Anasayfa
13 Ocak 2023, 23:01
sizden94
Abone

İslamda Mesih kimdir?

İslamda Mesih kimdir?

selam
Islama göre MESSIH kimdir?


Cevap: Islamda Mesih kimdir?

Darusselam
İslamda Mesih kimdir?

Mesih’in kelime manası, bir şey üzerine eli yürütmek, bir şeyden ondaki eseri gidermek demektir. İsa Aleyhisselâm’ın bir ismidir. Elini sürdüğü, meshettiği hastaların iyileşmesinden kinâye olarak, "İsa Mesih" denmiştir. Mesih, uğursuzluğundan nâşi Deccal’ın lâkabıdır. Nakşı silinmiş para, çok gezen adam, çok cima’ eden kimse, yalancı, kezzab ve bir tarafında gözü silik olan adama denir. Ayrıca Musa (a.s)’ın şeriatında var olan bazı ağır teklifleri ortadan kaldırmasından ve silmesinden dolayı da bu isim verlmiş olabilir. Risalelerde ise Mesih kelimesi ile iligili şöyle geçmektedir:

Okudunuz mu?  Deri Altı Su Toplaması Necis Midir? Abdest Bozar Mı?

"Rivayetlerde Hazret-i İsa Aleyhisselâm’a Mesih nâmı verildiği gibi her iki deccala dahi Mesih nâmı verilmiş ve bütün rivâyetlerde Min-fitneti mesihid-deccal, min-fitneti-mesihid-deccal denilmiş. Bunun hikmeti ve te’vili nedir?"

cevab: Allahu a’lem bunun hikmeti şudur ki:

"Nasıl ki emr-i İlâhî ile İsa Aleyhisselâm, Şeriat-ı Museviye’de bir kısım ağır tekâlifi kaldırıp şarap gibi bazı müştehiyatı helâl etmiş."

Okudunuz mu?  İslamiyeti öğrenmek için başvurabileceğim kaynaklar?

"Aynen öyle de; büyük deccal şeytanın iğvası ve hükmü ile şeriat-ı İseviyenin ahkâmını kaldırıp hristiyanların hayat-ı içtimaiyelerini idare eden rabıtaları bozarak, anarşistliğe ve "Ye’cüc ve Me’cüc"e zemin hazır eder. Ve İslâm deccalı olan Süfyan dahi, Şeriat-ı Muhammediye Aleyhissalâtü Vesselâm’ın ebedî bir kısım ahkâmını nefis ve şeytanın desiseleri ile kaldırmağa çalışarak hayat-ı beşeriyenin maddi ve mânevi râbıtalarını bozarak serkeş ve sarhoş ve sersem nefisleri başıboş bırakarak hürmet ve merhamet gibi nurani zincirleri çözer; hevesât-ı müteaffine bataklığında, birbirine saldırmak için cebri bir serbestiyet ve ayn-i istibdad bir hürriyet vermek ile dehşetli bir anarşistliğe meydan açar ki, o vakit o insanlar gayet şiddetli bir istibdaddan başka zabt altına alınamaz." (1)

Okudunuz mu?  Macro kullanımı hile midir ve günah mıdır?

Mesih kelimesi ile igili yine Risale-i Nurlardan:

"Deccal’a da bu isim (Mesih) verilmesinin bir sırrı şudur ki: Bir gözü silik, yani kör ve ayıplı olmasındandır. Sadece bu dünyayı görüp, âhireti görecek gözünün kör olmasındandır."

Hak Dini Kur’an Dili, Cilt: 5, sh: 4172’de şu tafsilât vardır: Yalancı bir Mesih demektir. Vârid olan hadis-i şeriflerde; Deccal; bir yalancı ve halkı aldatmakta meharetli bir sahtekârdır ki, kâfirliği sahtekârlığı yüzünden belli olduğu hâlde bir takım harikalar göstererek uluhiyyet da’vâ eder.

Okudunuz mu?  İslamda saç kesimi ve Saç Şekli

Deccalın bu suretle yalancı bir Mesih olması, onun Hristiyanlık taklidi altında zuhur edeceğini anlatır.

Hz. İsa ( a.s) ahir zamanda gelip, Hristiyanlığı tasaffi edecek, İslamiyet’le omuz omuza verecek ve din düşmanlarını ortadan kaldıracaktır.

Bu kategoride yer alan Kumarda Kazanılan Para başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslamda Mesih kimdir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.