Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:09
sizden4
Abone

Pisman Olup Tövbe Etmek

Pisman Olup Tövbe Etmek

SerapGrkm
8. Sınıftayken söylemek istemediğim ama günah olan birkaç şey yaptım. Şu anda ise aklıma geldiginde utanırım. Eskiden o kadar günah olduğunu bilmiyordum. Tövbe ettim, birdaha yapmayacaÄ£ıma dair yeminler ettim ve Allah’a beni affetmesi için yalvardım. Günahım bağışlanmış mıdır? Yoksa daha tövbe etmeli miyim?

Okudunuz mu?  Müzik Dinlemek Günah Mı?

Yorum: Pisman Olup Tövbe Etmek

Esma
Tevvab- Rabbimizin ismi – tovbeleri Kabul Eden ve gunahlari bagişlayan . Kardeş sen samimi tovbe yapmışsan pişman olup Allah’dan aff dilemişsen tabi ki Allah affeder ve tövbemizi kabul eder İn Shaa Allah . Yalnız sende olan şeyler değil , bende gecmişte okulda çok gunah yapmışım ve şimdiyene kadar her günahımı hatırladığımda Allah’a tovbe edip aff diliyorum ve keşke yapmasaydım diyorum . Allah bize tovbe etmeyi nasip etmiş İn Shaa Allah tövbelerimizi de kabul eder.

Okudunuz mu?  Whatsapp kullanmak caiz mi?

Yorum: Pisman Olup Tövbe Etmek

SerapGrkm
Aynen kardeşim. Umarım senin de benim de tövbelerim kabul olmuştur.


Yorum: Pisman Olup Tövbe Etmek

SerapGrkm
Ama tövbe etsem bile vicdan azabı çekiyorum. Vicdan azabı çekme nedenim günahımın bağışlanmaması mı?


hat
Günah Kul Hakkını İlgilendiriyosa Helallik Alıp Vicdan Rahatlatılabilir Eğer Sen Tövbeni Samimiyetle ve kalpten yaptıysan Allah Tabikide kabul eder önemli olan günahı bidaha yapmayacağına kararlık ve azim göstermek

Okudunuz mu?  Namaz kılarken sureleri rastgele okuyabilirmiyiz yoksa şekili mi takip etmeliyiz

Esma
Vicdan azabı çekeceksin tabi ki bende cekiyordum .. ama Rabbimizin merhametinden asla Ümit kesmemeliyiz


Ümmet06
ALLAH diyorki şirk üzere ölmek harici tüm günahları affederim hatta kuranda bir çok ayette tövbe edip salih ameller işleyenler için ırmaklar akan cennete girecek diyor unutma nasuhi(samimi) tövbeler kabul olur peygamber efendimiz (S.A.V) günah işleyenlerin en hayırlısı günahlarından tövbe edenlerdir buyuruyor

Bu kategoride yer alan Anneme büyü yapılmış olabilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Pisman Olup Tövbe Etmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.