Kaş ektirmek Caiz midir ?

Abdest bozduktan sonra idrarın tamamen kesildiğini anlamak için bir süre beklemeyi ve bu amaçla bazı davranışlarda bulunmayı ifade eden kelimeye fıkıh dilinde istibrâ denilir. Buna göre tuvaletten çıktıktan hemen sonra abdest almamalı, bir müddet beklemeli, sızıntının kesildiğine kanaat getirinceye kadar istibrâya devam edilmelidir. Çünkü abdest aldıktan sonra idrar sızması halinde abdest bozulur. Bu durum, kadınlardan çok erkekleri ilgilendirdiği için erkeklerin bu konuda daha dikkatli olmaları gerekir.

Okudunuz mu?  Batıl inançlara inananlara cennete girebilir mi

İstibrânın ne kadar ve ne şekilde yapılacağı her insanın yaratılışına göre farklılık gösterir. Fıkıh kitaplarında istibrâ için yapılan öksürme, yürüme, yatma gibi tavsiyelerin dinî bir mahiyeti olmayıp her kişi kendi açısından en uygun usulü uygulamalı, temizliği sağlamadan abdeste başlamamalıdır.


tuvaletten sonra akıntı, tuvalet sonrası akıntı, Tuvaletten sonra gelen akıntı

Bu kategoride yer alan Kuranı Kerim'e hürmet ve belden aşağı tutma hakkında??? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tuvaletten çıktıktan sonra bir akıntı geliyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.