Anasayfa
21 Mayıs 2023, 0:13
itikad
Yönetici

İblis (şeytan) tevbe ederse Allah affeder mi?

İblis (şeytan) tevbe ederse Allah affeder mi?

ßaran
Şeytanın cevheri bozulduğundan yani iyi işler yapma kabiliyetini yitirmiş olduğundan onun imana girme gibi bir durumu söz konusu değildir.

Bu konuda şöyle bir hadis-i şerif vardır: Benim şeytanım bana teslim oldu. (Tirmizi, Rada 17; Müsned, III. 309)

Okudunuz mu?  Hicret ile ilgili sorular

Bu hadiste geçen esleme kelimesi hem teslim olup boyun eğmeye mecbur oldu hem de Müslüman oldu manalarına gelmektedir. Bu sebeple Müslüman oldu anlamında alınırsa cennete girecek diye anlaşılabilir. Ancak bu kelimeyi hadisçiler boyun eğip teslim oldu anlamında kabul etmişlerdir. Çünkü şeytanın cevheri bozulduğundan Müslüman olmasının söz konusu olamayacağını ifade etmişlerdir. (Tirmizi, Rada 17; İ. Cevzi, Telbisü İblis s. 34)
Bu ikinci anlayışa göre cennete girmesi mümkün değildir.

Okudunuz mu?  Hadis-i şeriflerde tavsiye edilen sebze ve meyveler

Bakınız: Arif Aslan, ŞEYTAN VE CİNLER, s.132-133

SİE


Cevap: İblis (şeytan) tevbe ederse Allah affeder mi?

ASUDE
şeytan Allahın yanında görevli bir melekti ve herşeyi biliyordu bütün bu bilgisine rağmen isyan etmiş ve ordan kovulmuşsa tövbe etmemişse bu saatten sonrada tövbe etmez

Okudunuz mu?  Şeytanın Askerleri

Allah affedermi

Bu kategoride yer alan Cin adını söyledi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İblis (şeytan) tevbe ederse Allah affeder mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.