Anasayfa
8 Ağustos 2021, 16:07
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada peygamber efendimizin hırkasını görmek

Rüyada peygamber efendimizin hırkasını görmek

akif_yzb
İlk defa böyle bir rüya gördüm (Efendimizin hırkası))

camiye gidiyorum.. cemaat dışarı çıkmış.. dışarda 1 kişilik yer var.. oraya da hemen başka birisi geliyor.. ancak seccade olarak Efendimizin hırkasının üzerinde kılıyor namazı.. gözyaşları içinde.. ben de ağlamak üzereyim.. bana yer kalmadığı için kılamıyorum namazı..
yorumlarınızı bekliyorum

Allah razı olsun


Cevap: İlk defa böyle bir rüya gördüm (Efendimizin hırkası))

nuhoğlu
Selâmun Aleykum !
< detaylı bir şekilde yorumlarsanız sevinirim >
Ben yorum yapmadım. Şeytânî rüyânın hayra yorulacak bir tarafı yoktur. Şeytanın işi gücü mü’minin kalbine vesvese vererek onu merak ve endişeye sevk edip üzmektir. Bu hâl uyanıkken şöyle oluyor:
‘Diyelim evden çıkmış bir yere gidiyorsunuz. Aradan biraz zaman geçmiş. Durup dururken başlıyorsunuz düşünmeye:
Acaba ben kapıyı kilitledim mi?
Veya;
Acaba ocağı kapattım mı?
Ya da;
Abdest aldınız, namaza durdunuz. Aklınıza sorular sıralanır:
Acaba abdest alırken ayağımı yıkadım mı?
Kaçıncı rekâttayım? vb. gibi….
Şeytanın sizinle uğraşmaktan başka işi yok. Dünyâda 8 milyara yakın insan var. Kesinlikle bir kişiyi ihmâl etmez.
İşi yaparken acele etmemek lâzımdır. Zirâ acelecilik şeytandandır.
Kapıyı kaparken, ocağı söndürürken ALLAH (cc)’ın adını ziktedersiniz.
Abdesti Efendimiz (sav)’in öğrettiği şekilde alırsınız, duâlarını da ihmâl etmezsiniz.
Namazı tâdil-i erkân üzere kılarsınız.
Kur’an okumaya başlamadan önce "Euzu besmele" çekersiniz.
Şeytandan size bir vesvese dokunduğunu anladığınızda "Yâ RABBB’i !Şeytanların yanımda bulunmalarından ve onların bana bir vesvese dokundurmalarından Sana sığınırım" diye duâ edersiniz.
Abdest bozduktan sonra tahâretlenip kalkarken çamaşırınızda bir yaşlık görseniz-halbuki iyi biliyorsunuz tahârette kullandığınız sudan sıçramıştır veya elinizin yaşlığından ıslanmıştır-şeytan yakanızı bırakmaz. İdrar damlasıdır. Diye vesvese verir. Elizle o yaşlığın üzerine biraz su serpersiniz o vesvese kaybolur.
Mü’min bildiğiniz biri hakkında onun gıyabında hoş olmayan söylentiler duyarsanız "Bu apaçık iftiradır" dersiniz. Sizin bu reddiniz şeytanın o iftirayı kalbinizde kanaat haline getirmesini önler.
Uzun vadeli veresiye alış-veriş yaptığınız zaman, birinden borç alıp-verdiğiniz zaman onu mutlaka tarihini, miktârını oradaki şâhitlere kadar detaylı bir şekilde yazarsınız. Unutmamak için. Böylelikle şeytan da aklınızda aldım mı?-almadım mı?, verdim mi-vermedim mi? gibi çürük fikirler oluşturamaz. Bunların aksini yapmak insanı günaha sokar.
Şeytana geniş yetki ve mühlet verilmiş. Rüyâlara bile girebiliyor. Şeytan bizi, bizim onu göremeyeceğimiz yerden görür. Damarlarda dahî dolaşabilir. Sadece vesvese verebilir.Zorlayıcı bir gücü yoktur.
Rüyâda bir şeyler gösterir. Ana-babanın, üstâdının, dedenin, aaneannenin , kardeşinin, arkadaşının…..hâsılı Efendimiz (sav) hariç, hepsinin sûretini taklid eder. Birisini görürsünüz şeytan sizin nefsinize fısıldar gördüğün şu kişi idi … üzerinde namaz kıldığı şey hırkasıydı diye yalan hislerle sizi kandırır.
Size cemaat dışında kalmışsınız orada namaz kılamamışsınız hissini verir. Siz de uyanınca hatırlarsınız üzülmeye başlarsınız. Acaba hata mı yaptım? Günah mı işledim? Namazı kılamadım. Diye vicdan azâbı çekersiniz. Böylece şeytan amacına ulaşır. Sizi ümitsizliğe sürükler. Zihninizi ve kalbinizi o rüyâ ile meşgul edip yorar.
Sayın akif_yzb ;
Rüyânız şeytânî. Artık zihniniz ve kalbiniz bununla meşgul olmaz. Umarım böylelikle ferahlarsınız.
Şeytan konusunda çok dikkatli olmalıyız. Zîra RABB’imiz Kur’an’da buyuruyor:

Okudunuz mu?  Rüyada Pilot Görmek (imam nablusi)

Ey Adem oğulları, şeytan, ana babanızı, çirkin yerlerini onlara göstermek için elbiselerini soyarak cennetten çıkardığı gibi, sizi de (şaşırtıp) bir belaya düşürmesin! Çünkü o ve kabilesi, sizin onları göremeyeceğiniz yerden sizi görürler. Biz şeytanları, inanmayanların dostları yaptık. [A’raf (7) /27]

Okudunuz mu?  Rüyada Pasaport Görmek (imam nablusi)

ALLAH (cc) imtihanımızı böyle takdir buyurmuş. Emre itaat bizi mü’min kılar.


Yanıt: İlk defa böyle bir rüya gördüm (Efendimizin hırkası))

muamma
Rüyanın şeytani olduğunu nereden anladınız acaba sorabilir miyim?
Sadece merak ettim..

Rüya tabirleri ile ilgili tüm yorumlarına baktım kardeşim sanırım size göre tüm rüyalar şeytani…

Okudunuz mu?  Rüyada Pırasa Görmek (imam nablusi)

Soru: İlk defa böyle bir rüya gördüm (Efendimizin hırkası))

nuhoğlu
Selâmun Aleykum!
Sayın "muamma" ;

< Rüyanın şeytani olduğunu nereden anladınız acaba sorabilir miyim?
Sadece merak ettim..

Rüya tabirleri ile ilgili tüm yorumlarına baktım kardeşim sanırım size göre tüm rüyalar şeytani… >
Önce size ve ailenize hayırlı kandiller diliyorum.
Böyle bir soru ile karşılaşacağımı biliyordum. Bir üye mesajında; haddini aşmış seviyesiz bir üslûpla karşılık vermişti. O nedenle bu türden sorularla meşgul olmamayı tercih etmiştim.

Okudunuz mu?  Rüyada Patron Görmek (imam nablusi)

< Rüya tabirleri ile ilgili tüm yorumlarına baktım >
dediğiniz için kültür seviyenizi ,yaşınızı bilmememe rağmen size en kısa zamanda cevap yazacağım inşaAllah. Ancak; bu arada benim (sâdece rüyâ ile ilgili değil) diğer bütün mesajlarıma da bir göz gezdirmenizi öncelikle tavsiye ediyorum. (Merak ettiğiniz bir husus çıkabilir.)
ALLAH (cc)’ ın varlığını bilen, O’na inanan ve güvenen, O’ndan korkan ve O’ndan utanan bir insanım. Yazdıklarıma kefîl olarak O’ndan başkasını gösteremem.
İnşaAllah Siz de yazdıklarınızda samimi olursunuz.
Bu akşam kandil akşamı ayrıca çok yoğun ilgilenmemiz gereken bir hastamız var. Bu sebeple cevâbî mesajımı sonraya bıraktım. Beni anlayacağınızı umarım. Esen kalınız.
Nuhoğlu .

Okudunuz mu?  Rüyada Pestil Görmek (imam nablusi)

muamma
Aleyküm selam
< Önce size ve ailenize hayırlı kandiller diliyorum. >
Teşekkür ederim sizede hayırlı kandiller.
Cevabınızı bekliyorum. Ayrıca hastanıza Rabbim şifa versin..


HALVET
"RÜYALAR VARDIR; AMA RÜYALARLA YAŞAMAK BİZİM İŞİMİZ DEĞİLDİR" Uyurkende Uyanıkkende "GÖREN SÖYLEMEZ,SÖYLEYEN GÖRMEZ"….Ağzını sıkı tut yeter arkadaşım çok bunalırsan bir akan suya anlat rüyanı..


nuhoğlu
Selâmun Aleykum !
Sayın "muamma" ;
Cevâbî mesajımı geciktirdiğim için özür dilerim. Sağlık temenniniz için ayrıca teşekkür ederim. Hasta olan annemdi. Alzheimer,perkinson,kemik erimesi,şeker, yüksek tansiyon gibi türlü rahatsızlıkları var. Şimdi onun bizi karnında zahmetle taşıyışını, aylarca emzirişini, bizi büyütüşünü anarak, gözünün içine bakıyoruz.
"Annem hakkın ödenmez, sevmeye ömür yetmez
Bütün dünyâ benim olsa bir tane annem etmez "

Okudunuz mu?  Rüyada rehin alınmak ve kurtulmak

İnsanın ömrünün en uzun olduğu zaman, doğum ânıdır. Sonra devamlı eksilir.
Sayın "VeFaSıZ KuL eSiLaM" ın da annesine ALLAH (cc)’tan sıhhat ve âfiyet diliyorum. İnşaAllah ameliyatı başarı ile netîcelenir.

< Rüyanın şeytani olduğunu nereden anladınız acaba sorabilir miyim?
Sadece merak ettim.. >

Vereceğim cevap inşaAllah merâkınızı gidermeye yeter.
Bir misâl vereyim:
Sanayi çarşısını bilirsiniz. Orada birçok tâmir atelyeleri vardır. Atelyelerde usta ve çıraklar vardır. Çırakların da ustalarından öğrendikleri ölçüsünde bilgi ve hizmeti vardır. Usta olmaları ise yılları alır. Diyelim aracınızda arıza var. Bir tamirhâneye gittiniz. Usta orada değilse, gelinceye kadar çırak sizinle ilgilenir. Usta geldiğinde çırağa yapacağı işleri târif eder. Ustanın denetiminde arızanız giderilir. İşte böyle zaman ilerledikçe çırağın da o konularda marifeti artar, yetişir. Yıllar sonra Ustalık pâyesini alır.
Ben de yıllar önce ALLAH (cc)’ın nasip etmesiyle bir ustaya çırak oldum. ( forumduasi.com/bizi-ilgilendiren-haberler/123334-mavi-marmarada-gizemli-askerler.htmlMavi Marmara’da GİZEMLİ ASKERLER konulu mesaja yazdığım cevapta bu zâtın bir hâlinden bir iki kelîme bahsetmiştim.) 6-7 Yıl kadar o zâtın yanında çıraklık yaptım. Sonra emr-i Hak vâki oldu. Ustam öbür âleme göçtü. Zaman geçtikçe anladım ki o yıllarda ömrümün en güzel günlerini geçirmişim.
Ağzından dinlediklerimi yazsaydım "El-İbriz" gibi bir eser ortaya çıkardı. Hani Ebû Hüreyre hz. buyurdu ya ! "Efendimiz (sav)’den duyduklarımın çok azını sizlere söyledim. Tamamını söylesem derimi yüzerdiniz." Diye…
Dinlediklerimin çoğu başkalarına nakledemiyeceğim kadar ağır konulardı.O zattan dinlediklerimle hayâtım değişti. Hayattan beklentilerim değişti.
Bu siteye ilk girdiğimde -site yetkilisiymiş,- mezhep konusunda sağlam delillerle diğer kişiye verdiği cevâb denk geldi. Hoşuma gitti. Sevindim. Üye oldum.
Öğrendiklerimin birazını burada çıtlatsam site sahibi dâhil hepiniz bana hasım olursunuz ! Basit bir rüyâya yazdığım mesaj yüzünden "acme" bana demediğini bırakmadı.
Bahsettiğim "usta"nın yanına girmezden önce "İmam Nablûsî"kalınca bir cilt rüyâ tâbiri kitabını satın almıştım. Rüyâ gördükçe oradan yorum bulmaya çalışıyordum. Çıraklığa başladıktan sonra daha o kitaba dokunmadım.
Şimdi sizlerin rüyâlarınıza yazdığım, anlayışıma dayalı bilgilerdir.

Okudunuz mu?  Rüyada Papaz Görmek (imam nablusi)

< Rüya tabirleri ile ilgili tüm yorumlarına baktım kardeşim sanırım size göre tüm rüyalar şeytani… >
Haklısınız ama ne yapayım? Rüyâlar ısmarlama görülmüyor ki. Şeytânî rüyâlar çoğunluktadır. Rahmânî rüyâlar azdır. İmam Nablûsî’nin yorumladığı rüyâlar rahmânî rüyâlardır. Şeytânî rüyâları yorum tutmaz çünkü onlar şeytanın hîle ve yalanlarıdır.
Geceniz hayırlı olsun. 01.00
Nuhoğlu.

Okudunuz mu?  Rüyada peygamber s.a.v. efendimizin mührünü görmek

muamma
Sizin anlayışınız böyledir belki ona bir şey diyemem ama bir rüyaya direk şeytanidir demek cesaret ister bence. Çünkü rüyayı gören kişi ile yorumlayan bir olmaz ve belki Rahmani olan bir rüyaya şeytani demiş olursunuz Allah korusun. Ben böyle konularda yorum yapmama taraftarıyım.
Yorum yaptığınızda başına "bence" kelimesini ekleseniz daha güzel olur sanırım.
Hayırlı günler..

Okudunuz mu?  Rüyada Parmakları Birbirine Geçirmek Görmek (imam nablusi)

akif_yzb
şunu belirtmek isterim.. bugüne kadar böyle bir rüya görmemiştim.. rüyamda efendimizin hırkasını görmek beni inanılmaz mutlu etti..


Hoca
Rüyan hayrolsun kardeş.
inşAllah kendisinide bir gün görürsün


KaLPNuRu
Bu rüya kesinlikle Seytani degil. Ve yorumu da çok kolay..
Rüya biz insanlara özeldir bir kilavuzdur.. Bizi yönlendirir ve ayni zamanda uyarabilirde..

Birisi Peygamber efendimiz (s.a.v.)`in hirkasinin üzerinde gözyaslari ile namaz kiliyor.
Arkadas da kilmak istiyor ama yer bulamiyor..

Bu namazı kilan mübarek Allah’a ve Peygamber Efendimiz (s.a.v.)e çok yakin bir sahis ki , arkadaşa ÖRNEK olarak gösterilmis.

Aciklamasi : Bu Allah yolunda ibadete daha çok emek sarf etmesi gerekiyor. Bazi seylerine dikkat etmesi gerekiyor. Hatalara ve Günahlarina daha dikkatli davranmasi gerekiyor..
Allahu Tela uyariyor belkide..
Ama sonucta çok güzel bir rüya.. Cünki Uyarilmak çok güzeldir..

Okudunuz mu?  Rüyada Peygamber efendimizin gelmesini beklemek

Seytani rüya bambaska olur.. Seytani Rüya anlamsız olur.. Karisik olur..
Kafa karistirir..
Ama bu rüyada kafa karistirilacak hiç bir sey yok. Gayet acik ve NET.


akif_yzb
ancak şu aklıma geliyor..
bana namaz kılmak için yer yok.. bu kötü bişey değilmi sizce?


rüyada peygamber efendimizin hırkasını görmek, rüyada peygamberimizin hırkasını görmek, peygamber efendimizin hırkasını rüyada görmek

Bu kategoride yer alan Rüyada peygamberimizin ayak izini görmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada peygamber efendimizin hırkasını görmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.