Anasayfa
2 Ekim 2021, 14:00
Kavramlar
Abone

İstitaat Ne Demektir?

İstitaat Ne Demektir?

Fetva Meclisi
İSTİTÂAT NEDİR?
Sözlükte "güç, kudret, gücü yetmek ve yapabilmek" anlamlarına gelen istitâat, bir kelâm terimi olarak, kulun irâdî fiillerini gerçekleştirmesini sağlayan yetenek ve güç anlamında kullanılır. İstitâatın tam oluşması için gücü kullanacak vasıta ve aletler konumundaki organların arızalardan sâlim olması ve iş yapacak durumda bulunması gerekir. (F.K.)

Okudunuz mu?  Ahmed Ne Demektir?

Cevap: İstitaat Ne Demektir?

Yetim
istitaat hakkında bilgiler için Allah razı olsun melle kardeşim.


Cevap: İstitaat Ne Demektir?

Muhammed
istitaat nedir kıssaca sözlük anlamı

  1. (Tav’. dan) Takat getirmek. Kudreti ve gücü yeter olmak.


İstitâat

Cundullah
İstitaat kelime anlamı yanında ekoller bunun hakkında ne düşünmüşler mesela cebriyye ekolü insanın seçme ve özgür iradesi olmadığı gibi yapabilme gücüde yoktur (istitaat) demişler. Cebriyye dışındaki tüm islam ekolleri insanda fiillerini gerçekleştirebileceği bir gücün varlığını kabul ederler. Hocam böyle daha detaylı olsa akılda şüpheler ve tereddütler kalmaz . Allah razı olsun hocam

Okudunuz mu?  Mesani Ne Demektir?

istitaat, istitaat nedir, istitaat ne demek

Bu kategoride yer alan Cennetül Esma nedir? Cennetül Esma ne demek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İstitaat Ne Demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.