Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:31
sizden2
Abone

Cennette Mutluluk

Cennette Mutluluk

kullanici
Arkadaşlar;
1)cennette insanlar ebediyyen mutlu mu olacak?

2)Sıkıcı anlar olmayacak mı?

3)Insanlar cennete günah işleyebilecekler mi?
(Yani böyle bir imkan var mı? Mesela bu dünyada
insan tartıp düşünüyor ne günah ne değil. Obür dünyada
böyle bir iş yapmadan önce düşünme olacak mı?)
Yoksa insan otomatik mi günah olan işlerden sakınacak?


Yanıt: Cennette Mutluluk

ehli-sunnet
Olmayacak ne sıkıntısı yahu 🙂


Yanıt: Cennette Mutluluk

kullanici
Ücüncü soruyu su düsünce aklima getirdi:

Insan mesela bu dünyada günah islememek için belki biraz
yorulabilir. Cünkü günahsiz yasamak bir insan için bu dünyada cok
zor, eğer mümkünse günahsiz yasamak-o konuyu bilmiyorum.
Simdi cennette günah islememek için-eger günah islemek ümkünse cennette-bu dünyadaki cabayi mi göstermemiz lazim diye sordum.

Okudunuz mu?  Hiç yakışıklı değilim

Yanıt: Cennette Mutluluk

ehli-sunnet
< 1)cennette insanlar ebediyyen mutlu mu olacak?
>

Mü’minler daha doğrusu Cennete girenler evet !

< 2)Sıkıcı anlar olmayacak mı? >
Hayır !

< 3)Insanlar cennete günah işleyebilecekler mi?
(Yani böyle bir imkan var mı? Mesela bu dünyada
insan tartıp düşünüyor ne günah ne değil. Obür dünyada
böyle bir iş yapmadan önce düşünme olacak mı?)
Yoksa insan otomatik mi günah olan işlerden sakınacak? >

Kardeş cennete nasıl günah işleyecek ? böyle bir hadis ayet iddia yok cennette günah işlemek gibi bir durum yok bu soruları Sayfanın Sağ Üst tarafta Nick’iniz hemen altında "Arama" yazan yere kopy yapıp ararsanız gniş şekilde okuyabilirsiniz…

Okudunuz mu?  Allahın (Haşa) İmam Rabbaniye Kadın şeklinde Tecelli edip gözükmesi!!!

kullanici
Yok zaten öyle bir hadis, ayet veya iddia…

ama sorum bu iste:
< Ücüncü soruyu su düsünce aklima getirdi:

Insan mesela bu dünyada günah islememek için belki biraz
yorulabilir. Cünkü günahsiz yasamak bir insan için bu dünyada cok
zor, eğer mümkünse günahsiz yasamak-o konuyu bilmiyorum.
Simdi cennette günah islememek için-eger günah islemek ümkünse cennette-bu dünyadaki cabayi mi göstermemiz lazim diye sordum. >

Okudunuz mu?  Namazda rekat sayısında şaşırmak

kullanici
Yeni: Tamam cennet ve cehennem hakkinda bilgiler aldim, Islam sayfalarinda. Bu sorum cevaplandi.


HAMMADUN
İnsanlar tarih boyunca kendilerine indirilen kitaplarda hep cenneti hayal edip, kimse kendine cehennemi yakıştırmamıştır.

Ancak cennette, cehennemde bir HÂK üzere vaki olur.

İki elinizin kazancı ne ise, Onu hak edip müstehak oluruz. Zira bize cennetide cehennemide gösteren ve hangi yollardan nereye nasıl varılır hepsinin haberini verende O’dur. O; Allah’tır. O; Allahtır’ki her şeyi bir nizam ve intizam ile halk edip, yeryüzünün halifesi dediği ve meleküt alemiyle tüm alemleri ona secde ettiren ve o’na İNSAN diyen, tüm evrende’de sadece O’nu kendine muhatap tutandır. O kendisinden başka hiç bir ilahın olmadığı, Ehâd olan Allah’tır.

Okudunuz mu?  Oruçsuzken boşalma

İşte O Allah; Gözlerimizle canlı ve cansız diye ayırdığımız her varlığın hesabını ve hakkını birbirlerinden aldıktan ve ADL’ ismi celilini tecelli ettirdikten sonra, bizimlede tek tek hesaplaşacak, hesabımızı görecektir.

Hesabımızı görecektir görmesine ama her insana da VADETTİĞİ’nin HÂK OLDUĞU’nu’da bizzat gösterecektir. Belki MÜMİN’ler cehenneme girmeyeceklerdir ama müslüman olup, yaşayışça diğerleri gibi olanlar, diğerleri gibi ebedi olarak O NE KÖTÜ BİR VARIŞ YERİ denen yerde ebedi konaklamayacaklardır. Belki günahları ve ümmet olma vasıfları muvacehesinde az bir ızdırapla teçhiz olacaklardır.

Okudunuz mu?  Erkek boşamazsa kadın boşanamazmı

Zira tüm İNSAN’lar, cehennemi görüp, O’nun VAADİ’nin HÂK, Cehennemin’de hak olduğunu müşahade edeceklerdir.

Cennet faslına geldiğimizde ise, allah-u Taala her cennet ehlini yepyeni bir programla teçhiz edip, Onları Ahlakarın en yücesi olan kendi ahlakıyla’da teçhiz ederek, O tertemiz zevcelerin, kılmanların ve insanın düşünüpte sahip olacakları dışında düşünmesini bile bilemeyipte sahip olduklarıyla meşgul olacaktır.

Okudunuz mu?  Vessalatu vesselamu ala seyyidina muhammed anlamı

Ve onlar Rab’lerinin cemaliyle müşerref olduklarında, Onu temaşaya daldıklarında, cennet dahi onlara bir gölge ve anlamsız bir meşakkat gibi gelecektir. Onlar orada sadece birbirlerine SELAM derler, dünyadaki gibi huccetulislam.com/forumoku-2251-Es_Selamun_Aleykum_ve_Rahmetullah_ve_Barekatuh_ve_ Magfiretuh.htmlEs Selamun Aleykum ve Rahmetullah ve Barekatuh ve Mağfiretuh demezler. Zira onlar orada RAHMET‘e, BEREKET‘e ve MAĞFİRETE kavuşmuşlar. ALLAH‘ın AHLAK‘ıyla AHLAKLANMIŞ‘lardır. Onlar için orada, şüphe, korku ve günah’da yoktur. Zira onlar günahı’da bilmezler.

Birde içerisinde, ebedi kalacak olan, cehennem sakinlerini düşünelim.

Onlar RABLERİ’ni göremeyecekler….. Kendilerini cehenneme atan ve bu buyruğu veren hakkında, kendi zihinlerindeki rabbin gelerek, cennete, cennet ehlini gönderen, onlarıda cehenneme mahkum eden rabden, ÖC ALACAK, Onları cennete, cennet ehlini de cehenneme göndereceğini umdukları KENDİ RABLERİNİ BEKLEYECEKLER. Bu bekleyişte ALLAH’-u TAALA’nın rahmetindendir ki; Onlar artık tatmaz ve hissetmez olana dek sürecektir. Dahi devamıyla nihayetsiz, ebediyete kadar.

Okudunuz mu?  Peynir mayası helal mi?

Bir müslüman cehenneme girse bile, O’rada RABBİM; BEN İKİ ELİMLE YAPTIĞIM ve bu gün içerisinde bulunduğum azabı, hak ettiğimden dolayı, senin rızanı kazanamamaktan dolayı mahcubum, senin rızanı bekler ve senden başka hiç bir rabbin de olmadığına şehadet ederim der. İşte müslümanın kurtuluş reçetesinden bir bölüm. İmanın kemale ermesi. Tabi cehennemin kapısında bekleyen, iki cihan nuru, cennete arkasını dönmüş, ümmete bakıp, ümmetim ya rab, ümmetim. Diyen bir peygambere de RAB’bi ümmetini HÂK ÇERÇEVESİ’nde teker teker teslim eder. En sonunda ümmet kalmayınca cezasını çekecek cehennemde, O MUHTEŞEM AN TEZAHÜR EDER. Rabbinin bir diğer vaadi olarak. Cehennemin kapıları bir daha açılmamak üzere, cehennem ehlinin yüzüne kapatılır. O ne büyük bir ümitsizliktir ya rab; O ne çetin bir tokat….. Cehennem ehli bu durumu gördüklerinde feryat ederler. İçinde bulundukları durumdan çok daha ağırdır bu. Zira ne düşündükleri ve kendilerine yardım edeceğini sandıkları zihinlerindeki rableri gelip kendilerini cehenneme atan rab’den intikam alabilmiş, ne de cennet ehlini yerlerinden edip, kendileri oraya yerleşebilmişlerdir. Hakikaten Onlar Rab’lerini görmemiş, görememişlerdir.

Okudunuz mu?  Ailem konusunda hatalar yaptım ve çok pişmanım ne yapmam gerek

Kullanıcı kardeşim, işte cennet, işte cehennem gayb bir alemde tasavvur edebildiğimiz ve ancak bize bildirilen, duyduğumuz, okuduğumuz, iman ettiğimiz kadarıyla. Var bundan sonrası içinde cevabını kendin bul inşaAllah…. Allah cümlemizden razı olsun. Amin.


kullanici
Yok ya cehennemi niye yakistirim?

Sorum aslinda suydu: Cennette günah islemek mümkünmü ama baktim
bu sayfada çok faydali yardimlar var ve cevabimi buldum.

Okudunuz mu?  Arazinin Zekatı

kullanici
Arkadaslar konu tamamdir.:)
Allah hepinizden razı olsun.
Cevaplari buldum Islam sayfalarinda.


Kayıtsız Üye
Rablerinden öc almak yazili orda orayi anliyamadim aciklik getirirseniz sevinirim


cennette mutluluk

Bu kategoride yer alan Gördüğümüz rüyayı anlatmalı mıyız başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cennette Mutluluk Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.