Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:26
dualar
Yönetici

Uyuyamayan Kimsenin Okuyacağı Türkçe Arapça Dua

Uyuyamayan Kimsenin Okuyacağı Türkçe Arapça Dua

Fetva Meclisi
Uyuyamayan Kimsenin Okuyacağı Türkçe Arapça  Dua

"Allahumme ğarati’n-nücûmü ve hedeetil uyûnu, ve ente Hayyün Kayyûmün lâ-te’hüzüke sinetün ve lâ nevmün, yâ Hayyü yâ Kayyûmü ehdi leyli ve enim ayni."

(Allah’ım, yıldızlar söndü, gözler kapandı. Sen ise hayat sahibi, daima duran ve tutansın. Seni ne bir uyuklama tutabilir, ne de bir uyku. Ey Hay olan Allah’ım, Kayyûm olan Allah’ım, gecemi rahat kıl gözlerimi kapatıver.)

Okudunuz mu?  İmanı Koruma Duası

Kaynak: Mecmûatul- Ahzab, Ahmed Ziyâüddin Gümüşhanevi


Cevap: Uyuyamayan Kimsenin Okuyacağı Türkçe Arapça Dua

Hoca
Sıkıntı basıp uyuyamayanın okuyacğı Dua

Allahümme garetin-nücumü ve hedeetil-uyunü ve ente Hayyün Kayyumün la’te’huzüke sinetün ve la nevmün ya Hayyü ya Kayyumü ehdi’ leyli ve enim ayni.

Okudunuz mu?  Ölüm Haberi Duyunca okunacak dua türkçe arapça

Manasi: "Allahim! Yildizlar batti, gözler uyudu. Sen Hayyu Kayyum’sun, Zat-i Ecelli Alani uyuklama ve uyku tutmaz. Ey Hayyu Kayyum olan Allah’im gecemi sakinlestir, gözlerimi uyut."


uyuyamayanlar için dua, Allahumme garatin, Allahumme garatin nucumu

Bu kategoride yer alan Vaaz duası başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Uyuyamayan Kimsenin Okuyacağı Türkçe Arapça Dua Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.