Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:39
Hadisler
Yönetici

Müshil ilacı olarak hangi ot daha tesirlidir?

Müshil ilacı olarak hangi ot daha tesirlidir?

Muhammed
müshil ilacı olarak hangi ot daha tesirlidir?2081- Esma binti Umeys (r.anha)’dan rivâyete göre: Rasûlullah (s.a.v.), ona müshil olarak hangi ilacı kullanıyorsun? Dedi. Esma: Şübrüm otunu kullanıyorum deyince Rasûlullah (s.a.v.), o çok şiddetli ishal yapar buyurdu. Esma: Sonra sinameki kullanmaya başladım. Bunun üzerine Rasûlullah (s.a.v.) eğer bir şey ölüme şifa olsaydı bu sinameki otu olurdu buyurdular. (İbn Mâce, Tıp: 12)
ž Tirmizî: Bu hadis hasen garibtir. Sena (Sinameki) müshil ilacı demektir.


Yorum: Müshil ilacı olarak hangi ot daha tesirlidir?

BELMA
bu ot şimdilerde birçok ilaçta kullanılmakta ve bazı hastalıklara çözüm olarak sunulmaktadır çok ilginç ki ozamanda bu otu kullanıma durumunda kalan kişiler tedavi ye cevap almışlardır

Bu kategoride yer alan Sıtma = ateşli hastalıkları su ile soğutmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Müshil ilacı olarak hangi ot daha tesirlidir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.