Anasayfa
8 Mayıs 2021, 1:38
Sure Ayet
Yönetici

Tin Süresi Nüzul Sebebi

Tin Süresi Nüzul Sebebi

Hoca
Tin Süresi Nüzul Sebebi

İçlerinde el-Hasen ve Atâ’nın da bulunduğu Cumhur kavlinde Sûre mekkîdir. Mâverdî’nin İbn Abbâs ve Katâde’den naklen zikrettiğine göre ise medenîdir. Ancak Sûre’de "Beled-i Emîn"e yemin edilmiş olması ve müfessirlerin icmaı ile bundan maksadın Mekke-i Mükerreme olması hasebiyle bu görüş taraftar bulamamıştır. İniş sırası itibariyle Bürûc Sûresinden sonradır.[1] Âyetlerinin adedi, sekizdir. [2]

3- Sonra da çevirdik esfel-i sâfîlîn’e kaktık!

İbni Cerir, Avfî tarikından İbni Abbas’tan "Sonra onu aşağıların aşağısına çevirdik." ayeti (5. ayet) hakkında şunu rivayet etti:
"Onlar, Rasulullah (s.a.) zamanında elden ayaktan düşmüş, sorumluluklarını bilemez ve yapamaz hale gelmiş kimselerdir. Onların durumu merak edilirdi, Allah onların özrünü kabul etti. Akılları gitmeden önce yaptıkları amellerin ecirleri onlara verildi."[3]

[1] Bedreddin Çetiner, Esbab-ı Nüzul, Çağrı Yayınları: 2/958.

[2] İmam Celaleddin es-Suyuti, Lubabu’n-Nukul Fi Esbabi’n-Nuzul, Fatih Yayınevi: 2/720.

[3] Taberî, age. XXX,156; el-Beğavî, age. IV,505. İmam Celaleddin es-Suyuti, Lubabu’n-Nukul Fi Esbabi’n-Nuzul, Fatih Yayınevi: 2/720. Bedreddin Çetiner, Esbab-ı Nüzul, Çağrı Yayınları: 2/958. Vehbe Zuhayli, Tefsiru’l-Münir, Risale Yayınları: 15/556.


Yanıt: Tin Süresi Nüzul Sebebi

mumsema
Tin Süresi hakkında
Bir Nükte

Kurtubî şöyle anlatıyor: îsâ el-Hâşimî, karısını çok severdi. Bir gün ona, "Aydan daha güzel değilsen üç talakla boş ol" dedi. Bunun üzerine karısı: "Sen beni boşadın" diyerek ona karşı örtündü. Dolayısıyle Isâ buna çok üzüldü ve Halîfe Mansûr’a gidip olayı ona anlattı. Halîfe fıkıhcıları çağırıp onlardan fetva sordu. Oradakilerin hepsi kadının boş olduğunu söylediler. Ancak Ebû Hanîfe’nin ashabından bir adam konuşmadı. Mansûr ona: "Sen niye bir şey söylemiyorsun?" dedi. Adam dedi ki: «Ey mü’minle-rin emiri! Yüce Allah, "Kuşkusuz biz insanı en güzel biçimde yarattık" buyuruyor. Binaenaleyh insandan daha güzel hiçbir şey yoktur.» Mansûr, "doğru söyledin" dedi ve kadını kocasına geri verdi.

Okudunuz mu?  Haşr suresinin son dört Ayetini latin harflerle okunuşunu verirmisiniz?

tin suresinin sebebi nüzülü

mum
tin suresi nüzul sebebi nedir
tin suresi iniş sebebi

Nüzul Sebebi kısaca

İbni Cerir, İbni Abbas’tan "Sonra onu aşağıların aşağısına çevirdik." ayeti (5. ayet) hakkında şunu rivayet etti: Onlar, Rasulullah (s.a.) zamanında elden ayaktan düşmüş, sorumluluklarını bilemez ve yapamaz hale gelmiş kimselerdir. Onların durumu merak edilirdi, Allah onların özrünü kabul etti. Akılları gitmeden önce yaptıkları amellerin ecirleri onlara verildi.

Okudunuz mu?  Ala Süresi Nüzul Sebebi

tin suresinin iniş sebebi, tin suresi, tin suresi nuzul sebebi

Bu kategoride yer alan Cuma Süresi Nüzul Sebebi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tin Süresi Nüzul Sebebi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.