Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:39
Hadisler
Yönetici

Sebebsiz yere boşanmayı isteyen kadınlar münafıktır

Sebebsiz yere boşanmayı isteyen kadınlar münafıktır

Muhammed
sebebsiz yere boşanmayı isteyen kadınlar münafıktır
1186- Sevbân (r.a.)’den rivâyete göre, Peygamber (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: Sebebsiz yere hul’ yoluyla boşanma isteyen kadınlar münafıklardır. (Ebû Dâvûd, Talak: 18; Nesâî, Talak: 34)
ž Tirmîzî: Bu hadis bu yönüyle garibtir. Senedi de pek sağlam değildir. Peygamber (s.a.v.)’den şöyle buyurduğu da rivâyet edildi. Herhangi bir kadın geçerli bir sebeb olmaksızın kocasından hul’ yoluyla ayrılmayı isterse Cennetin kokusunu koklayamaz.
1187- Sevbân (r.a.)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: Herhangi bir kadın geçerli bir sebep olmaksızın kocasından boşanmak isterse Cennetin kokusu o kadına haramdır. (Ebû Dâvûd, Talak: 18; İbn Mâce, Talak: 21)
ž Tirmîzî: Bu hadis hasendir. Bu hadis aynı zamanda Eyyûb, Ebû Kılâbe, Ebû Esma ve Sevbân’dan da rivâyet edilmiştir.
Bir kısım hadisçiler Eyyûb’tan bu senedle rivâyet etmişler olup merfu olarak rivâyet edilmemiştir.


Yorum: Sebebsiz yere boşanmayı isteyen kadınlar münafıktır

BELMA
evlilik islamiyette çok önemli ve değerlidir ve çiftlerin bu değerli kuruma saygı duymaları gerekir kadının sebepsiz yere bu kurumu dağıtması dinde çok eleştirilir

Bu kategoride yer alan Sıtma = ateşli hastalıkları su ile soğutmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sebebsiz yere boşanmayı isteyen kadınlar münafıktır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.