Anasayfa
18 Ocak 2024, 21:08
Oruc
Yönetici

Cenabet oruç tutmak

Cenabet oruç tutmak

Kayıtsız Üye
Gusül abdesti almadan oruç tutmanın hükmü nedir?Mesela gusül abdesti almadan 20 30 gün oruç tutmak küfür müdür ? örneğin birkaç kere cenabet olunmuşsa ve abdest alınmamışsa


Cevap: Cenabet oruç tutmak

klav
Namaz vakti gelene kadar cünüp kalabilir . Ondan sonra banyo yapmak zorundadır. Bir müslüman 20 – 30 gün cenabet kalamaz. İslamın şartlarından olan namazı nereye koydun. Müslümanım diyen şartları bellidir. Bu beş şartı yerine getirecek.


Kefaret orucu

AFZ
Kefaret orucu tuttuğum bir ayda, iftardan sonra kasten cünüp oldum. Gusül abdestini geciktirdigim için uykum geldi. Sahura kalkamayacagimi bilsem de bir umut kalkarım diye uyudum. Ancak uyanamadim.

Kefaret orucumun bu gününü cünüp hâlde tutuyorum. Kabul olur mu?
Eğer olmuyorsa tekrar en baştan tutmam gerekli değil mi?

Okudunuz mu?  Sahurdan sonra yemek yedim

Yorum: Cenabet oruç tutmak

mum
Uyandığınızda hemen yıkanmalısınız, oruç geçerli ama hem ibadet hem isyan olmamamlı çelişki olur


ardass
Beyler cünüpken oruç tutulamayacağını bilmeyen bir arkadaşım 3 gündür oruç tutuyormuş tuttuğu oruçlar boşa mı gider yoksa kabul olurmu arkadaşım rica etti hemen bir sor diye cevaplarınızı 4 gözle bekilyor


bbgbbg
Öncelikle kardeşimize orucun mantığını tekrar anlatmak gerekiyor.Çünkü oruç sadece aç kalmak değildir.Günahlardan uzak durmak,nefse hakim olmak demektir.Allahu Teala bizi affetsin orucu hakkıyla tutamıyoruz.Ancak dikkat etmemiz gerekiyor.Kardeşimizin de orucu tutarken boy abdestli gezmesi gerekir.Ayrıca namazlar da çok önemli.İnşaAllah oruç vesilesiyle 5 vakit namaza da bismillah desin.

Okudunuz mu?  Oruçluyken abdest aldığımız zaman, taharet bölgesine dikkat etmeli miyiz ?

mum
Oruç geçerlidir lakin 15 vakit namaz kılmamış bunlar ne olacak?
Her bir namaz vakti bir günlük oruç gibidir neden ihmal ediliyor


Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm hocam
1. Sorum Safilere gore cunup iken oruca baslabilirmi ve akşama kadar yikamamak çok büyük gunah lakin oruca manimidir bu hâl
2. Sorum iş yine şafilerde orucluken ihtilam olan kişi ve yine aynı durumda akşama kadar yikamamak oruca manimidir teşekkürler

Selmualeykum hocam sizlere 2 sorum olacak
1 . Şafilerde cunupken oruc tutulurmu 1 namaz vakti kadar tiknilmamasi gunah olunduğunu biliyorum hocam bu yinede iftara kadarda yikanilmasa oruca mani olurmu
2. Sorum yine şafilerde orucluken ihtilam olan kişi iftara kadar yikanmasa orucu sahih oltümü teşekkür

Okudunuz mu?  İmsak Vakti Ezan Okunurken Su Içmek Orucu Bozarmı

ACİLSERVİS
İftara kadar yıkanmayanın orucu bozulmasa da günahkar olur. İnsan oruçlu iken günah işlememeli orucun amacı bu değil. Oruç Allah’ın emri ise namazda Allah’ın emridir. Bir oruç tutup 5 namazı mı bırakıyorsun.


Kuldurdileyen
Aslanım, paşam anlaşalım tamam sen oruç tut ama namaz kılma. Namaz kıl ama abdest alma. Sen benim bir tanemsin, sen benim sevgilimsin, eğer namaza durursan seni ayıplarım. Kılarsan aff etmem, kılmazsan seni af ederim.
Ey Allah ın kulları bu sözleri kim söyler? Ey Allah ın kulları bu sözlere kim inanır? Ey Allah ın kulları sizi kim doyurur, korur ve esirger?
Düşmanı tarafından kandırılmış, helakine sürülen kulları böyle kınamayın. Sadece uyandırın o uyutlmuş ve kandırılmış. Tercihlerinde serbest bırakıldığı şu dünya sınavında içinde bulunduğu bataklıktan ayıkmasını sağlayın. Sevdiği istediği buysa bilerek o hale devam etsin. Üstüne gitmeyin sadece ne döndüğünü bilsin yeter. Zorla kimseye bir şeyler yaptırmaya çalışmayın, O rabbi ile anlaşma yaptı. Tercihlerinde serbest, ölene kadar sonra hesabı olacak onuda kabul etmiş zaten. Siz sadece melunun nasıl bir oyun oynadığını söyleyin tercihini kendisi için kendi yapacak kimse adına biz tercih yapmayacaz. Bizim insanların tercihlerine karışma hakkımız yok. Ama doğruyu söylemekten de geri durmayın, kınamadan sadece doğruları söyleyin.

Okudunuz mu?  Bir şahıs oruçlu iken gül veya esans koklayabilir mi?

Kuldurdileyen
Kınayan iyi bir kul ise kınamanın Allah ın hoşuna gitmediğini anlaması ve tövbe etmesi için kınadığı hale düşürülür. Kınayan kul kötü biri ise mahşerde hesap vermesi için ona bir uyarıcı gönderilmez. O ayıplayanlardan, kınayanlardan, şeytan gibi büyüklenenlerden olur.
Allah ile kulu vaaddleşmişken, bu anlaşmanın arasına giren, anlaşmanın hükümlerini değiştirmeye kalkan ve kendisinin doğru bir şey yaptığını sanan tarihe baksın. Bu insanlar nice kulların kanına girmekten öte, toplumları bozmaktan başka bir iş yapmamıştır. Toplum bozucu olmaktan Allah a sığınalım gelin dostlar. O sığınılacak, güvenilecek, ne doğru Rabbimizdir. Doğruları bilirken söylemeyenler de anlaşmanın arasına giren gibidir. Onlarda ancak toplumları bozmuşlardır.
Doğruları kınamadan söyleyin. Bilin ki her halin bir sebebi vardır, sınavdır. Yardım doğruyu karşınızdakinin halini ayıplamadan, kırmadan söylemektir. Ben olsam yapmazdım durumuna asla girmeyin.

Okudunuz mu?  Adet öncesi gelen kahverengi lekeler adetten sayılır mı?

Kayıtsız Üye
Hayırlı günler size biraz uzun bir soru soraçağım lütfen cevaplar mışınız
Ben Şuan 27 yaşımda bir erkeğim cahillik yıllarında 16 17 yaşlarında ramazanda bir cahillik ettim oruçluyken istimna yaptım orucum bozuldu ve o güne kaza tuttum safi mezhebindenim yinede söyleyeyim . affınıza sığınarak söylüyorum bazen istimna yapıyordum ama boşalmadan bırakıyorum zaten boşaldığım da bilsem görsem kazasını tutardım ve o bazı günler boşalmadan iftarı açıyorum asıl sorum şurada bana gelen vesvese mi yoksa ne deseniz ben boşaldığımı görmedim hissetmedim şahit olmadım ve bu durumda olduki boşaldım bu orucun durumu ne olur yani görmeden bir delil olmadan bunlara inanmak vesvese mi olmuş olur affedersiniz ben zaten biraz zevk alıp bırakıyorum dediğim gibi Allah razı olsun şimdiden

Okudunuz mu?  Ramazan ayında ölmenin fazileti

ecdadıosmanlı
Selamun Aleyküm sahurumu yaptıktan sonra uyudum saat 5.30 civarında rüyamda cenabet oldum hemen boy abdestini aldım sabah okulum olduğundan uyudum tekrar 7.20 de uyandım ve yine uykuda cenabet oldum boy abdesti alsam okula geç kalacaktım ondan dolayı almadan çıktım ve sahurda niyet etmiştim orucum kabul olur mu?

Okudunuz mu?  Hz. Muhammed (sav) orucu nasıl tutardı?

ACİLSERVİS
Orucunu tutmaya devam et orucun bozulmaz ama cenabet kalarak ve namaz kılmayarak günaha giriyorsun. İlk fırsatta guslünü almalısın.


Kayıtsız Üye
Arkadaşım eşiyle sahurdan önce cinsel münasebette bulunmuş, sonrasında güsul almadan uyuyakalmışlar, arkadaşım uyandığında saat imsak vaktini geçmiş bulunmaktaymış, o da güsülunu almış ve bir şey yiyip içmemiş oruç bozacak bir şey yapmamış, bana oruç muyum değil miyim bilmiyorum napmam lazım dedi, ben de ona adetken nasıl güsulden sonra oruç olabiliyorsak şimdi de aynı şekildedir, senin de güsulün imsaktan sonra olduğu için oruca güsulsüz başladın oruç değilsin yani dedim, o da ben bunu dedikten sonra yemek yedi. Ama hata yaptığımı sonradan öğrendim güsulsüz olmak oruca engel değilmiş. Şimdi ben kendi kafama göre bu kızı günaha soktuğum için ne yapmalıyım? Ve arkadaşım o gün yemek yediği için orucunu bozmuş mu oldu? Arkadaşımın ne yapması lazım? Kefaret gerekir mi

Okudunuz mu?  Adetten önce gelen renkli akıntı oruca engel mi?

muvaffak
Bu durumda kişi uyandığı zamam gusül alıp orucuna kaldığı yerden devam edebilir. Hoş bir durum olarak karşılanmasa da kişinin orucunun salahiyetine bir zararı dokunmaz. Sadece bu erteleme işini alışkanlığa dökmemesi, elinden geldiğince varolan kurallara uyup ibadetini yerine getirmesi kalbin de rahatlığı açısından efdal olandır.

Okudunuz mu?  İçki içen bir kişinin orucu kabul olur mu?

M-akan
Sahura kalktığımda rüyalandıģımı gördüm gusül abdesti almaya zamanım vardı ama anne babama bu durumu açıklayamadim ve cenabet olarak oruca niyet ettim gün boyu cenabet olarak oruç tuttum ve sonra akşam iftarı açtıktan sonra gusül abdesti aldım acaba orucum kabul olur mu kefaret veya kaza gerekir mi


ACİLSERVİS
Kaza veya kefaret gerekmez. Oruç tutmak farzdır İslamın şartlarından biridir. İslamın bir şartı daha var adı namazdır. Sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı namazları da bu şartlardandır. Bak bakalım kaç tane farzı görmemezlikten geldin.

Okudunuz mu?  Oruçluyken baş ağrısı nasıl geçer

Allah’a isyan edeceğine anne babandan utan bu sorun olmasın. Zaten bir sorun değilde sen öyle düşünüp öyle kendini şartlandırdığın için sana öyle geliyor.


cenabetken oruç tutmak, Cenabet Olup Oruç Tutmak, cenabet oruç tutmak

Bu kategoride yer alan Regli sonrası kahverengi akıntı orucu bozar mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cenabet oruç tutmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.