Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:15
Namaz
Abone

Abdestin bozulduğuna emin olmadan namaz kılmak

Abdestin bozulduğuna emin olmadan namaz kılmak

Kayıtsız Üye
esselamunaleykum
Namaz kilarken abdestin bozulduguna emin olmadan, süpheye düsen, fakat namazını kilan küfremi girmis olur?


Cevap: Abdestin bozulduğuna emin olmadan namaz kılmak

mfcanbaz
Küfre girmiş olunmaz. Fakat abdest alıp Namaz ihtiyaten tekrar edilmelidir.

Okudunuz mu?  Namazda okunan Rabbena duaları Kur'an da hangi ayette geçiyor?

Abdestin bozulduğunu sanıp namaz kılmak

cvallkzs67
Selamun aleyküm akşam namazını kılarken namazım bozuldu gibi hissettim abdest alıcaktım ama uzaklardan ezan sesi geldi ve bende ne yapacağımı bilemeyip namaz kıldım 2. kılışımda 2.rekattan sonra bunun vesvese olduğunu düşündüm namazım geçerli midir ?

Okudunuz mu?  Yatarak namaz nasıl kılınır?

Yorum: Abdestin bozulduğuna emin olmadan namaz kılmak

ACİLSERVİS
Ve aleykümüsselam. Uzaktan veya yakından sesli veya sesiz fark etmez. Abdest alman gerekir.


Zhd01
Hocam öncelikle sorum biraz uzun olacak kusuruma bakmayın ve hakkınızı helal edin.Ben malesef ki vesveseli biriyim bunun için kaç yıldır ibadetlerimi aksattım ama son 2 haftadır her şeye rağmen namazımı kılıyor Kuranımı okuyordum bu başıma gelen olay namazın son rekatında oldu afedersiniz yellenme gibi bir hissiyat oldu (vesvese büyül ölçüde bu) ama ben salli barik rabbena duamı da okudum vesvese diyip namaza devam ettim ve bitirdim sonra aklıma ya gerçekse ya bile bile abdestsiz namaz kıldıysan gibi sorular doluştı ki abdestsiz namaz kılmanın sonucu çok ağır(küfre düşmek yani) ben de kendimi rahatlatmak için öncelikle tecdidi iman dualarını okudum şehadetler getirdim sonra da gusül abdesti aldım yatsıya devam etmedim korkumdan ama sabah kalkıp namazımı kıldım sizce böyle yapmam doğru mu yoksa vesvesemi beslemiş mi oldum?

Okudunuz mu?  Atletle namaz kılınırmı(erkek için)

Ensar
Sizin dediğiniz gibi eğer takıntılı iseniz bu takıntıları yenmenizin en doğru yolu üzerine gitmektir. Yellemediyseniz abdest alır tekrar namazı kılarsanız, yellenmediyseniz namazı tekrar kılmanız söz konusu değildir bukadar basit. Siz yeterki kararınızda sabit kalın.


Orucluken gusul, cunup oldugundan emin olmadan namaz kilmak, Cunup iken kulak temizlemek

Bu kategoride yer alan Namaz kılan biriyim eşim namaz kılmadığı halde alkol alan biri ben eşimi alkol alıyor diye boşayabilirmiyim başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Abdestin bozulduğuna emin olmadan namaz kılmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.