Anasayfa
26 Haziran 2022, 7:01
missa3
Abone

Mezi kokar mı?

Mezi kokar mı tadı nasıldır?

Kayıtsız Üye
mezi kokar mı kokarsa kokusu giderilir mi tadı kötüyse güzel hale dönüştürülür mü ?


Cevap: mezi kokar mı?

İnanc
Mezi geldiği zaman koklayın anlarsınız.


Cevap: mezi kokar mı?

Kayıtsız Üye
Beyaz renkli ince sıvıdır. Hemen hemen sperm gibi kokusu vardır.

Okudunuz mu?  Mezi Nedir? İslamda Mezi nin Hükmü / Mezi gelince ne yapmalı

mezi kokar mı, mezi nasıl kokar, mezi kokar mı

Mezi ile ilgili

yenimümin54
Selamın aleykum.namaza vaktine kadar mezi kesilmezse namazı o şekilde kılmak mı gerekir?.yoksa namaz süresi çıksa daa uygun bir süre içinde namazı tekrar mı etmek gerekir?


Cevap: Mezi ile ilgili

Molla_Efdal
Değerli kardeşimiz;

Mezi abdesti bozan durumlardan olup-hatta Hanbelî mezhebine göre gusül de bozulur– kişi de şehvet sonucu meydana gelir. Mezi uzun süren bir akıntı değildir.

Okudunuz mu?  Fetislik günahmıdır?

Şayet namaz vakti çıkmak üzereyse istibra ve istinca ettikten sonra mezi gelmemesi için cinsel organın ucuna pamuk tıkanır ve abdest alıp namaz kılınır (Sun’î pamuk kullanılmamalıdır).

Lakin pamuğun cinsel organdan çıkmamasına dikkat edilmelidir. Şayet bu durumlardan biri yaşanırsa abdest bozulur.[Bkz: Seâdet-i Ebediyye, s:126]

Bu kategoride yer alan Meni mi mezi mi şüphede kalıyorum, mezi her zaman çıkabilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mezi kokar mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.