Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:04
sizden92
Abone

Abdestsiz Kuranı Kerim meali okumak caiz mi?

Abdestsiz Kuranı Kerim meali okumak caiz mi?

asila
abdest almadan kurani kerim meali okunur mu?

hepinize teşekkür ederim. ben internetten kuranı kerimin meailini okuyorum anlamak adına ve bazı tereddütlerim oldu okunur mu okunmaz mı diye ama okuyabiliceğimi anlamış oldum teşekkür ederim tekrar…


Cevap: abdestsiz Kuarn-i Kerim meali okumak caiz mi?

imamhatipli42
Kuran meali ve kendisi abdestsiz okunabilir. Ama abdestsiz kurana el sürülmez.
Başı açık hem kuran hem de meali okunabilir.

Okudunuz mu?  Gusülde ayak altını yıkamamak?

Cevap: abdestsiz Kuarn-i Kerim meali okumak caiz mi?

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar normal abdest olmadan kuran okunurmu hayiz yada cünupkeni biliyoruz namaz abdestini n cevabini verebilicek bilgin birisi varmi


Yorum: Abdestsiz Kuranı Kerim meali okumak caiz mi?

arifselim
Normal namaz abdesti olmadan kurana dokunmadan okunması caizdir. Ancak abdest olmadan kurana dokunmak haramdır.

Okudunuz mu?  Aklıma sürekli takılan kötü şeyler geliyor

Kayıtsız Üye
Cünüp hale düsüldügunde hemen gusül alinmalidir, dinimizde cünüp haline sadece iki ezan arasinda izin verilmistir. dolayisiyla bu haldeyken dua okunmasi konusunu tartismak abesti istigaldir


Kayıtsız Üye
Pardon yanlış mı anladım kur anı kerim ve meali abdestsiz okunur diyorsunuz bence yanlış abdestsiz olmaz


arifselim
Gusül abdesti olmayan yani cünüp olan kimse kuran okuyamaz, bu haramdır. Ama namaz abdesti olmayan kişi kurana dokunmamak şartıyla kuran okuması caizdir.

Okudunuz mu?  İnternetten döviz ve altın alıp satmak caiz midir

Dini konularda bence diye bir şey yoktur. Ya delili ile bilir söylersin yada bilmeden konuşmazsın. Çünkü bilmeden söylemek sorumluluktur.


Kazım
Bence abdestsiz Kur’an okumamalıyız,sonuç olarak Allah kelamıdır.Abdest almadan ne donunabiliriz nede okuyabiliriz iki dakikamızı ayırıp abdest alsak daha iyi olmazmı arkadaşlar.Ben arapça bilmiyorum türkçe mealini okuyorum ve abdest alıyorum her elime aldığımda ve inanın manevi bir rahatlıktan oluyor abdestli olmak.Saygılarımla

Okudunuz mu?  Yemin keffareti için fakire para verirken niyet

Kayıtsız Üye
Yani kuran-i kerimin meali abdestsiz olarak ele alıp okunabilir mi? Gusül veya namaz abdestsiz olarak


arifselim
Arapça kuranı kerimi abdestsiz kesinlikle ele almak haramdır. Cünüp iken zaten ele alınması da okunması da haramdır asla caiz değildir. Ancak meali okumak öyle değildir.

Okudunuz mu?  Gusül abdesitinde burna ve ağıza alınan suyun ölçüsü

– Kurana dokunmadan namaz abdestsiz arapçası okunabilir.
– Namaz abdesti olmadan kuranı kerim meailine dokunup okunabilir.
– Yine kuranın arapçasına dokunmamak şartıyla gusülsüz olsa bile mealini ele alıp okuyabilir.


Mehmet-2Ay1
Açıkçası bunun mantığının ve delilinin sunulması gerekir? Allah’ın kelamı, aynı mesajı Arapçaysa abdestsiz okuyamıyorum, Türkçeyse okuyabiliyorum. İçerik aynı, emir aynı, mana aynı… Biraz şekilcilik olmuyor mu bu ayrım?
Şayet Arapçası okunamaz ise; Türkçesinin de okunamaması gerekmez mi?
Selametle

Okudunuz mu?  Elimde olmadan istemeden böle bısı yaptım ne yapmam gerekır sizce ?

arifselim
Arapça hali, orijinal şeklidir yani Allah’ın peygamber aleyhisselama tam olarak vahiy ettiği halidir. Bu yüzden o yazılar yani kuranı kerim mukaddestir ve bazı özel durumları vardır. Ama başka bütün dillere çevirisi orijinal kuranı kerim yerine geçmez. Bu bir şekilcilik yada bir ayırım değildir. Bu tamamen Allah’ın sözlerine olan bir saygıdan ve Allah’ın kurandaki emrinden dolayıdır.

Okudunuz mu?  Neden Bir Çok Ümmet Olarak Yaratıldık

Kayıtsız Üye
merhaba bu konu da haklısınız o yüzden abdestsiz okunabilir açıklamanıza gösterebileceğiniz bir ayet yada sahih hadis var mıdır. lütfen yanlış anlamayın gerçekten merak ettiğim ve doğrusunu öğrenmek istediğim için soruyorum


Hoca
Delil istiyorsan bütün fıkıh kitaplarında abdest bölümünde yazılı

Okudunuz mu?  Evde İncil Bulundurmak/Okumak

Kayıtsız Üye
Kur’an-ı Kerim’i namaz abdestsiz dokunmadan okunabilir diyorsunuz,peki sayfa değiştireceğim de abdestli birenemi deyistirttireceğim. Kur’an-ı Kerim’i ve mealini yine namaz abdestsiz ve gusülsüz dokunmadan okunabilir diyorsunuz.Ya adam cünüp yani mundar yani pis yani bu adam mealide olsa okuyamazda dokunamazda gusülsüz bir insan benim bildiğim yemez içmez gusül abdesti alana kadar.Atalarimiz
Kur’an-ı Kerim’in olduğu odada yan gelip yatmamistir siz de durmuş Kur’an’a dokunmadan abdestsiz okunur, gusülsüz meali okunur diyorsunuz.

Okudunuz mu?  Denemek amaçlı niyet edilmeyen orucu bozmak

isalm
Ataların büyük hürmet göstermiş bu başka bir şey. Aksini savunuyorsan atalarından örnek veremezsin. Delil göstereceksin.


kuran meali abdestsiz okunur mu, abdestsiz kuran meali okunur mu, kuranın türkçe meali abdestsiz okunur mu

Bu kategoride yer alan Vesvese sebebiyle gusülü tekrar olmak günah mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Abdestsiz Kuranı Kerim meali okumak caiz mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.