Anasayfa
7 Mayıs 2021, 4:45
Kavramlar
Abone

MaşAllah Ne Demektir?

MaşAllah Ne Demektir?

Fetva Meclisi
MAŞAALLAH NEDİR?
Bu terkip üç kelimeden oluşmaktadır: "Şey" anlamına gelen "mâ", "istedi, diledi" anlamına gelen "şâe" fiili ve Allah ismi. Terkip olarak, "Allah’ın istediği şey" demektir.
Bu tâbir, "Allah’ın istediği şey olur, istemediği şey olmaz" cümlesinin kısaltılmış şeklidir. Bu anlam, Türk toplumunda "Allah’ın dediği olur" şeklinde ifade edilmektedir. "MaşaAllah" tâbiri halkın dilinde bir güzellik, iyilik, nimet ve başarı karşısında hayret ve takdir ifadesi olarak ve göz değmemesi dileği ile söylenmektedir. Bu kullanım şu âyetlere dayanmaktadır. "(Ey Rasûlüm!) De ki: Ben kendime Allah’ın dilediğinden başka ne bir fayda ne de bir zarar verme gücüne sahip değilim. Eğer gaybı bilseydim elbette çok hayır elde ederdim ve bana kötülük dokunmazdı…" (A’râf, 7/188), "Bağına girdiğin zaman maşaallâh, kuvvet yalnız Allah iledir demen gerekmez miydi?…" (Kehf, 18/39). (İ.K.)

Okudunuz mu?  İzhar Ne Demektir?

Cevap: MaşAllah Ne Demektir?

Hoca
MaşAllah nedir ne anlama gelir?
Kısaca maşAllah

MaşAllah, kısaca Allah’ın dediği olur. demektir. Bu kelimenin kullanımı Kuran-ı Kerim’in yukarıda yazılı olan ayetine dayanır. Bir şeyi görüp beğendiğimizde, bunun Allah’tan olduğunu hatırlamak için maşAllah deriz. Çünkü bütün güzellikler, iyilikler, nimetler, başarılar yalnızca Allah’tandır. Beğendiğimiz bir şeye nazarımız değmesin diye de maşAllah deriz.

Okudunuz mu?  Ali imran süresi nedir?

Cevap: MaşAllah Ne Demektir?

Darusselam
MaşAllah nedir ne anlama gelir?

MaşAllah; beğenilen veya takdir edilen bir şey görüldüğünde, "Allah nazardan saklasın" anlamında kullanılan bir söz


maşAllah ne demek, maşAllah ne demektir, maşaAllah ne demek

Bu kategoride yer alan Beşir Ne Demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

MaşAllah Ne Demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.