Anasayfa
7 Mayıs 2021, 4:37
Kavramlar
Abone

Üstad Nedir?

Üstad Nedir?

Hoca
1 Cevap Edebiyat terimi olarak üstad ne demektir? Üstad kime denir?

Usta, öncü, avantgarde. Sanatta / edebiyatta kendine özgü bir tarz geliştirmiş, sanatın ve sanatının bütün inceliklerini bilen; alanında çığır açmış ve üstün bir yer edinmiş sanatkâr.

Bir bakıma, önemli bir haberci, bir muştucu olan üstad, sanatını en iyi şekilde icra eden, bu hususta üstüne düşen görevlerini yerine getiren sorumluluk sahibi bir insandır. Sanat ve edebiyatta ibdâ, icât, keşif, çığır açma, yeni şeyler ortaya koyma gibi nadir faaliyetler, üstadların üstesinden gelebileceği işlerdir. Edebiyatımızda Mevlana, Yunus Emre, Karacaoğlan, Fuzulî, Bakî, Nedim, Şeyh Gâlip, Mehmed Âkif, Yahya Kemal, Ahmet Haşim, Ahmet Hamdi Tanpınar, Nazım Hikmet, Necip Fazıl, Attilâ İlhan, Sezai Karakoç gibi, bir düşünce akımını / sanat anlayışını başlatan; kendisinden sonra gelenlere yol gösteren, örnek ve öncü olan birçok sanatçı vardır.

Okudunuz mu?  Müstez'af Ne Demektir?

Kaynak:Prof.Dr.Turan Karataş / Edebiyat Terimleri Sözlüğü


Cevap: Üstad Nedir?

Muhammed
üstad nedir kısaca sözlük anlamı

  1. (Üstaz) İlim veya san’atta üstün olan kimse. Usta, san’atkar. Muallim, profesör. Bilgide veya san’atta veya amelde meharetli zat.

Bu kategoride yer alan Tuğyan Nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Üstad Nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.