Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:24
sizden09
Abone

Recm ayetini keçinin yediği doğru mu?

Recm ayetini keçinin yediği doğru mu?

kao-duze
Hz.Aişeden rivayetle recm ayetini keçi yemiş deniliyor

Şimdi burada 2 ihtimal var.Bunlar,

1-Hz Aişeye isnad edilen uydurma bir rivayettir.Eğer böyle ise sorun yok

2-Rivayet gerçek diyenler,işte bu noktada sorun var.Recm ayetini keçi yediği için Kuranda yok.Peki bu olay başlı başına Kuranın

konrunmuşluğuna düşen bir gölge değil mi?

Acizane bilgimle recm ayetini keçinin yediğine inanmak Kuranın korunmuşluğuna inanmamak değil mi?

Ama 1. maddeye inanılırsa pek sorun yok

Sizce?


Cevap: Recm ayetini keçinin yediği doğru mu?

karadamlalar
rivayetin sıhhati hakkında bir şüphe olduğunu hatırlamaktayım ama emin değilim sahih de olabilir Allahu alem.

Okudunuz mu?  Masonların yaptığı şeyleri izlemek oynamak dinlemek günah mı ?

Cevap: Recm ayetini keçinin yediği doğru mu?

islamyolu
Arkadaşlar Uydurma demeyin. heleki bu hadis Buharide geçiyorsa uydurma demek insanı inkara kadar sürükler. Recm hakkındaki hadisler oldugunca fazladır.

Mantıken diyorsunuzki keçi gelipte nüsha yı yermi. Ama işte Kimi ayetler nesh oldugunu Allah Yine ayeti kerimesinde bizlere bildiriyor.

Orada Keçi gelip yemişse Allahın yönlendirmesi ile gelip yemiştir.

Kur’anın korunmuşluğuna hiç bir laf edilemez . Çünkü Allah tarafından korunuyor. zaten Kur’anda Allah bildiriyor kimi ayetlerin nesh oldugunu. bunu Sahabelerimize bir günde unutturarak , Keçiyi musallat ederek. hatta @mir’in bu konu hakkındaki açıklaması çok güzeldi.

Okudunuz mu?  Erkeklerin olduğu havuzda yüzmek

Cevap: Recm ayetini keçinin yediği doğru mu?

karadamlalar
recmin islamda olduğunu delillere rağmen inkar eden(konunun cahili olmayan) küfre girmiştir, tövbe etmelidir.


islamyolu
< recmin islamda olduğunu delillere rağmen inkar eden(konunun cahili olmayan) küfre girmiştir, tövbe etmelidir. >
bunu inkar edenler heralde Zinayı çok isteyen insanlardır. ne bileyim Hırsızın kolunu kesilmesine karşılar. Recme karşılar kısasa karşılar mantığı almadıgı için bunları söyleyebiliyorlar.

Ama bir insanın canı yandığı zaman bu ayetlerin ne kadar önemli olduğunu fark eder. Ne bileyim hırsızın niye kolu kesilsin islamda şiddet yoktur diyorlar. Ama arabası çalındıgı zaman o Hırsızı görse Kol kesilmesini bırak adamın tek lafı o benim önüme gelse onu linç ederim öldürürüm diyorlar. çünkü canı yanmış. Arabada böyle ise Haksız yere bir yakınını öldürene ne der acaba. Veya Zina durumu o kişinin başına gelse ne der acaba.

Okudunuz mu?  Cafer bin ebu talib

Rabbim ne güzel kısas hakkında buyurmuş : Kısasta sizin için hayat vardır . Recm dede emin olun bizim için hayat vardır. Çünkü bütün pislikler ortadan kalkar. kimse sokak ortasında öyle sevgili gibi sarmaş dolaş gezemez. Rabbimin hükümleri ne güzeldir , bunlara razı olmayanda KAFİR dir.

Okudunuz mu?  Hatimle kılınan teravih namazında secde ayeti

EbuEslem
Ben recmi inkar ediyorum ama konunun cahili değilim. Rivayetlerle velev ki sahih dahi olsa Allah’ın bir ayetini iptal edemezsiniz. Kuran’da recm ayeti vardı ancak onu keçi yedi veya Hz Ömer’e iftira niteliğinde “biz bu ayeti biliyorduk ezberlemiştik ama Kuran’a dahil edemedik” şeklinde Kuran’ın korunmuşluğuna gölge düşürecek açıklamalar doğru değildir. Rivayetlerle Allah’ın ayetlerini tahsis edemeyiz.

Kuran’da hiç bir çelişki bulamazsınız.

Okudunuz mu?  Oğlu babasından önce vefat ederse oğlunun hanımına miras düşermi?

Dün banlanmasaydım konuya dair getirilen bütün delillere tek tek cevap verecektim ama olmadı. Belki bu sefer de olmayacak. Susturmak yerine bize fırsat verilseydi kafalardaki birçok sorular dağılacaktı.

Neyse, hayr olsun.


EbuEslem
“Ancak biz doğruyuz, hak bizim katımızda” demek ve başkalarına kulak tıkamak Yahudilerin adetidir. Allah’ın Rasulu herkesi dinlerdi ama siz beni bir Müslümanı dinlemeyi çok gördünüz.


islamyolu
Ebu eslem buyur.

(Biz, daha iyisini veya onun gibisini getirmeden, bir âyeti nesh etmez veya unutturmayız.) [Bekara 106]

(Ya bize bundan başka bir Kur’an getir, yahut onu değiştir diyenlere de ki, Onu kendiliğimden değiştiremem.) [Yunus 15]

Okudunuz mu?  Aklıma Allaha peygamberlere küfür geliyor

bu iki ayet sana yeter heralde .

senin kim olduğunu hatırladım Red ve Kabul nickli üye. sen ayet hadis getirmeden neyi cevaplayacaksın. hadislere zaten inanmıyorsun. Ayette getirdigin zaman Hiç bir tefsirde olmayan manaları gelip söylüyorsun.


EbuEslem
Soruyorum, Kuran korunmuştur ve Allah bunu vaad etmiştir. Pekala hadisler korunmuş mudur? Kim burada çıkıp Hadisler de Kuran gibi yüzde yüz korunmuş olduğunu iddia edebilir? Korunmuş ise İmam Buhari’ye göre sahih olan bir hadis İmam Müslim’e göre nasıl sahih olmayabiliyor? İslam böyle bir belirsizlik kabul eder mi? Hele hele bu belirsizlik Allah’ın bir ayetini nesh yani ortalıktan kaldırır mı?

Okudunuz mu?  Sabah uyandığımda bir sıvı gördüm meziye benzer ama içimde şüphe var

Bunlar fitne amaçlı sorular değildir. Bundan Allah’a sığınırız. Ben Allah Rasulünün sahih sünnetini zaten kabul eden birisiyim.


islamyolu
Ebueslem Sen Daha mütavadir derecesindeki hadislere inanmıyorsun. isa Mehdi Deccal konularına O kadar izah edilsede inkar ediyorsun. sana bunu nasıl inandıralım. Hadisler ortada hepside bir birinden sağlamdır. 1400 yıldır İnkar edende olmamıştır. Sen ne kadar inkar etsende boştur. çıkmam lazım.

Okudunuz mu?  Kuran Hatmine katıldım niyet gerekir mi?

EbuEslem
Konuyu lütfen saptırmayın burada delillerle konuşuyoruz, dönüp dolaşıp konuyu kişiselleştirmeyin. Daha söyleyeceklerimi duymadan hemen ithamlara başladınız. Sizi Allah’a havale ediyorum.

 


Kayıtsız Üye
zannımca kuranda bildirilen AYETLERİN DAHA HAYIRLISIYLA NESH EDİLDİĞİNE BİNAEN RECM AYETİNİN KALDIRILMASIYLA BERABER RECM CEZASI DA DAHA HAYIRLISI OLAN 100 DEYNEĞE ÇEVRİLMİŞ…ALLAH DOĞRUSUNU BİLENDİR…EFENDİMİZ UYGULAMIŞ ANCAK SONRA NESH EDİLMİŞ DİYE YORUMLIUYORUM


Kayıtsız Üye
Dinin anayasası kur’an dır.anayasa ya uymayan kanun yada kanun hükmünde kararname geçersizdir.kur’an da yazanı inkar edip kur’ana uymayan uydurma hadislere iman eden ve bu şekilde amel eden dinden çıkar.

Okudunuz mu?  Ruhum Daralıyor İçim Sıkılıyor

Kayıtsız Üye
Resulılahın Eşek ve köpek etini yasak etmesi ,kur’an daki hiçbir ayete ters düşmez.fakat recm ,ile ilgili rivayetler ayeti kerimeye ters düşer.Ayeti kerimeye iman ederim.çünkü kur’an korumuştur.hadislerin korunduğuna hiçkimse delil getiremez.bunun delili ise kütübü sittedeki birbiriyle çelişen yüzlerce hadistir.


Kayıtsız Üye
Kuran-ı hakkıyla okuyup üzerinde tefekkür ettiyseniz, Yüce Allah’ın kişilerin birbirlerini öldürmelerini istemeyeceğini anlarsınız. Bazı meallerde ciddi çeviri hataları mevcuttur ve parantez içleri de tamamen yanlış anlamlara yol açmaktadır. Recm tamamiyle insanların uydurması olan bir durumdur.

Okudunuz mu?  İçimde bir sıkıntı var ne yaparsam yapayım Allah affetmeyecek gibi hissediyorum

keçinin yediği ayet, keçinin yediği ayet sorularla islamiyet, keçinin yediği ayetler

Bu kategoride yer alan Başıma hiç musibet gelmiyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Recm ayetini keçinin yediği doğru mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.