Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:07
Oruc
Yönetici

Oruca Niyet Etmeyi Unutmak

Oruca Niyet Etmeyi Unutmak

Secan
Selamun Aleykum

Sorum basliktan da anlasilacagi gibi oruc niyetiyle ilgili. Gectigimiz Ramazandan kalma 1 gunluk oruc kazam vardi, onu bugün tutmak için gece yatmadan, imsaktan yaklasik 2 saat once, biseyler yiyip icip oyle yattim. Ama niyet etmeyi unuttum, sabah uyandığımda aklima geldi ve niyet ettim sonra.

Okudunuz mu?  Namaz kılmayan ve oruç tutmayan kişiler kesin cehennememi gider

Niyet sadece sozle ya da içinden "niyet ettim Allah rizasi için orucumun kazasini tutmaya" diye dusunerek mi olur? Yoksa bir sonra ki gun oruc tutacagini dusunerek geceden biseyler yemek icmek de niyet yerine gecer mi?

Simdiden Allah razı olsun.


Cevap: Oruca Niyet Etmeyi Unutmak

@hmet
Sahura kalkmak bir niyet sayılır. Allah orucunu kabul etsin.

Okudunuz mu?  Tırnak kesmek orucu bozarmı?

Sahurda niyet etmeyi unutmak

Kayıtsız Üye
Sahura kalktım yemek yedim yattım ama niyet etmeden önce ama öğlen vakti namazı geldi diye kalktım abdest alıp yanlışlıkla su içtim oruca niyet etmedim ama oruç tulabilirmiyim


Yorum: Oruca Niyet Etmeyi Unutmak

ACİLSERVİS
Sahura kalkmış olman niyettir. Haliyle oruçlusun. Su içmiş olman unutkanlıktan ise orucun bozulmamıştır. Her ikisinde de bir sıkıntı yok.

Okudunuz mu?  Göz damlası orucu bozar mı?

MehmetAlii
Hocam sahurda cünüptüm ve cünüpken niyet edilir mi bilmiyordum. Sabah gusül alırım dedim. Bi uyandım saat 12:30. Hem sabah namazı kaçtı hem de öğle ezanından 1 saat önceye kadar niyet edilmesi gerekiyordu. Şimdi ben oruçlu muyum? Şimdiden teşekkürler.

Uyanır uyanmaz niyet ettim fakat saat 12:30 du. Oruçlu sayılır mıyım?

Okudunuz mu?  Misafir iken nafile veya borc (kaza) orucu tutmak

arifselim
Niyet etmediğin için zaten oruçlu değilsin. Atık bu durumda ramazandan sonra bir gün kaza etmen gerekir. Eğer niyet etmiş olsaydın oruçlu olmuş olurdun. Ama niyet edilmemişse oruç geçerli değildir.


Kayıtsız Üye
Ben şuana kadar orucumu eksiksiz tuttum ama oruçtan önce niyet edilmesi gerektiğini unuttum şu ana kadar niyet etmedim.Orucum geçerli değildir heralde

Okudunuz mu?  Ramazan bayram hutbe duası

Hoca
Oruç niyeti dil ile söylenmesi şart değildir, İçinizden yarın oruç tutacağınız geçiyorsa bu yeterlidir.


Kayıtsız Üye
Şevval ayında kaza orucu tutmak için sahura kalktım. Fakat orucu tutup tutmama konusunda kararsızdım. Sabah kalktığımda niyet edip etmediğimi hatırlamıyorum. Su anda birseyler yiyip içmemde bir sakınca olurmu.

Okudunuz mu?  Sahur tam olarak ne zaman bitiyor

mum
niyeti unutanlar için Sahura kalkmak bir niyettir ama sahura kalktığı halde bilinçli niyet etmeyen kişi oruçlu sayılmaz
yiyip içebilirsiniz.


Gs190538
Sahura kalkacağım diye akşamdan niyetlenmedim ve kalkamadım. Sabah bir kaç yerden okudum kaza orucu tutmam gerekiyor diye sadece sigara içtim ve burayı buldum burada gördüm öğleye kadar niyet edebiliyormuşum Ama sigara içtim ne yapmam lazım

Okudunuz mu?  Ramazan orucu ile ilgili hikayeler

ACİLSERVİS
Akşamdan niyet edebilirsin olur. Sahura kalkmasan da niyetin geçerlidir. Bunu düşünmen yeter. Ama sigara içip orucunu bozmuşsun.


oruç için niyet etmeyi unuttum, oruçluyken niyet etmeyi unutmak, niyet etmeyi unutmak

Bu kategoride yer alan Mideden Gelen Su Orucu Bozar Mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Oruca Niyet Etmeyi Unutmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.