--->: Vahhabiler
Hz.Peygamberin mezarını yıkmaya teşebbüs ettilermi bilemiyorum ama, bir çok hadis-i şerif-i ortadan kaldırmak isdedikleri kesin..
--->: Vahhabiler
Hz.Peygamberin mezarını yıkmaya teşebbüs ettilermi bilemiyorum ama, bir çok hadis-i şerif-i ortadan kaldırmak isdedikleri kesin..
--->: Vahhabiler
Bu işte aşırıya gittikleri doğrudur; ancak bunun İslam'dan delilleri çoktur.AlıntıVahhabiler'de mezar kültürü yokmuş sanırım.. bu yüzden bi dönem bütün mezarları yıkmışlar.. .
İslam'da mezar ziyareti vardır ibret almak için; ama mezarcılık yoktur. Osmanlı'nın o zamanında da hayli çoğalan bu tür olaylara karşı bir başkaldırıda bulunmuşlardır.
Böyle birşey sadece müfterilerin iftiralarından ibarettir.AlıntıHz. Peygamberin mezarını da yıkmak istemişler.
Osmanlı İmparatorluğuna başkaldırıp isyan başlatan, ama gücü dolayısıyla da kapısı çalınmak zorunda kalınan Kavalalı Mehmed Ali Paşa tarafından bir süreliğine de olsa bastırıldı.Alıntıya bi padişah yada Atatürk bu durumu önlemiş..
Ancak, daha sonra iş dinî boyutundan soyutlanıp tamamen siyasî bir mesele halini aldı ve bugünkü Suudî Arabistan'ın kurulmasıyla da sonuçlandı.
Hangi hadisleri ortadan kaldırmak istemişler; birkaç örnek verebilir misiniz?AlıntıHz.Peygamberin mezarını yıkmaya teşebbüs ettilermi bilemiyorum ama, bir çok hadis-i şerif-i ortadan kaldırmak isdedikleri kesin.
Cevap: Vahhabiler
Vahhabilik İngilizler tarafından (ajan hemper) kurulmuş bir sapkın mezheptir. Mukaddes toprakları sırf Osmanlıdan koparmaya yönelik kurulan bu sapkın mezhep taraftarları, kurulduğu gün gibi hala batının kölesidir. Vahhabilik asla ehli sünnet olamaz, budu iddisa eden de.
SAPKIN GÖRÜŞLERİ
1- Vehhabiler kendi mezheplerinden olmayanların gerçek müslüman olmadığını kabul eder
2- iman sahibi olmak için kelime-i şehadet getirmenin yetmeyeceğine inanırlar.
3- imanını ameli ile ispatlamayanın canı ve malının helal olduğunu ileri sürerler
4- Şefaat istemeyi küfür görürler
Rabbim tüm Müslümanları bunlardan ve sapkınlıklarından korusun Amin