1. 1
    Hoca Moderatör
    Hoca
    Moderatör

    Üye No: 11
    Mesaj Sayısı: 14,854
    Tecrübe Puanı: 188

    Trans yağlar helal mı


    "Trans yağ" içeren gıdalar caiz mi haram mı

    Trans yağlar hayvansal yağlardır. Yenmesi helal olan hayvanlardan yapılanı helal, domuz gibi necis olan hayvanlardan yapılanı da haramdır.
    Trans yağ içeren bir ürüne haram diyebilmek için içeriğindeki yağın domuz yağından üretildiğini bilmek gerekir.
    Alacağınız ürünün helal gıda sertifika almış olmasına dikkat edin.

    Trans yağlar helal mı.png


    ___________________alıntı yazı ________________

    TRANS YAĞ DOMUZ YAĞI MIDIR?

    Trans yağlar bitkisel veya hayvansal yağlardan oluşabilir. Hidrojenleşme süreci doymamış yağlara hidrojen atomu ekleyerek çift bağları ortadan kaldırmak ve yağları kısmî ya da tamamen doymuş yağ hâline getirmektir. Bu yağlar bitkisel veya hayvansal olabilmektedir. Yani domuz yağı diyebilmek için kaynağının belirtilmiş olması gerekir. Trans yağlar doğal olarak da birkaç durumda ortaya çıkabilir: Trans yağ içeren vaksenil ve konjuge linoleil (KLA), gevişgetirenlerin et ve süt ürünlerinde doğal hâlde eser miktarda bulunabilir. Bitkisel yağlar da aynı işlemle trans yağa dönüştürülebilir. Birçok ürünün içerisinde bitkisel veya nebati yağ şeklinde belirtilir.

    TRANS YAĞ HELAL MİDİR?

    Helal yağlardan yapılmış bile olsa trans yağlara bazı helal sertifikalama firmaları sağlığa ciddi zararları olduğu için sertifika vermemektedir. Domuz yağından veya helal kesim olmayan hayvandan mamul ise helal değildir.


    İlgili Yazılar

+ Yorum Gönder