Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:10
sizden91
Abone

Boy Abdestinden Sonra Gelen Vesvese ?

Boy Abdestinden Sonra Gelen Vesvese ?

Allahın1Kulu
SelamunAleyküm

Daha dün boy abdesti aldım ancak içimde bir huzursuzluk var sanki almamışım gibi geliyor düşünüyorum eksiksiz yaptım ama içimdeki bu huzursuzluğu atamıyorum acaba tekrar almam gerekiyormu gerçekten alamadımmı acaba :S


Yanıt: Boy Abdestinden Sonra Gelen Vesvese ?

bahadır emin
Banyoda tuvalet işi görmek vesveye yapar. hadiste geçiyo. bir de banyo çok büyükse avret yerlerini örten ince bişey giyin, melekler görüyo. banyo küçükse sorun yok.

Okudunuz mu?  Normal banyo gusül olur mu

Yanıt: Boy Abdestinden Sonra Gelen Vesvese ?

Allahın1Kulu
bahadır emin Kardeşim banyo büyük ama duş yapılan yer kapalı duşakabinmi ne derler bu sorun çıkartırmı ? sence


Yanıt: Boy Abdestinden Sonra Gelen Vesvese ?

bahadır emin
çıkartmaz bence. kabinin perdesi fazla saydam olmasa iyi olur tabi.

Okudunuz mu?  Hz Adem (as)'den 2000 yıl önce cinler vardı ve ondan önce cinler imtihana tabiydi doğrumu?

Allahın1Kulu
yok perde değil buzlu cam gibi plastik bişey işte 😀


Kayıtsız Üye
Öncelikle Selamun Aleyküm mumsema kullanıcıları,

Ben gusül abdesti aldım, daha sonra namaz kıldım 3 vakit ondan sonra akşam evden çıktım. O gün bitti hamd olsun. Sonra diğer gün uyandığımda nereden geldiyse birden aklıma geldi, ben gusül abdestimi aldım ama gözümün arasındaki çapaklar olabilirdi sanki onları temizlemedim daha sonra sanki kulağımı yıkamadım. Vesvese de olabilir ama gerçektende unutmuş olabilirim. Bazı yerlerde araştırdım, burdan da olabilir. Gusülden sonra bir yeri unutunca yıkayabilir mişiz. Ama ben unuttuysam 1 gün sonra yıkasam olur mu? O bir gün sırada tuvalete gittim, namaz kıldım, yemek yedim. Lütfen yardım edin dostlar. Allah yardımlarınız için şimdiden razı olsun.

Okudunuz mu?  Hastalıkta oruç ve oruçlu iken makattan ilaç alınması

ACİLSERVİS
Vesvese olabilir mi diyorsun. Hastalığın ileri derece zaten. Bir gün öncenin guslünü neden düşünürsün. Şeytana uyup bu oyunlara gelmeyin.


Kayıtsız Üye
Islam dini fıtri bir dindir. Insanın tabiatına aykırı olanı red eder. Insan gusül abdesti alırken nereleri yıkadığını bir yere yazmalı mıdır ki? Ertesi gün baksın nereleri yıkamış nereleri yıkamamış. Sizin yaşadığınız vesvesedir. Abdest alırken Allah’a sığının, su ziyan etmeyin, Allah rızası için gusül aldiginizi düşünün. Allah sizi gücünüzün yetmediğinden hesaba cekmez. Peygamberimizin abdestini ve guslunu nasıl ve ne kadar suyla aldığına bakınız. Islam dini zorlaştırmaz. Sizde kendinize gücünüzün yetmediğini yuklemeyin. Herşeyi tamda yapsanız Allah kabul etmek istemezse kabul etmez. O isterse kuru da kalsa eksikte olsa sizin niyetinize azminize kıymet verir ve kabul eder. Yikamadiginizi net hatırlamadan böyle düşüncelere girmeyin. Allah comerttir eksikleri tamamlayıp kabul eder. Siz bile bile eksik yapmayın yeter.

Bu kategoride yer alan Kendi gençliğimi kendi ellerimle yaktım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Boy Abdestinden Sonra Gelen Vesvese ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.