Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:17
misa00
Abone

Kızımın adı ilayda ismini değiştirmem gerekir mi?

Kızımın adı ilayda ismini değiştirmem gerekir mi?

erilar
onbir yaşında bir kızım var adı ilayda ben bu ismin anlamı cennet çiçeği diye duymuştum ama şimdi araştırdım.su perisiymiş.bi yerde çirkin anlamlı isimlerin değiştirilmesi gerektiğini okumuştum.acaba bu ismi değiştirmemiz gerekir mi?teşekkür ederim..

Okudunuz mu?  İslam Dini'nin paylaşmaya verdiği önemle ilgili ayet ve hadisler

Cevap: Kızımın adı ilayda ismini değiştirmem gerekir mi?

Muhasibi
ilayda ismi, su perisi anlamına gelir.
Tabi daha güzel isim koyabilirdin.
eğer ismini değiştireceksen sahabe ismi koymanı tavsiye ederim
Ama bana kalırsa değiştirmeni tavsiye ederim
Rasulullah (sav) güzel isim koymanın önemini şöyle açıklıyor: "Sizler kıyamet günü isimlerinizle ve babalarınızın isimleriyle çağrılacaksınız. Öyleyse isimlerinizi güzel yapın.


ilayda ismi nereden gelir, ilayda ismi güzel mi

Bu kategoride yer alan Peygamberimizin acıkmadan sofraya oturmayın doymadan kalkın diye bir hadisi varmı? varsa kaynağı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kızımın adı ilayda ismini değiştirmem gerekir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.