Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:10
sizden91
Abone

Bira üreten ve satan bir şirketten burs almak günah mıdır?

Bira üreten ve satan bir şirketten burs almak günah mıdır?

onur54
Anadolu grubunun bilindiği üzere birçok şirketi var bu şirketlerin hepsinde haram mallar satılıyor olmasa da içlerinden birinde (anadolu efes) biraz üretilip satılıyor. Benim anadolu vakfından alacağım burs haram olur mu?

Okudunuz mu?  Gerçek Yahudi ve Hristiyanlar cennete girecekler mi ?

Yorum: Bira üreten ve satan bir şirketten burs almak günah mıdır?

Omer Faruk
Helalinden burs dağıtan başka vakıflar var onları tercih et. Kaldı ki bunlar sana verdikleri bursları vergilerinden düşüyor ayrıca zeki öğrencileri gelecekte kendi işlerinde kullanmak için tespit ediyorlar.

Okudunuz mu?  İmam olmak istiyom ama imam hatip mezunu değilim

Dolayısıyla, haram işlerle iştigal edip bundan para kazanan kişilerden bilerek yardım kabul etmek doğru değildir. Ama sana yardım eden kişinin haram kazanıp kazanmadığını bilmeseydin, caiz olurdu.

Bu aynen afedersiniz kadın satan birinden bilerek yardım kabul etmeye benzer. fuhuş ve içki birbirinden ayrı haramlar olsa da ikisi de Allah’ın "kesin" yasakladığı önemli günahlardandır.

Okudunuz mu?  Bayanlarla konuşmak günah mı? Bayanlarla arkadaş olamazmıyız?

allah-u A’lem…

Selametle…


Yorum: Bira üreten ve satan bir şirketten burs almak günah mıdır?

Kayıtsız Üye
Devlette vergi gelirlerine gecikme faizi uyguluyor. Genelevden, pavyondan, meyhaneden vergi alıyor alamazsa haciz yapiyor. Hemen hemen bütün şirketler mevduatlarını faize yatırıyor. Faiz almayan şirketler gecikirlerse faiz ödüyorlar. Sen bir öğrencisin imkanın varsa bursunu bu işleri yapmayandan al. Imkan yoksa senin yapabileceğin bir şey yok. Senin okuman ve harama bulaşmayacak bir yonetici olman için bu paraya ihtiyacın var. Allah a sığın içinde bu bilgiyi tut bursunu al. Haram işleyen değil haramın helal olduğunu söyleyen dinden cikar. Zaruret muslumana ati eşegi yedirir.

Bu kategoride yer alan Boy Abdestinden Sonra Gelen Vesvese ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bira üreten ve satan bir şirketten burs almak günah mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.