Anasayfa
3 Eylül 2022, 17:23
sizden1
Abone

Bayanların dışarı çıkması

Bayanların dışarı çıkması

Aykocc
Bayanların dışarı çıkmasın nasıl olmalıdır ve dinimizde bayanlar hangi durumlarda dışarı çıkabilir? Bayan mecbur çalışmak durumunda iken erkekler ile aynı ortamda çalışması uygunmu ? Cevaplarınızı Bekliyorum


Yorum: Bayanların dışarı çıkması

haruka
yahu kardeş senin aklın alıyor mu ki kadının dışarı çıkması günah olsun? yahu kadın da İNSANDIR. İNSAN. erkekle kadın da eşittir. kardeş bu zihniyette olmayınız kadın edebini adabını takındıktan sonra İslam’ın emrettiği tesettüre büründükten sonra niye dışarı çıkmasın. dünya erkekler için mi yaratıldı güzel kardeşim? biraz düşünsen biraz akıl yürütsen ne kadar saçma değil mi bu sorduğun? hadi bunu kadına indirgemeden sorsan anlarım yani iki cinsiyet için de sorsan anlarım. yani ne biliyim bir MÜSLÜMANIN hangi durumlarda dışarı çıkması uygundur şeklinde. kardeş bak bir daha söylüyorum kadın da erkek de eşittir ikisi de insandır bizim dinimiz İSLAM kadar mükemmel bir din kadını bu kadar koruyan ve ona haklar veren bir din nasıl olur da kadını eve tıkar yani daha doğrusu nasıl bir kadına YAŞAMA hakkı vermez? sizin aklınız nasıl alıyor böyle bir şeyi bu gün bunu söyleyen yarın kadınlar okumasın demez mi kadınlar çalışmasın demez mi? kardeş bunlar yanlış zihniyetler bu tip zihniyette olan kişilere ALLAH (C.C.) akıl fikir versin İnşAllah 🙁 kardeşim yani sence bir kadın evde oturmalı dışarı adım atmamalı okumamalı ya da MECBUR olmadıkça çalışmamalı mıdır? siz kadını ne sanıyorsunuz yahu 🙁 yaşama hakkı erkekler için mi var bir tek kadını insandan saymıyor musunuz? kadın tesettürünü tam yerine getirip haram ve kirli işlerin işlenmediği bir ortam olması şartıyla bulunduğu yerde edebiyle durursa bir sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. ki fark ettiysen bu saydıklarımın hepsi ERKEK için de geçerlidir. umarım bir gün insanlar şu kadını insandan saymayan saçma zihniyetlerini bir kenara bırakabilirler.

Okudunuz mu?  Recm Hadisi Hakkında Yardım

Yorum: Bayanların dışarı çıkması

Aykocc
Hacım çok güzel bir cevap vermişsin fakat bunu bana açıklarmısın?

وَقَرْنَ في بُيُوتِكُنَّ وَلَا تَبَرَّجْنَ تَبَرُّجَ الْجَاهِلِيَّةِ الْأُولٰى

Hem vakarla evinizde durun da daha önceki Cahiliye döneminde olduğu gibi süslenip dışarı çıkmayın.

Zaruret halinde çıkılması hakkındada ayet var. Ama bunu diyorum ben

Okudunuz mu?  Kitap siteleri ile ilgili dini açıdan bilgi istiyorum

Kadınların Grub Halinde Dışarı Yalnız çıkması

Kayıtsız Üye
1 kadının yalnız başına dışarı çıkması saat kaça kadar caiz, ve sonrası caiz değil? (Veya mekruhmu veya harammı?)

Ve kadınlardan oluşanr grup gece 2-3 daha dışarda olmaları caizmi ?


Omer Faruk
< 1 kadının yalnız başına dışarı çıkması saat kaça kadar caiz, ve sonrası caiz değil? (Veya mekruhmu veya harammı?) >
Güvenliğin olduğu yerde kadınlar tek başına da çıkabilir grup olarak da çıkabilir. Rasulullah (A.S)ın şu hadisi buna delildir;
Adiy b. Hâtim radıyAllahu anh şöyle rivayet etmiştir: Ben Peygamberimin yanında bulunduğum sırada bir adam gelip, O’na fakirlikten şikâyet etti. Sonra başka bir kimse geldi ve O’na yol kesilmesinden şikâyet etti. Peygamber sallAllahu aleyhi ve sellem:

Okudunuz mu?  Namaz Abdestini Bozan Şeyler Gusül Abdesti de Bozar Mı

– Adiyy! Sen Hîre şehrini gördün mü? dedi. Ben:

– Hayır, görmedim, fakat orası hakkında bana haber verildi, bilgim var, dedim.

Peygamberimiz:

– Eğer ömrün olur da yaşarsan hevdeci (hevdec: kadınların binmesi için devenin sırtına konulan ufak mahfel) içinde yolculuk eden kadının Hîre’den hareket edip Allah’tan başka hiç kimseden korkmayarak tâ Ka’be’yi tavaf edeceğini göreceksin buyurdu.

Ben buna şaşırarak kendi kendime: Beldelerde fitne ve fesâd ateşini tutuşturmuş olan o Tayy kabilesinin yol kesicileri nerede olacak ki (kadın tek başına yolculuk edecek)! dedim. Peygamber devam edip:

Okudunuz mu?  Gusülsüz Dolaşmak veya Gusüllü dolaşmak

– Yemin olsun ömrün olur da yaşarsan, muhakkak Kisrâ’nın hazineleri fetholunacaktır buyurdu.

Ben:

– Kisrâ İbn Hürmüz’ün hazineleri mi? dedim. Peygamberimiz şöyle dedi:

– Kisrâ ibn Hürmüz’ün. Yemin olsun, eğer senin hayatın uzun olursa, muhakkak sen elinin dolusu altın yahut gümüşü sadaka olarak çıkarıp da bunu kendisinden kabul edecek kimse arayacak, fakat kendisinden bunu kabul edecek hiçbir kimse bulamayacak olan kimseyi göreceksin. Yine yemin ederim ki, sizden biriniz Allah’a kavuşacağı gün, Allah ile kendi arasında kelâmını tercüme edecek bir tercüman bulunmayarak Allah’a kavuşacak, Allah da ona:

Okudunuz mu?  Oyunda kul hakkı

– Ben sana bir Rasûl göndermedim mi ve O sana tebliğ etmiyor muydu? diye soracak.

O kul da:

– Evet (gönderdin yâ Rabb)! diye cevap verecek. Bu sefer Allah:

– Ben sana mal vermedim mi; bu suretle sana ihsanda bulunmadım mı? diye soracak.

Okudunuz mu?  Derinin altında su toplanması veya kan toplanması gusül abdesti almaya engel midir?

Kul:

– Evet (verdin ve ihsanda bulundun)/ diyecek.

Bu hâlde o kimse sağına bakar cehennemden başka bir şey göremez. Soluna bakar yine cehennemden başka bir şey göremez .

Adiyy dedi ki: Ben Peygamber sallAllahu aleyhi ve sellem’den işittim, şöyle buyuruyordu: Şimdi sizin her biriniz bir tek hurmanın yarısı ile bunu da bulamazsa güzel sözle olsun kendinizi cehennem ateşinden koruyunuz .

Okudunuz mu?  Evde misafir varken camiye gitmenin hükmü nedir

Adiyy şöyle demiştir: Ben Hîre’den hevdeci içinde yolculuğa çıkıp, Allah’tan başka hiç kimseden korkmayarak nihayet Ka’be’yi tavaf eden kadını gördüm. Ben kendim Kisrâ İbn Hürmüz’ün hazinelerini fetheden ordunun içinde bulundum. Yemin olsun eğer sizlere hayat uzun olursa, elbette sizler Peygamberimizin söylediği elinin dolusu altını sadaka olarak çıkaracak olan o kimseleri göreceksiniz (Buhari, Menakıb, 25)

Okudunuz mu?  Domuz Etinin tadına bakmak haram mı

Hire: Bugün Irak’ın Necef iline bağlı bir kaza merkezi olup Kûfe’nin 5 km. güneyinde ve Küfe ile Havernak arasında bulunan Kinîdre höyüğünün güneydoğusunda, Fırat nehri kenarında yer alan geniş bir ovada kurulmuştur. (Hüseyin Ali ed-Dakûkî, Hîre , Diyanet İslam Ansiklopedisi, c: 18, s: 122)

Okudunuz mu?  Cünüp iken tevbe edilirmi ve edilirse kabul olur mu ?

Ömer Berber
İslam’da kadının iradesinin bağımsızlığını açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Bu itibarla kadın olmak, hak ehliyetini ve fiil ehliyetini daraltan bir sebep değildir. Kadınların dışarı çıkmasında herhangi bir problem yoktur. Ancak koku sürünüp yabancı erkeklerin yanından geçmesi caiz değildir. Ayrıca Kuran’ı-Kerim’de kadınlar ile erkeklerin aynı yerde olması hakkında hiçbir yasak yok, yani bu yüzden bu fikir yüzünden bir çok aile çocuklarını okula göndermiyor, kızlar eğitimsiz kalıyor kızların eğitimsiz kalması toplum olarak geri kalmamıza sebep oluyor tekrar ediyorum Kuran’ı-Kerim’de hiç bir yasak yok.

Bu kategoride yer alan Haram ve helal katkı maddeleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bayanların dışarı çıkması Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.