Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:22
Deyimler
Yönetici

Belini kırmak deyiminin anlamı

Belini kırmak deyiminin anlamı

ßaran
Belini kırmak: 1. Birini bir şey yapamaz duruma getirmek. 2. Bir işin en güç tarafını yapmak."Tarlanın ortasından şu tümseği de kaldırdık mı işin belini kırmış sayılırız, artık gerisi kolay olacaktır."


Cevap: Belini kırmak deyiminin anlamı

ALARCIN
Aslında gerçek anlamda bir insanın fiziken orta bölümü olan bel tarafı sağlığını yitirdiği zaman hiç bir iş yapamaz duruma gelir. Mecaz anlamıyla kullanılan bu deyimde de birinin bel kemiği sayılacak bir işini bozarak onu zor duruma düşürmek ve işini yola koyması zaman alacak şeyler yapmak demektir.

Bu kategoride yer alan Yılan hikâyesi deyiminin anlamı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Belini kırmak deyiminin anlamı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.