Anasayfa
21 Kasım 2023, 6:40
Kavramlar
Abone

Bedi’ (Bedîu’s-Semâvâti ve’l-Ard) Ne Demektir?

Bedi’ (Bedîu’s-Semâvâti ve’l-Ard) Ne Demektir?

Fetva Meclisi
BEDÎ’ (Bedîu’s-Semâvâti ve’l-Ard)
Eşi, numûnesi olmayan bir şeyi yapmak, îcad etmek, işini güzel yapmak, kuyu kazmak ve bid’at işlemek anlamlarındaki “b-d-`a” kökünden türeyen bedî’ kelimesi, Allah’ın sıfatı olarak, bir şeyi numûnesi ve örneği yokken yaratan, var eden, îcâd ve inşâ eden demektir. Kur’ân’da iki âyette “bedî’u’s-semâvâti ve’l-ard” şeklinde geçmiştir. “(O), göklerin ve yerin yaratıcısı, îcad edicisidir…” (Bakara, 2/117; En’âm, 6/101). (İ.K.)

Okudunuz mu?  Mukim Ne Demektir?

Cevap: Bedi’ (Bedîu’s-Semâvâti ve’l-Ard) Ne Demektir?

@hmet
bedi nedir, bedi ne demek?

Eşi ve benzeri olmayan, eşsiz.
Yeni, görülmemiş.
1. bir şeyi örneği olmadığı halde meydana getiren. 2. yoktan vareden. Allah’ın 99 isminden birisidir. 3. söz estetiği, halin muktezasına uyan delilleri açık şekilde belirtme ve sözü güzelleştirme yollarına ait bilgiler toplamı. 4. güzel, güzellik. bedi b. mansur. hanefi fıkıh alimi (sivas-1223). el-bahru’1-muhit adlı bir fıkıh eseri vardır.
(Bedia) Eşi, benzeri olmayan. Hayret verici güzellikte olan.

Okudunuz mu?  Berzâh Ne Demektir?

ya bediassemavati vel ard ne demek, bediassemavati vel ard ne demek, semavati vel ard ne demek

Bu kategoride yer alan Riba Ne Demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bedi’ (Bedîu’s-Semâvâti ve’l-Ard) Ne Demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.