Anasayfa
4 Nisan 2024, 20:53
missa6
Abone

İslam dininin hasta, yolcu ve özürlülere sağladığı kolaylıklar.

İslam dininin hasta, yolcu ve özürlülere sağladığı kolaylıklar.

Kayıtsız Üye
lütfen hastalara yolcu ve özürlülere sağladığı kolaylıkları madde halınde kısa ve öz bir biçimde yazabilirseniz sevinirim . ACİL ACİL !!!!


Cevap: İslam dininin hasta, yolcu ve özürlülere sağladığı kolaylıklar.

Hoca
İslam dininin yolculara sağladığı kolaylıklar.
Allah Teâlâ şöyle buyurmuştur:
O size dinde hiçbir güçlük kılmadı. (Hac/78)
Yani Allah Teâlâ sizi zorluk ve meşakkate sokacak bir hükmü meşru kılmamıştır. Müslüman ne zaman bir darlığa düşerse Allah orada bir genişlik yapar ki dinin hükümleri makbul ve yerine getirilebilir olsun. Sefer, azabın bir parçasıdır. İnsan seferde istikrarını kaybeder, istirahat edecek sebepleri bulamaz.
Hangi vasıta ile ve ne için sefer yapılırsa yapılsın Allah Teâlâ dinin hükümlerinin bazılarını yolcu üzerinden kaldırmıştır. O hükümlerden biri de namazdır.
Namaz, seferde 4 rekat yerine 2 rekat olarak kılınır.

Okudunuz mu?  Mezi Akıntısı Nasıl Kesilir ?

Cevap: İslam dininin hasta, yolcu ve özürlülere sağladığı kolaylıklar.

Kayıtsız Üye
Çok faydalı bilgiler çok işime yaradı Allah razı olsun


islam dininin hasta yolcu ve özürlülere sağladığı kolaylıklar, islam dininin ibadetlerde hasta yolcu ve özürlülere sağladığı kolaylıklar, islam dinin ibadetlerde hasta yolcu ve özürlülere sağladığı kolaylıklar

Bu kategoride yer alan İftira ve Yalan başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslam dininin hasta, yolcu ve özürlülere sağladığı kolaylıklar. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.