Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:00
Sozler
Yönetici

Çalışmanın önemi ile ilgili deyimler

Çalışmanın önemi ile ilgili deyimler

Kayıtsız Üye
Çalışmanın önemi hakkında deyimlere ihtiyacım var bana çalışmanın önemini anlatan deyimler paylaşabilir misiniz ?


Cevap: çalışmanın önemi ile ilgili deyimler

Fetva Meclisi
Çalışmak İle İlgili Deyimler Ve Anlamları

Akan su yosun tutmaz

Bilinen bir şey ki, devamlı akan su kendini ve yatağını temiz
tutar; hareketsiz ve birikinti hâlinde olan su da aksine mikrop ve pisliği bünyesinde taşır. Denebilir ki hareketlilik, canlılık ve çalışkanlık insanı canlı ve üretken yapar; iyimser kılar, kötülükten uzak tutar, düşkünlüğünü önler; böylece de o insan hem kendine, hem de başkalarına yararlı olur.

Okudunuz mu?  Borç ile ilgili deyimler

İşleyen demir ışıldar (pas tutmaz)

Durağan durumdan hareketli duruma geçmek ve çalışmak, insandaki hantallığı, isteksizliği ve uyuşukluğu söküp atar; onu canlı, yetenekli ve verimli kılar. Ruhen ve bedenen güçlendirdiği gibi, maddî yönden de kazançlı yapar.

Aç ayı oynamaz

Kendisinden iş beklenilen kimseden emeğinin karşılığı esirgenmemelidir; insan ya da hayvan olsun, çalışan mutlaka doyurulmalıdır.

Okudunuz mu?  Öğretmenler ile ilgili güzel özlü sözler

Açık ağız aç kalmaz

Çalışan, didinen, ne istediğini bilen, bıkmadan usanmadan bunu dile getiren kişi geçim yolunu bulur; muhtaç duruma düşmez, aç kalmaz.

Açın gözü ekmek teknesindedir

İnsanın tek amacı, öncelikle kendisi için gerekli, yaşaması için zorunlu olan, yokluğunu çektiği şeyi elde etmektir.

Okudunuz mu?  Alimlerden kıymetli sözler

Yorum: Çalışmanın önemi ile ilgili deyimler

Kayıtsız
Ben çalışmanın önemi ile ilgili acil deyimler arıyorum ama bu sitedeki gibi bütün sitelerde konu deyimler de olsa hep çalışmayla ilgili atasözleri çıkıyor.Bu sitedeki yazının değiştirilmesini tavsiye ederim.


çalışmanın önemi ile ilgili deyimler, çalışmak ile ilgili deyimler, çalışmanın önemiyle ilgili deyimler

Bu kategoride yer alan Hz. Ömer'in "Cahiliye'yi tanımayan, İslam'ı tam anlamı ile anlayamaz" sözü başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çalışmanın önemi ile ilgili deyimler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.