Anasayfa
3 Ekim 2021, 6:06
Kavramlar
Abone

Mikat Ne Demektir?

Mikat Ne Demektir?

Fetva Meclisi
MÎKÂT NEDİR?
Sözlükte "bir işi görmek için verilen zaman, bir işin yeri" anlamlarına gelen mîkât, dinî bir kavram olarak, Harem bölgesine dışarıdan gelenlerin, ihrama girmesi gereken yerlerdir. İhramsız olarak bu sınırları geçmek caiz değildir. Ancak Harem bölgesine giden kişiler mîkât yerlerinden önce de ihrama girebilirler. Mîkât yerleri, Mekke’ye Medine yönünden gelenler için Zülhuleyfe; Şam istikametinden gelenler için Cuhfe; Irak cihetinden gelenler için Zat-ı Irak; Necid tarafından gelenler için Karn; Yemen yönünden gelenler için de Yelemlem’dir (İ.P.)

Okudunuz mu?  Kurbet Ne Demektir?

Cevap: Mikat Ne Demektir?

Kayıtsız Üye
kısa ve öz olmuş saolun 🙂


Cevap: Mikat Ne Demektir?

Kayıtsız Üye
cesur güvenilir


Cevap: —>: Mikat Ne Demektir?

Kayıtsız Üye
arem bölgesine dışarıdan gelenlerin, ihrama girmesi gereken yerlerdir. İhramsız olarak bu sınırları geçmek caiz değildir. Ancak Harem bölgesine giden kişiler mîkât yerlerinden önce de ihrama girebilirler. Mîkât yerleri, Mekke’ye Medine yönünden gelenler için Zülhuleyfe; Şam istikametinden gelenler için Cuhfe; Irak cihetinden gelenler için Zat-ı Irak; Necid tarafından gelenler için Karn; Yemen yönünden gelenler için de Yelemlem’dir

Okudunuz mu?  Malik (Melik, Melîk, Mâlikü'n-Nas, Mâlikü'l-Mülk) Ne Demektir?

Kayıtsız Üye
Merkezi sınava qirmeden önce çoqq yardımcı oldunuz teşekkürler 😀


melle

İhrama Nerede Girilir ?
Hacda vakfe hakkında kısaca bilgi

Mekke çevresinde ihrama girmek için belirlenmiş noktalar vardır. Bunlardan her birine "mikat" denir. Mikat sınırlarının dışından hacca veya umreye gelenler bu sınırları ihramsız olarak geçemezler. Buna göre:
a. Doğrudan Mekke’ye gidecek olan hacı adayları, uçaklar Cidde’ye indiği ve Cidde de mikat sınırları içinde bulunduğundan, uçağın kalkacağı havalimanında veya evlerinde ihrama girerler. Gerektiğinde uçak mikat sınırını geçmeden uçak içinde de girilebilir. Ancak pratikteki zorluğu sebebiyle uçakta ihrama girme tercih edilmemelidir.

Okudunuz mu?  Halvet nedir? Halvet olma ya da halvet durumu nedir? Hangi durumlarda meydana gelir?

b. Hacdan önce Medine’ye gidecek olan hacı adayları, Medine’de kaldıkları evlerde veya Mekke yolu üzerinde Medine’ye 11 km. uzaklıkta bulunan "Zül-Huleyfe" (Ebyâr-i Ali)’ de ihrama girerler.

Hac veya umre yapacak olanların mikat sınırını ihramsız olarak geçemeyeceklerini belirtmiştik. Mikat sınırını ihramsız olarak geçtikten sonra ihram giyenlere ceza(18) gerekir. Bu durumda olanlar henüz hac ve umre ile ilgili görevlerden birini yapmadan, herhangi bir mikat sınırına dönerek yeniden ihrama girerlerse ceza düşer.

Okudunuz mu?  Mennan Ne Demektir?


Muhammed
mikat nedir kısaca maddeler halinde sözlük anlamı

  1. 1. tesbit edilen yer ve zaman. 2. mekke yolu üzerinde hacıların ihrama girdikleri yer.
  2. Bağırdak ipi, (oğlancıkları beşikte onunla bağlarlar.)


Kayıtsız Üye
Daha ksaca : dışarıdan gelenlerin, ihrama girmesi gereken yerlerdir (mikat).

Okudunuz mu?  Gazve Ne Demektir?

Kayıtsız Üye
Herkese Başarılar inşAllah hepimiz çok iyi yaparız ve inşAllah güzel yerlere geliriz ve inşAllah sınavIMIz kolaylıkla geçer Amin.


teşekkürler
bunlar benim kitabımda yazıyordu


Kayıtsız Üye
gerçekten çok yardımcı oldunuz fakat azıcık daha uzatsanız daha güzel olur


mikat nedir, mikat ne demek, mikat ne demektir

Bu kategoride yer alan Zebihullah ne demek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mikat Ne Demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.