Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:26
missa8
Abone

Yahudiler ile ilgili hadisler

Yahudiler ile ilgili hadisler

Kayıtsız Üye
Yahudiler ile ilgili hadisler nelerdir Yahudiler hakkında hadisi şerifler paylaşabilir misiniz ?


Cevap: yahudiler ile ilgili hadisler

maydın
Yahudi Hadisi Şerifleri

HADİSLERDE YAHUDİLER

Yahudileri de Hıristiyanları da Allah kahretsin. Peygamberlerinin kabirlerini mescid edindiler. Arap topraklarında iki din bırakmayın. (Beyheki)

Okudunuz mu?  Cuma namazından sonra öğlenin farzı kılınır mı

Yahudileri Allah kahretsin, Allah onlara içi yağını haram edince, onu eritip sattılar ve parasını da yediler. (Buhari,Müslim)

Allah’tan başka ilah olmadığına, Muhammed aleyhisselamın Allah’ın Resulü olduğuna, şehadet edinceye kadar Yahudilerle savaşın. (Müslim)

Müslümanlar Yahudilerle savaşmadıkça kıyamet kopmaz. Hatta taşlar bile, gizlenen Yahudi’yi "Ey Müslüman şu arkamda gizlenen Yahudi’yi öldür" diye haber verir. (Buhari)

Okudunuz mu?  Hz Muhammedin günümüzdeki yasayan soyu

Kafir olan bir kavmi seven, onlarla dostluk kuran mümin, kıyamette o kafirlere haşrolur. (Taberani)

Resullahın son sözlerinden biri, (Allah, Yahudi ve Hıristiyanları helak etsin. Arap topraklarında iki din kalmasın) idi. (Beyheki)

İmanın temeli, Müslümanları sevmek ve kafirleri sevmemektir. (İ.Ahmed)

Üç şey imanın lezzetini artırır: Allah ve Resulünü her şeyden çok sevmek, kendisini sevmeyen Müslüman’ı Allah rızası için sevmek, kafirleri sevmemektir. (Taberani)

Okudunuz mu?  Bana kötülük yapan bir kişinin bana itiraf etmesi kim olduğunu bilmek için bir dua varmı?

Ebu Musel Eşari hazretleri anlatır:
Halife Ömer’e (Hıristiyan kâtibim çok işe yarıyor) dedim. Niçin bir Müslüman kâtip almadın? (Ey müminler, Yahudi ve Hıristiyanları sevmeyin) âyetini işitmedin mi sen? dedi. Ben de, Onu dini için değil, kâtipliği için aldım dedim. Allahü teâlânın hakir ettiğine ikram etme! Onun zelil ettiğini aziz eyleme! Allah’ın uzaklaştırdığına yaklaşma dedi. Ama Basra’yı onunla idare ediyorum dedim. Hıristiyan ölürse ne yapacaksan, şimdi onu yap! Derhal onu değiştir dedi. (3/55)

Okudunuz mu?  Tüm belalar şanssızlıklar beni buluyor

yahudilerle ilgili hadisler, yahudiler ile ilgili hadisler, yahudilerle ilgili hadis

Bu kategoride yer alan Sağır ve dilsiz olan birine cuma namazı farz mıdır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yahudiler ile ilgili hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.